Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenkamalenka

temperatura w ciązy

Polecane posty

Gość marlenkamalenka

Dzieczyny powiedzcie mi bo juz sama nie wiem. mowi sie ze w poczatkowcyh dniach ciazy jest podwyzszona temperatura ok 37 - 37,2. moje pytanie brzmi gdzie mam ta temperature mierzyc? pod pacha? bo jesli chodzi o temeparture w buzi czy innej sluzoce to zawsze jest nieco wyższa niz pod pacha. prosze powiedzcie ta temp np 37.2 gdzie powinna byc?

Gość w pochwie

Gość marlenkamalenka
czy w pochwie ma byc te 37? zawsze tak jest przeciez??? ale oki.

Zeby móc podejrzewać ciążę poprzed temp to należałoby ją mierzyć od jakiegoś czasu, wOd okresu do owulacji temp jest obniżona, w moim przypadku 36,3-36,8 , po owulacji wzrasta, w moim przypadku 37,8-37,4. każda kobieta może mieć inaczej, np Twoja tempka po owulacji może wynosić np 36,7-37,0, to sprawa bardzo indywidualna. Ciążę podejrzewa się, jeśli temp podwyższona utrzymuje się powyżej 20 dni po owulacji, oczywiście jeśli kobieta nie jest przeziębiona.

Gość Antychryst_______
musisz pchać do tzipy !

Gość marlenkamalenka
Karolinko , ale ty mowisz tez o mierzeniu tej tem w pochwie? i kiedy najlepiej to robic? ja teraz po kapieli mam 37.5 wiec nie wiem czy to jest miarodajne...

najlepiej mierzyć codziennie o podobnej porze np. rano po przebudzeniu po rozgrzewającej kąpieli to racze4j wg mnie sensu nie ma

Gość marlenkamalenka
up

Gość marlenkamalenka
canbera ale rano po przebudzeniu wlanie w pochwie?

a poza tym tak jak wyżej napisano - teraz mierzyć już nie ma sensu jeśli podejrzewasz ciążę bo obserwacje trzeba prowadzić czas dłuższy żeby móc wyciągnąć miarodajne wnioski

Gość marlenkamalenka
dziwne dla mnie jest to ze tam zawsze jest nieco wyzsza niz pod pacha a mowi sie ze ciaza jest gdy jest powyzej 37. no ale masz racje, skoro nie obserwowalam wczesniej teraz sie nie zorientuje. dzieki za odpowiedz.

marlenkamalenka , ale porażka po co pytasz jak sie w ogole na tym nie znasz?poczytaj sobie troszke artykułów o tym a pozniej zadawaj konkretne pytania.