Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leica

Przebarwienia

Polecane posty

Gość kłębek
Ja używam na blizny potrądzikowe żelu Epiduo - pomaga :)

leica - face okey prędzej czy później wywabi Ci te przebarwienia. To po co maskować?:)

Gość natex
nji, dzięki. Więc muszę kupić poza tym, jeszcze inny środek. Ale może kupię właśnie jakiś kosmetyk :)

Gość natex
Jeśli będę potrzebować pomocy, na pewno się zgłoszę :) Wiecie co, czyste powietrze też całkiem dobrze działa na cerę, parę dni temu trochę zmieniłam środowisko i jakbym nabrała trochę kolorów :)

Ja zmieniłam środowisko i jakby boli mnie głowa od tego momentu :P

Na przebarwienia Acne Derm lub Skinoren Wszystkie przebarwienia powinny zniknąć po pary tygodniac Nie wolną się opalać przy skórze z pzebarwieniami !!! , to powoduje czerniaka i to w wiekszym stopniu niż u przeciętnego człowieka ! Przy opalaniu powstaje jeszzce wiecej przebarwien i skóra staje się gorszej jakości... Przy stosowaniu Acne Dermu lub Skinoren\'u nie warto się opalać ponieważ blokuje on syntezę melaniny która odpowiedziala jest za powstawanie przebarwien/opalenizny

Oj, zmiana srodowiska i mnie by sie przydala... :/ Katarzyna... - nie sadze, by osoby z przebarwieniami od slonca chcialy sie opalac. A slady po tradziku warto na slonce wystawic (z tego co wiem).

Gość gang.rena
a ja własnie słyszałam że na słońce nie wolno zmian trądzikowych :)

Gość pikk
Dobrze słyszałaś. Słońce nie wysusza pryszczy

ale ja mowie o fioletowych plamkach po syfkach. Zawsze po lecie nie mam tych plackow.

Gość pikk
Ale pierwsze słyszę, że po syfkach ma się fioletowe blizny :>

Gość gang.rena
Ja szczerze mówiąc też pierwsze słyszę. Nigdy nie zmienily mi się na fioletowo. Czasem było mocniej czerwono ale bez przesady :)

Gość pikk
A nie próbowałaś ich wysuszyć fioletem? Może to miało jakis wpływ?

Nie, nawet nie slyszalam o takiej mozliwosci.. :(. Ale to naprawde dziwne? Moja siostra tez ma fioletowe plamki po pryszczach- zawsze z niecierpliwoscia czekalysmy na slonce, bo ono je wywabialo...

Gość szach
Może po prostu pryszcze nie były odpowiednio leczone?

Hm... ale sie czlowiek duzo na forum dowiaduje ?(no, no ;) ). Bylam przekonana, ze kazdy tak ma. I ze to sa wlasnie te przebarwienia... Nigdy mi kosmetyczka nie powiedziala, ze to cos dziwnego...

Gość szach
Wiesz, kosmetyczka, kosmetyczką, trzeba było wybrać się do dermatologa :)

Ech.. przy tradziku nie powinno sie opalać w ogóle , fakt że wysuszy się skóra i pryszcze przez 2 dni bedzie mniej produkowała łoju no ale.. za te 2 dni wystąpi monstrualny łojotok(z powodu wysuszenia skóry) i potworne pryszcze Wiec odradzam opalania sie , chyba że musisz Jeśli chcesz pozbyć się jakiegoś okropnego przebarwienia/dziury po ospie/pryszczu to mozesz zrobic taką miksturę , ale trza uważać bo to jest strasznie mocne (kwas mlekowy + octowy )to jest w ogle na brodawki wyżera jes doszczętnie i przy tym skóre też , blizny po tym nie powstają Całą cytrynę obrac ze skóry (samej skóry !) włożyć do słoika zalać octen , zostawić na dwa dni , potem przyłożyć cen plasterek cytryny na tą bliznę/przebarwienie na całą noc (owinąć bandażem lyb tasmą ) Przykładać tak dwie noce (juz inny lasterek na drugą noc) Ja sie pozbyłam dzięki temu blizny jednej po ospie była głęboka jak cholera i do tego na policzku Zdenaturują się biała , skóra będzie schodzić , wtedy trza byłoby smarować mascią "Alantan" lepiej sie zagoi a po bliźnie nie będzie śladu , bo to wyżera skóra aż do skóry właśćiwej

Oj, katarzyna... skad znasz te sztuczki? To niesamowite. SZacun. Sprobuje tak zrobic- nie wyzre mi dziury w twarzy?

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppp

Gość szach
Dziury w twarzy będziesz miała właśnie po trądziku

Gość uuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppp

Gość natex
Widzę, że ktoś ma inwencję twórczą ;) A co do dziur po trądziku - to nie będzie ich, jeśli się odpowiednio zadba o twarz

Gość pikk
A czy ktoś myslał, żeby wyleczyć trądzik laserowo?

Gość szach
Ale po co zaraz tak inwazyjnie?

Gość pikk
Czy ja wiem, czy tak inwazyjnie wiadomo, że na zawsze i efekty natychmiastowe ;)

Jak jeszcze troche pozazywam Face OKey, to w ogole przestane myslec o moich problemach z twarza. Powaznie! Wlasnie przechodze najtrudniejszy dla kobiety czas w miesiacu i mam 2 wykwity (tylko!)