Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katrrrinka

zwrot podatku- pomocy!

Polecane posty

Gość katrrrinka

Witam, mam problem, ponieważ spóźniłam się ze zwrotem podatku do US. co prawda PIT złożyłam w terminie, jednak nie przelałam urzędowi zwrotu podatku. Co prawda to niewielkie pieniądze, bo ok 10 zł, ale jednak... Urząd skarbowy bywa bezwzględny :( Czy ktoś się orientuje, czy grozi za to jakaś kara?

Gość katrrrinka
za 10 zł?? nie strasz:(

Gość kwota zaległości nie ma
znaczenia. Olałas US. Kara musi być.

ale moze wcale zadnej kary nie dostaniesz - ja 2 lata temu pit zlorzylam grubo po terminie i nic rok temu za pozno wplacilam pieniadze i tez nic za kazdy dzien zwolki jest 10% kary

najpierw dostaniesz list z czerwoną wielką pieczęcia: Wszczęto dochodzenie, listonosz przyniesie do rąk własnych i do ci do podpisania z głupawym uśmiechem. Wiem bo żona zapomiała na końcu podpisać, i jak to kobieta, dostała z przerażenia sraczki, żygaczki i napięcia przedmiesiączkowego, a wystarczyło , tylko pójść i jeden podpis złożyć. Tobą grożą dożywotnie kamieniołomy

Gość katrrrinka
Ja wiem, że są mandaty, ale za niezłożenie PIT-a... i to też niekoniecznie je nakładają. Ale kurcze za niewpłacenie 10 zł ? :o straszycie :]

gadaj dłużej i nie załatwiaj, to zobaczysz jak się jedzie na wycieczkę na Syberie, na zesłanie

Gość Po prostu ...
Zapłać te cholerne 10 zł ! Po co biadolić ? Jak można zrobić to od ręki i mieć spokój ??

dzwoń do urzędu...co ci szkodzi anonimowo zapytać?

Gość fdshzsgbxv
do kwoty 8,80 żaden Urząd skarbowy nie wysle Ci nawet upomnienia, bo to im się poprostu nie opłaca. wyjdą na zero... od 10 zł nie ma żadnych odsetek, idź i je poprostu wpłać i zapomij o sprawie.

z tego co wiem to prog placenia przez nas i przez urzad to 10 zl. jesli do 10 zl musisz im zaplacic to sie nie martw bo nie przekroczylas progu a w zeszlym roku bylo do 5zl

a kusząca perspektywa wyjazdu była już tak blisko...

Gość katrrrinka
co niektórzy oczywiście są tu po to, by słać złośliwości. Tym podziękuję. Kto powiedział, że kasy nie wpłaciłam? zrobiłam przelew i czekam. a jestem tu nie po to, by pytać co robić tylko po to by zapytać czy ktoś miał taką sytuację i jakie były efekty. Tym, którzy odpowiadają na temat - dziękuję.

Gość katrrrinka
Dzwoniłam do urzędu i pani poinformowała mnie, że może mi przyjść wezwanie do zapłacenia odsetek, ale jeśli to będzie kwota poniżej 5 zł to nawet nie ślą. poza tym znalezione w sieci: " Również do 30 kwietnia, osoby które muszą dopłacić podatek, miały obowiązek przekazać należność na konto urzędu skarbowego. Spóźnienie z opłatą będzie oznaczać konieczność zapłacenia kwoty podatku wraz z odsetkami liczonymi za każdy dzień zwłoki. Od 26 marca wysokość odsetek za zwłokę wynosi 10,5 proc. w skali roku. "

Gość katrrrinka
Wszystkim, którzy próbowali pomóc- dziękuję. Uspokoilam sie trochę. :)

oddaj te 10 zł i będzie po sprawie.Nikt nawet uwagi nie zwróci,że bedzie kilka dni po terminie :)

Gość katrrrinka
zapłaciłam, dziękuję Rani 🌼

i nie traktuj tak powaznie tego co tu przeczytasz, bo i tak dojdziesz do wniosku, że sama musisz szukać odpowiedzi. Ot, uroki Kafeterii.

Gość katrrrinka
nie traktuję, troszkę czasu już się naczytałam Kafe, więc wiem, jakie bywają tu "porady". ale mimo to stwierdziłam, ze moze ktoś coś poradzi mądrego. Mimo tego, jaka jest Kafe.