Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pierssssssiątko

Piersi - w trakcie ciąży i po porodzie.

Polecane posty

Cześć Wam wszystkim. Nie planuje mieć dziecka, ale na przyszłość chciałabym Was spytać o kilka rzeczy. Otóż, wiele słyszałam na temat piersi w trakcie ciąży, jedne robią się nabrzmiałe i powiększają się inne zostają bez zmian, jak to było u Was? I drugie pytanie, jak to było z Waszymi piersiami po porodzie. Czy uległy dużej zmianie? I co po okresie karmieniu piersią? Pozdrawiam.

Gość monia__
hej ja narazie jestem w ciąży i piersi trochę mi się powiekszyły i zrobiły bardziej jędrniejsze ;) jak przyjdzie pokarm to napewno będą jeszcze większe no ale jak się skonczy karmić dziecko to się zmieniają jak się o nie zadba to nię będą wyglądać jak zwisy ;)

Gość monia__
moim koleżankom się zmienjszyły.. jedna nic z nimi nie robiła i nie wyglądają za ciekawie ma dużo rozstępów i są zwisające, ale druga ma dalej fajne cycuszki ;) ja też będę o nie dbać, żeby dalej wyglądały apetycznie :)

Gość monia__
siłownia napewno odpada, bo wątpie żebym znalała na nią czas przy maluszku w domu ale jakieś kremy, masaże to wszystko powinno pomóc :) też zależy ile się karmi dziecko ja planuję tak max do pól roku

Gość monia__
nie ma za co cieszę się, że choć troszkę mogłam Ci pomóc 🌼

Niestety w ciąży ćwiczyć nie mogę z powodu złego samopoczucia ale staram się sporo spacerować. Do pielęgnacji biustu używam specjalnego kremu dla ciężarnych na przemian z oliwką dla dzieci. Obecnie jestem w 5 mies. Piersi trochę się powiększyły ale nieznacznie. Czasem lekko swędzą. Dodam, że biust mam dość spory przy szczupłej sylwetce. Karmić również nie zamierzam zbyt długo - wyłącznie dla zdrowia dziecka, bo raczej nie jestem fanką widoków typu roczny dzieciak przyklejony do obwisłej, bladej piersi.

moje są ogromne, a to dopiero 7 miesiąc. Przed ciążą miałam rozmiar C, teraz napewno jest solidne D, a nie przytyłam tak dużo bo 8kg (57.2kg) Póki co smaruje je kremem do biustu dla kobiet w ciąży Mustela.

Hej dziewczyny!!! Właśnie trafiłam na ten temat:) Ja to miałam straszny problem z piersiami, zawsze nosiłam rozmiar 75b, czyli nie koniecznie maluszki, a teraz podczas ciąży-7 miesiąc noszę 80 c lub d!!! Szok! Moje cycochy wcale nie są jędrne, tylko lekko obwisłe. A co do ich powiększenia to ja jeszcze dobrze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, a już miałam straszne rozstępy. Używałam od 5 tyg oliwki J&J ale tak jak mówię,już wtedy miałm rozstępy. No ale może jestem jakaś inna, bo moje koleżanki zauważały powiększanie się piersi ok. 3-4 miesiąca. Cały czas używam kremy do piersi i dekolty Perfecta Mama, firmy DAX COSMETICS, z tym że on jest dopiero od 4 miesiąca, ale rozstępów już mi nie przybywa-na szczęście. A no i jeszcze mam dużo przebarwień na piersiach, takich ciemnobrązowych, ale na szczęście nie mam na twarzy:) Serdecznie pozdrawiam!!!

Gość jestem na pocz. 7 miesiąca
i piersi urosły mi o 3 rozmiary! mają popękane zyłki. Smaruje je codziennie oliwką 2 razy dziennie i kremem przeciw rozstępom, wcale nie są jędrne.

Gość ja chcialam tylko dodac
przed ciaza 75b w 5 m-cu 80c, nie ma rozstepow i w pierwszej ciazy tez nie mialam ani po karmieniu tez sie nie pojawily, nic specjalnego z nimi nie robilam , po pierwszej ciazy wrocily do swojego rozmiaru, nie obwisly, karmilam 2 m-ce; mysle ze wieksze problemy moga miec dziewczyny ktore przed ciaza maja juz duzy biust