Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomiasty

Czy wkurza Was parkowanie na miejscach dla inwalidów?

Polecane posty

Gość tomiasty

Gość wiesia z płocka
Nie.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bardzo!tym bardziej ze sama naleze do osob niepelnosprawnych!

Gość madziate
ani troche ;/

wiesia z płocka Nie. coz zdrowy chorego nie zrozumie...

Gość Fanka Boba Marelley
A mnie wkurza ze tak duzo jest miejsc parkowania dla inwalidow, ze w ogole ich nikt nie uzywa a ja tam zaparkowac nie moge. Bez sensu to jest.

Gość tomiasty
Mnie irytuje totalnie. W Warszawie nikt tego nie uwzględnia i tak się właśnie zastanawiam, dlaczego jest taki milczący ackept takiego działania..

a mnie denerwuje wkurza i w ogole ze jak moj ojciec jedzie ze mna samochodem i chce kolo apteki zaparkowac to nawet nie ma miejsca mimo ze moj ojciec na szybie ma znaczej z wozkiem inwalidzkim!a tak w ogole poco powstal ten temat jak wszyscy na kafe sa przeciwko niepelnosprawnym?

Gość tomiasty
chciałem właśnie zapytać na forum. Przyznam, że spodziewałem się innych odpowiedzi, ale teraz widze podejście większości.

Gość wiesia z płocka
aaaaaaa Jakim ty mieście mieszkasz ? Bo u mnie wszystkie miejsca zajęte , nie ma gdzie zaparkować ale 3 koperty dla inwalidów wiecznie puste stoją . No ale nie moge zaparkować :O

w malym miescie w warminsko-mazurskim...u nas jest tak ze kazdy parkuje niby na chwile na miejscu dla niepelnosprawnych i jakos nikt takim typom mandatu nie wlepia!a ja bym wlepiala ze 3 tysiace!oduczyli by sie natentychmiast...

Gość tomiasty
zgadzam się 100% z aaaaaaaaaaaaa. Poruszyłem kiedyś ten temat ze znajomymi i okazało się, że nie są w stanie znaleźć miejsca dlatego zastawiają te dla inwalidów czy chodniki i ścieżki rowerowe. Mi jakoś zawsze udaje się znaleźć miejsce..

Gość frufru
a ja ostatnio widziałam zajebistą akcję - pod centrum handlowym stała straż miejska i jakies kolesie z mikrofonami i głośnikami i pilnowali kto wsiada do samochodów stojących w "kopertach". jak wsiadał pełnosprawny to na cały plac puszczali najpeirw sygnał dźwiękowy, potem straż miejska wypisywała delikwentowi mandat, a "radiowcy" pytali an głos do mikrofonu "czy panu nie wstyd zajmowac miejsce przeznaczone dla osob o szczególnych uprawnieniach?", "gdyby pani była w ciąży a ktoś zająłby siedzenie dla ciężarnej i nie chciał ustąpić, to jak by się pani poczuła? czy nei uważa pani że zachowała się pani podobnie nieładnie?" i takie tam kwiatki. a winnym było wstyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyd... i to było genialne, moze chociaż takie chwilowe upokorzenie się poprawi myślenie. bodaj na jakiś czas...

a no wlasnie.nie wiem kto sie jeszcze wypowie na ten temat ja mam takie zdanie nie zmienie go bo mnie ono dotyczy...

Gość ARA196
Owszem, bo nie chodzii o to czy to miejsce jest wolne czy nie ale o to, że nam zdrowym łatwo jest przenieść swoje zakupy. Nie jest to spowodowane złym stosunkiem do ludzi niepełnosprawnych tylko głupotą i brakiem wyobrażni.

Gość do Fanka Boba Marelley
uważam tak samo jak ty... za duzo jest tych miejsc dla inwalidów! np. pod moim blokiem jest 5 miejsc parkingowych w tym jedno dla inwalidy - zażyczył sobie tak sąsiad, który lekko utyka- niby ok, miał prawo....ale np. ja z małym dzieckiem i w ciąży z zakupami, muszę często parkować przez to, po drugiej stronie ruchliwej ulicy... a takich osób jak ja jest u nas w bloku więcej!

Gość lusdzie przeciez jak stane na
kilka minut na kopercie i pójde do sklepu to nie zleci mi się chyba całe stado inwalidów którzy potrzebują miejsca .

Gość mnie tez to wkurza
ja akurat jestem zdrowa ale jak jezdze z tata to zawsze te wszystkie miejsca dla inwalidow sa pozajmowane. Podjezdzam jak najblizej, staje na awaryjnych, zeby tato wysiadl. Potem odjezdzam i parkuje gdzies daleko, gdzie miejsce znajde. potem z powrotem znow sa takie hocki klocki... A te samochody oczywiscie papierka za szyba nie maja :O

Gość wiosenny powiew
po to są te miejsca dla niepełnosprawnych żeby je szanować nawet jeśli stoją puste....nie rozumiem dlaczego większość nie rozumie że osobie niepełnosprawnej trudniej się poruszać co za bezduszność panuje w naszym kraju !!! jestem kierowcą od ładnych paru lat i nigdy nie zdarzyło mi się zaparkować w takim miejscu nawet jeśli miałabym jechać o wiele dalej a po za tym po co ryzykować duży mandat albo odholowanie samochodu ...z tego co wiem w moim mieście straż miejska zaraz zakłada blokady ...

