Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delma z sola

czy to normalne? prosze wytlumaczcie mi!

Polecane posty

Gość delma z sola

moj kuzyn zeni sie w przyszlym roku w lipcu, a jego mama ktora zajmuje sie organizacja przyjacia pyta sie mnie juz teraz!!! czy ma mnie wpisac na liste sama czy z partnerem, choc wie, ze narazie nikogo nie mam! czuje sie troche sfrustrowana;) czy to normal?

Gość delma z sola
tak fasrobic liste? to chyba nienormalne, jak rezerwuje sale juz to musi dokladnie wiedziec rok wczesniej ile ziomow bedzie?

Gość delma z sola
19:) sorry za pisownie, lubie sobie poszalec na necie:)

ja uwazam, ze to bardzo normalne.. wiaze sie to z niemalymi kosztami... u nas tez kazdy na poczatku mowil \"przeciez jeszcze duzo czasu\", ale my roznier rezerwujemy pokoju dla wszystkich gosci i wiaze sie to dla nas z kosztem ok. 210-250 zl za osobe i niestey liczbe gosci w restauracji i hotelu trzeba podac znacznie wczesniej... normalne jest tez to, ze roznie moze byc... takze niestety wszystkiego sie nie przewidzi... bo dzis mozesz chciec isc sama jutro z kims a po jutrze moze sie okazac, ze wogole nie mozesz isc... ja na Twoim miejscu powiedzialabym, ze bede z partnerem... to taki \"margines\" bez pieczenstwa ;)

Gość delma z sola
czy to normalne, czy ciot przesadza i histeryzuje?

no tak mi się wydawało że dorosły człowiek nie pisze o gościach weselnych "ziomy" :O A w temacie- to normalne. Teraz wesela organizuje się duużo wcześniej, i żeby zamówić odpowiednią salę to trzeba wiedzieć, ilu gości należy się spodziewać

Gość delma z sola
ehh no tak powiem, ale moge nie dozyc zawsze czy cos;) hehe dzikuje za opinie;)

Gość delma z sola
no doroslego czlowieka:) od razu zapraszaliby z osoba towarzyszaca a mi niby jakas wielka przysluge robia chyba;)

Gość delma z sola
ty jestes normalna? poprostu nie zauwazylam bledu a ty juz sie czepiasz "chyba jestes bardzo dorosla egoistyczna panienka" nie wiem co sie mnie tak czepiasz. nie moge pisac tak jak chce? w zyciu tez tak kazdemu zwracasz uwage?

Gość sfsfdsfsd
Myslę, że nie masz co sobie tego brać do serca. Ciotka się przejęła i chce wszystko zrobic doskonale. A ze ciebie zna, bo jestes córką jej siostry, to chce cie załatwic juz teraz. Dalsza rodzina by jej powiedziała, żeby się stuknęła w czajnik. Powiedz ciotce, zeby ciebie wciagnęla na liste, a co do osoby towarzyszącej, to jej powiesz 2 miesiace przed slubem. I tyle. Nie ma co tak robic z igły wideł

Gość motylek_85
Powiedź zeby cię wpisała z osobą towarzyszącą i po kłopocie. Nie dziwie się ze twoja ciocia robi wstepną listę - my też juz robiliśmy chodź ślub za rok ;)

Gość delma z sola
lepiej jej powiem zeby mnie z kims wpisala bo potem moze si ejej nie podobac;) gorzej jak zapyta z kim hehe

nadgorliwa jest. przeciez nikt nie potwierdza listy gosci z hotelem czy restauracja na ponad rok do przodu, z reguly hotel ma jakis sensowny termin typu 1-2 tygodnie przed impreza. Rok przed to sie robi wstepna liste a wiadomo ze liczba osob moze sie zmienic jeszcze sto razy.

Gość wannda
to jest pewnie ciotki pierwsze dziecko, co się zeni :P dlatego jest taka hop do przodu Nie przejmuj sie, jak chcesz powiedzieć, że z kims, to powiedz, że z kims, a jak spyta, kto, to powiedz - jan kowalski

Gość Szara Ada
Nie jest nadgorliwa….chce jedynie wiedzieć kogo może się spodziewać na weselu, robi wstępną listę gości, żeby wiedzieć czy szukać Sali na 100 osób, na 150 czy może na 200 Powiedz, że przyjdzie z osobą towarzyszącą….bo tak zapewne będzie, że pójdziesz z kimś (nawet jeśli nie będziesz w związku) lub nie pójdziesz wcale….. takie czasy, że ludzie na weselach bawią się parami, i mało kto chodzi w pojedynkę