havanka 0 Napisano Maj 4, 2009 witam! mam pytanko bo już się pogubiłam...za parę dni kończę ost opakowanie yasminelle i zaczynam yaz..tylko kiedy wziąć 1 tabl? odrazu tak jak jest na ulotce czy poczekac parę dni aż przyjdzie miesiączka..moj gin nic mi nie powiedzial :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość samasobie Napisano Maj 4, 2009 przeczytaj ulotkę yaz :) str. 26 wynika z niej że możesz zacząć brać po przerwie ( w tym wypadku chyba 7-dniowej) "odrazu tak jak jest na ulotce "- w której ulotce tak jest? bo na pewno nie w yaz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
havanka 0 Napisano Maj 4, 2009 są 2 opcje...tak wynika z ulotki yaz!! albo odrazu albo po przerwie.tak więc czytałam ulotkę.chodzi mi o to jak lepiej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość samasobie Napisano Maj 4, 2009 no mi wychodzi, że w przypadku zmiany z jednego złożonego preparatu hormonalnego na inny trzeba zachować przerwę. "po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu nie zawierającej substancji czynnych" czyli tak jak w yaz-tabletce placebo. przerwa jest tak czy tak :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach