KlauDDynka69 0 Napisano Maj 4, 2009 Witam! Otóż czekam sobie cierpliwie na okres gdyż mam nieregularne. I tak się zastanawiam bo mnie coś zbiera i mogę dostać w nocy. Kiedy najpóźniej mogę wziąć tabletkę. Nic nie pisze w ulotce. Pisze tylko, że jak w 1 dniu cyklu to jest pełne zabezpieczenie, a jak wezmę 2-5 dc to muszę się zabezpieczać przez kolejne 7 dni dodatkowo. Chciałabym wziąść ok 18 to czy jak dostanę w nocy to jest jakiś problem czy nie? Aaa no i jak np dostałabym okres załóżmy dziś przed 24 to dalej mam to liczyć jako 1 dzień cyklu i zażyć? Nigdy się nad tym nie zastanawiałam :/ Z góry dziękuję za odpowiedź. a no i to moje 1 tabletki stąd te pytania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lideczka04 0 Napisano Maj 4, 2009 Moim zdaniem jezeli dostaniesz w nocy to rano powinnas wziac tabletke,ja tez jezeli teraz nie zajde w ciaze( czego bardzo pragne) to mam zaczac brac tabletki na uregulowanie @.ale o2-5 dc to nie slyszlam ze tak mozna brac... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Maj 4, 2009 Kurcze chciałam właśnie brac pod wieczór bo rano to kolorowy zawrót głowy. Ale to chyba duży odstęp by był. Ja mam Yasminelle i pisze tam tak \" nalezy przyjmować jedną tabletkę Yasminelle codziennie, w razie potrzeby z niewielką ilością wody. Można przyjmować tabl. z pokarmem, lub bez, ale należy pamiętać przyjmować je codziennie, mniej więcej o tej samej porze\" i później \" przyjmowanie Yasminelle należy rozp. w pierwszym dniu cyklu(tzn w pierwszym dniu menstruacji), Jeżeli pacjentka zależy przyjmować Yasminelle w 1 dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ciążą. Można też rozp. w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodat. środki ochronne(np. prezerwatywa) przez pierwsze 7 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Maj 4, 2009 tam miało byc pacjentka zacznie* laguje mi strasznie komputer ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lideczka04 0 Napisano Maj 4, 2009 a wiesz ze ja mam te same tabletki przepisane,tylko ze ja mieszkam we wloszech i jeszcze ich nie kupilam i ulotki nie czytalam,ale zobacz jak dostaniesz @ w nocy to o 18 nastepnego dnia mozesz jak wziac spokojnie bo przeciez zmiescisz sie w 24 godzinach,takie jest moje zdanie ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lideczka04 0 Napisano Maj 4, 2009 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3404722&start=21540 wejdz na ta strone,tu jest mloda polozna i ona odpowie na twoje pytania,to jest forum o tabletkach yasminelle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gnnethjthngf Napisano Maj 4, 2009 mozesz spokojnie wziac o 18 bedzie spoko bralam yasmin przez 1,5 roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Maj 4, 2009 no też mi się właśnie wydawał, że 24 h ale jak sobie pomyślę, że np dostaję okres o 13 to jest 1 dzień cyklu, a na drugi dzień o 13 mija dopiero 24 h a to już w końcu 2 dc jest, więc sie zastanawiałam czy czasem nie do 12 h. Powinni napisać to w ulotce. Ja mam na razie dwa opakowania. Zapłaciłam 90 zł :/ Ale znalazłam aptekę co wyjdzie mnie po 35 zł. Zobaczymy jak to będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lideczka04 0 Napisano Maj 4, 2009 a jezeli dostaniesz o 13 to o 18 mozesz wziac przeciez bedze jeszcze lepiej bo odrazu pierwszego dnia...ja nie rozumiem tego juz.ja bym sie cieszyla ak bym np.dostala rano a wieczorem bym sobie wziala tabletke. ja we wloszech sie pytalam to kosztuje jedna paczka 60 zl .... ale coz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Maj 4, 2009 a tak to ja wiem , że bym mogła ale to tylko przykład był z tymi 24 godzinami. Ostatnio dostałam jakoś po południu ale przez wcześniejsze 2 cykle to w nocy np 3, 4. No mi by najbardziej odpowiadało jakbym dostała rano od 8 albo tak do 18 bo problem z głowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lideczka04 0 Napisano Maj 4, 2009 a rozumiem cie,ale ja jezeli bym dostala czy w nocy czy w dzien to tez bym wziela o 18-19 bo mi odpowiada taka godzina. i bym sie nie martwila. uciekam juz dzieki za rozmowe dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Maj 4, 2009 no tak ale wiesz ja po prostu nie chcę ryzykować. różne przypadki zdarzają się przy tabletkach a nie chciabym narażać dzieciątka na tabletki. Dzieki za rozmowe dobranoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość osiemnastka. Napisano Maj 8, 2010 hej dziewczyny ;) ja mam podobny problem... właśnie dostałam okres (12 w nocy) a przed przerwą brałam tabletki zwykle koło 22, myślicie, że to będzie zbyt ryzykowne czy spokojnie mogę ją przyjąć jutro wieczorem? Błagam o odpowiedź ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pstryczka 0 Napisano Maj 8, 2010 ja dostalam okres o 18-tej, ale nie moglam wziac tabletki bo bylo swieto a ja nie mialam wykupionej recepty wiec wzielam nastepnego dnia o 13-stej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość osiemnastka. Napisano Maj 8, 2010 kurcze ;/ nie ma jakis ustalonych godzin? w sensie do ilu po pojawieniu się miesiączki można zażyć 1 tabletkę z opakowania??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość osiemnastka. Napisano Maj 8, 2010 hallo! Panie pomóżcie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach