Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytanie dosc wazne

dowod osobisty - po odchudzaniu

Polecane posty

mam pewien problem... ostatnio bardzo schudlam - 18kg. zupelnie nie jestem podobna do siebie na zdjeciu w dowodzie... szczerze to wygladam jak swoja corka mimo ze dowod wyrabialam jak mialam 21 lat. Mam przez to sporo problemow, jakmusze cos zalatwic i daje dowod to patrza siena mnie spodełba jak bym byla jakas oszustka. czy powinnam wymienic dowod?

upppp

Gość to ile masz teraz lat
???? przeciez wszyscy musieli wymienic dowody na nowe pare lat temu....

Gość Doniczella Vimpacze
Pokaz swoje zdjecie i zdjecie z dowodu, doradzimy.

Gość raz że wszyscy niedawno
dowody zmieniali a poza tym to nie twarz ci się zmieniła o 18 KG :) 0/10

Gość to ile masz teraz lat
zakladam ze masz dorosła córkę skoro wygladasz jak ona więc co tu cisniesz że posluugujesz sie dowodem ktory wyrabialas majac 21 lat

dowod jest z 2003 roku, jestemzupelnie do siebie niepodobna, jest to problem . w 2003 r mialam 21 lat, nie wiemczy lepiej jest go wymienic czy zostawic tak jak jest. w innych dokumentach prawo jazdy, ksiazeczka ubezpieczeniowa itp. wygladam juz tak jak teraz

Gość no to wymień
jeśli uważasz ze różnica jest az tak wielka, nie ma sensu za kazdym razem tłumaczyć się ze zdjęcia w dowodzie.

Gość jesteś podobna do pięciolatki
????? Nieżle

Gość nic nie zmieniaj
odrobisz kg i znow bedziesz zmieniac

Gość ejbisi
Ludzie, ale niektorym ciezko sie mysli. To ze napisala ze wyglada jak wlasna corka nie znaczy ze ma córkę. To byla taka PRZENOSNIA :o

Gość edsd
No ale z tego co wiem gdy sie wymienia dowód t ochyba trzeba zaznaczyc dlaczego np. zmiana stanu cywilnego czy cos. A tu co wpisac? Bo stracilo sie na wadze i jest sie nie podobnym? Ja bym nie wymieniala ale nie wiem popytaj znajomych czy cos co zrobic.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
mam kolege który schudł ze 120 do 79 kg i tez niestety sprawdzając jego dowód każdy sie pytał czy to on, tylko że on miął jeszcze prawko z tym zdjęciem ale nic nie wyrabiał, paszport miał w miare aktualny. Oj po prostu jak ci to przeszkadza, to wymień, policja cie raczej nie ukarze za to, zawsze możesz sie bronic że schudłaś niedawno

Gość omfg dziewczyno
mnie sie wydaje ze trzeba zmieniac za kazdym razem kiedy znaczco zmieni ci sie wyglad. np wlosy z dlugich na krotkie albo owrotnie...

Gość _i
istnieje opcja wymiany dokumentu ze względu na zmianę wyglądu fizycznego, czyli dokładnie jak u Ciebie. nie wiem czy tak samo w przypadku dowodu ale moja siostra po schudnięciu wymianiała paszport i ze względu właśnie na zmianę wyglądu wymiana była bezpłatna. gratuluję efektów w odchudzaniu:)

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
no ja miałam ścięte włosy i się mnie czepiali w paszporcie więc w paszporcie lepiej wymienić bo cię mogą nie wpuścić do kraju albo nie wypuścić. A z dowodem nie jest tak łatwo, ja wymieniałam niedawno bo za mąz wychodziłam i za wymianę trzeba zapłacić 30 zł, wymiana bezpłatna jest wówczas jak się wymienia z takich przyczyn które nie zależą od ciebie np jak ci zmienia nazwę ulicy, albo numer domu, ale za inne trzeba płacić. Jak pisałam wcześniej jeśli ci nie przeszkadza to, to po prostu odpuść chyba że jakiś upierdliwy pan policjant się przyczepi to się tłumacz że schudłaś niedawno. Jak masz dowód z 2003 to i tak zostało ci chyba 3 lata ważności tylko.