Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sie sie

tak dlugo bede zakladac wątki az mi ktos odpowie! ostrzegam

Polecane posty

Gość sie sie

jak sie gotuje te kaszke manne? (wprowadzanie glutenu) w ile wody? jak długo? ile tej kaszki? bo daje sie tylko 1/2 łyzeczki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a moj facet
ugotuj wiecej a pozniej dodaj sama kaszke do zupki czy deserka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ja nie wiem jakie proporcj
i jak dlugo gotowac no ludzie..... jak to na kafe wyzwijcie mnie od nieuków ale odpowiedzcie mi :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nieuk nieuk;) szczerze bym Wam pomogła, ale niestety nie mam pojęcia dziewczyny jak gotuje się kaszkę dla dzidzi, ostatnio jak gotowałam sama dla siebie na mleku to wyszła mi tak gęsta że łyżka w niej stała pionowo, wiec ja raczej nikomu nie pomogę...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może tak spróbuj
2 łyżki manny na 1.5 szklanki wody zagotuj wodę i dodaj mannę rozprowadzoną kilkoma łyżeczkami zimnej wody, gotuj ok. 10 min. Uwaga: łatwo się przypala. zamiast wody może być mleko modyfikowane dziecku wprowadzaj po trochu, najpierw łyżeczkę, jutro dwie itd., a resztę sama zjesz! kaszkę można posłodzić, polać sokiem, dodać do deserku, zmiksować z owocami itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chodzi ci o zwykla kaszę mannę? ja gotowałam litr mleka, do gotującego się powolutku wsypywalam 5-6 łyżek stolowych kaszy manny i ok. 4-5 łyżek cykru. ot, cała filozofia. acha, kaszka wychodziła wtedy bardziej plynna, moje dziecko piło z butelki. jak chcesz gęstszą do podania na łyżeczce po prostu daj jej więcej, myślę 7-8 łyżek. ugotuj raz i sama zobaczysz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a moj facet
A ja bym gotowala jajies 3 minuty .Spróbujesz czy miekka i juz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może tak spróbuj
przepis wzięłam z książki z przepisami dla dzieci, sama nie próbowałam, więc nie wiem jakie to gęste wyjdzie! ja dla siebie samej gotuję mannę tak: na litr mleka sypię 4 czubate łyżki stołowe, gotuję ok. max 10 min, ale raczej rzadka wychodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kaszkę po wsypaniu do wrzącego mleka powinno sie jeszcze gotować przez 3-5 minut. u mnie rewelacyjnie sie sprawdził garnek z podwójnym dnem, rewelka! nic mi się nie przypalało, nie kipialo. polecam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może tak spróbuj
3 minuty to surowa będzie..., na opakowaniu mam jak byk: gotować 10 min na wolnym ogniu często mieszając...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może tak spróbuj
w sklepie widziałam też kaszkę manną błyskawiczną i to ją się gotuje 3-5 min, a zwykłą ok. 10 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja też miałam z opakowania: 3-5 minut, nigdy nie byla surowa, podawalam dziecku przez dwa lata, moja mama i znajoma też tak samo gotowały. no i jeszcze jak dla mnie to najlepsze byly kaszki z firmy Kupiec. Grudki się nie robiły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może tak spróbuj
wniosek taki, że czas gotowania zależy od producenta :) zresztą to widać czy gotowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a moj facet
chyba na opakowaniu jest napisane :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jezu siczku
no w końcu :D :D tak tak bede wprowadzac gluten kiedy wy wprowadzaliscie? i czy w taki sposób?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jezu siczku
kropka zgadzam się!1 kasza KUPIEC (NA razie my tylko jemy) jet najlepsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×