Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lot samolotem

lot samolotem z niemowlakiem!!!

Polecane posty

Gość lot samolotem

Mam pytanie do dziewczyn, które latały samolotem ze swoimi pociechami! Kiedy po raz pierwszy leciałyście z niemowlakiem? Czy 3 - miesięczne dziecko nie jest za małe na taki lot? I jak wygląda sprawa z paszportem? Czy można wpisać dziecko do paszportu rodzica, czy to już nieaktualne? Czy konieczie dziecko musi mieć swój dokument???

Gość Mój mąż planuje teraz
wakacje z maleństwem ale ja uważam ze to za wczesnie, zwlaszcza w cieple kraje i tak dziecko na plaze by nie moglo wyjsc w dzien bo za cieplo, tylko rano albo wieczorem - bez snseu. lepiej u nas na agroturystyke,

Gość lot samolotem
Ja nie wybieram się w ciepłe kraje i nie na wakacje, tylko zmieniam miejsce zamieszkania na kilka miesięcy... w Europie.

Gość to jest dobre
Ty sie pytasz napewno jak dziecko znosilo lot samolotem a tu masz odpowiedzi ze cieple kraje nie bo "za cieplo"-tak jakby w cieplych krajach sie dzieci nie rodzily:O No a paszport to chyba logiczne:O Ale ja ci na twoje pytanie nie odpowiem,bo sama nie przezylam tego z takim maluszkiem ,ale widzialam nie raz jak latali z takimi "oseskami" Najlepiej zadzwon na lotnisko oni ci powiedza maja w tym napewno jakies doswiadczenie...

Gość yetjetjejeey
do nowych paszportow nie mozna wpisac dziecka. Nie wiem, czy obecnie jest jeszcze mozliwosc wpisania do starego paszportu. Jeśli nie, to musisz wyrobić malcowi paszport, lub dowód osobisty jeśli bedziesz tylko w krajach UE.

Gość yetjetjejeey
pamiętaj, żeby przy starcie i lądowaniu dziecko coś ssało, wtedy zmiana ciśnienia nie będzie tak uciążliwa dla dziecka

Gość ciekawaa dziewczynaa
Ja leciałam z 2 miesięcznym niemowlakiem samolotem. Caly lot przespal, budzil sie tylko na mleczko. Kolejne loty także przesypial. Paszport niestety musicie wyrobic mu wlasny, tymczasowy na 5 lat