Gość kalinkaczerwona
parkowanie parkowaniem ale najwiekszy absurd jaki widzialam to wywalona kupa piachu w miejscu dla niepelnosprawnych na parkingu przy TESCO w ZIELONEJ GÓRZE!!! Wstyd :-O

Gość tomiasty
no tak, właśnie wszyscy myślą tak, jak 'ludzie przecież jak stanę na' :-( Typowo polskie - przecież mój śmieć nie pobrudził całej ulicy, to, że ja łamie przepisy to przecież nie od tego jest niebezpiecznie na drodze itd..

frufru a ja ostatnio widziałam zaj**istą akcję - pod centrum handlowym stała straż miejska i jakies kolesie z mikrofonami i głośnikami i pilnowali kto wsiada do samochodów stojących w "kopertach". jak wsiadał pełnosprawny to na cały plac puszczali najpeirw sygnał dźwiękowy, potem straż miejska wypisywała delikwentowi mandat, a "radiowcy" pytali an głos do mikrofonu "czy panu nie wstyd zajmowac miejsce przeznaczone dla osob o szczególnych uprawnieniach?", "gdyby pani była w ciąży a ktoś zająłby siedzenie dla ciężarnej i nie chciał ustąpić, to jak by się pani poczuła? czy nei uważa pani że zachowała się pani podobnie nieładnie?" i takie tam kwiatki. a winnym było wstyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyd... i to było genialne, moze chociaż takie chwilowe upokorzenie się poprawi myślenie. bodaj na jakiś czas...oby!ja wam opowiem zdarzenie ktorego bylam swiadkiem miesiac czy 2 temu.moj ojciec jest na 1 grupie inwalidzkiej jak ja ze zgledu na to ze 4 lata temu mial robiony przeszczep nerki.pewnego wieczora slysze pukanie do moich drzwi.okazuje sie ze przyszla straz miejska bo zrobili zdjecie naszego samochodu postawionego na miejscu dla niepelnosprawnych.pan ze strazy miejskiej pytal czy ojciec moj ma na to pozwoleni itd.ojciec pokazal panu papiery na to i pan poszedl.ja taka akcje popieram w 10000%popieram tez to co pisze frufru...

moj ojciec jest na 1 grupie inwalidzkiej jak ja ze zgledu na to ze 4 lata temu mial robiony przeszczep nerki Przeszczep nerki i od razu inwalidztwo ? No przepraszam, ale chyba mozecie oboje chodzić o własnych siłach ?

Gość fgh
No wlasnie. Polacy to glupi i niekulturalny naród. Wszyscy im przeszkadzają: kobiety w ciąży, niepełnosprawni, dzieci itd. Ja uwazam, że miejsc dla niepełnosprawnych jest stanowczo za malo. Jestem osoba zdrowa i nie jestem w ciąży to tak dla wyjaśnienia. I jestem Polką z czego nie jestem zbyt dumna. W/g niektórych osób to wszystkich 'innych' należałoby wystrzelić w kosmos.

lusdzie przeciez jak stane na kilka minut na kopercie i pójde do sklepu to nie zleci mi się chyba całe stado inwalidów którzy potrzebują miejsca . naprawde chcialbys byc na moim miejscu?=/

Gość a jakby sie zlecialo
?? lamiesz przepisy! nie dociera?! :O co za pusty leb :O

lusdzie przeciez jak stane na moj ojciec jest na 1 grupie inwalidzkiej jak ja ze zgledu na to ze 4 lata temu mial robiony przeszczep nerki Przeszczep nerki i od razu inwalidztwo ? No przepraszam, ale chyba mozecie oboje chodzić o własnych siłach ? ja akurat inaczej niz na wozku nie moge sie poruszac[rozszczep kregoslupa ]a jak nie wiesz co to takiego to wpisz w google...czasem jak czytam takich jak ty mam ochote wyjechac zPolski bo wstyd mi ze naleze do tak nietolerancyjnego w wiekszosci przypadkow narodu.

Gość srutu tutu majtki z drutu
Ciężarne to by chciały miejsce w autobusie, przepuszczanie w kolejce, i wogóle chuchac dmuchać a najlepiej nie oddychać, jak ktoś nie puści w autobusie to zaraz miny pasażerów jakby chcieli zabić, ale parkowanie na miejscu dla inwalidów to jest OK. W życiu nie puszcze w autobusie w takim razie , niech sobie fochy strzela, w dupie to mam.

Gość srutu tutu majtki z drutu
Ja tylko na chwile sobie siąde na miejscu ciężarnej , na sekundeczke, a jak sie jakaś znawi to będe udawał ślepego hehehheheh

mam dość ustępowania . Inwalidom trzeba ustąpić miejsca , starej babci i dziadkowi , ciężarnej , dzieciom , matkom z dziećmi , podstarzałym lampucerom w autobusie .