Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sie sie

tak dlugo bede zakladac wątki az mi ktos odpowie! ostrzegam

Polecane posty

Gość sie sie

jak sie gotuje te kaszke manne? (wprowadzanie glutenu) w ile wody? jak długo? ile tej kaszki? bo daje sie tylko 1/2 łyzeczki ?

Gość a moj facet
ugotuj wiecej a pozniej dodaj sama kaszke do zupki czy deserka.

Gość ale ja nie wiem jakie proporcj
i jak dlugo gotowac no ludzie..... jak to na kafe wyzwijcie mnie od nieuków ale odpowiedzcie mi :O

nieuk nieuk;) szczerze bym Wam pomogła, ale niestety nie mam pojęcia dziewczyny jak gotuje się kaszkę dla dzidzi, ostatnio jak gotowałam sama dla siebie na mleku to wyszła mi tak gęsta że łyżka w niej stała pionowo, wiec ja raczej nikomu nie pomogę...

Gość może tak spróbuj
2 łyżki manny na 1.5 szklanki wody zagotuj wodę i dodaj mannę rozprowadzoną kilkoma łyżeczkami zimnej wody, gotuj ok. 10 min. Uwaga: łatwo się przypala. zamiast wody może być mleko modyfikowane dziecku wprowadzaj po trochu, najpierw łyżeczkę, jutro dwie itd., a resztę sama zjesz! kaszkę można posłodzić, polać sokiem, dodać do deserku, zmiksować z owocami itp.

chodzi ci o zwykla kaszę mannę? ja gotowałam litr mleka, do gotującego się powolutku wsypywalam 5-6 łyżek stolowych kaszy manny i ok. 4-5 łyżek cykru. ot, cała filozofia. acha, kaszka wychodziła wtedy bardziej plynna, moje dziecko piło z butelki. jak chcesz gęstszą do podania na łyżeczce po prostu daj jej więcej, myślę 7-8 łyżek. ugotuj raz i sama zobaczysz.

Gość a moj facet
A ja bym gotowala jajies 3 minuty .Spróbujesz czy miekka i juz.

Gość może tak spróbuj
przepis wzięłam z książki z przepisami dla dzieci, sama nie próbowałam, więc nie wiem jakie to gęste wyjdzie! ja dla siebie samej gotuję mannę tak: na litr mleka sypię 4 czubate łyżki stołowe, gotuję ok. max 10 min, ale raczej rzadka wychodzi.

kaszkę po wsypaniu do wrzącego mleka powinno sie jeszcze gotować przez 3-5 minut. u mnie rewelacyjnie sie sprawdził garnek z podwójnym dnem, rewelka! nic mi się nie przypalało, nie kipialo. polecam!

Gość może tak spróbuj
3 minuty to surowa będzie..., na opakowaniu mam jak byk: gotować 10 min na wolnym ogniu często mieszając...

Gość może tak spróbuj
w sklepie widziałam też kaszkę manną błyskawiczną i to ją się gotuje 3-5 min, a zwykłą ok. 10 min.

ja też miałam z opakowania: 3-5 minut, nigdy nie byla surowa, podawalam dziecku przez dwa lata, moja mama i znajoma też tak samo gotowały. no i jeszcze jak dla mnie to najlepsze byly kaszki z firmy Kupiec. Grudki się nie robiły.

Gość może tak spróbuj
wniosek taki, że czas gotowania zależy od producenta :) zresztą to widać czy gotowa

Gość a moj facet
chyba na opakowaniu jest napisane :P

Gość o jezu siczku
no w końcu :D :D tak tak bede wprowadzac gluten kiedy wy wprowadzaliscie? i czy w taki sposób?

Gość o jezu siczku
kropka zgadzam się!1 kasza KUPIEC (NA razie my tylko jemy) jet najlepsza