Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupi błąd na matuuuuuuuuuurze

Napisałam na maturze że Pan Tadeusz jest powieścią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Polecane posty

We wstępie miałam że to poemat i epopeja narodowa. Ale w rozwinięciu gdy opowiadałam o Telimenie i Zosi dorzucałam PRZEZ ZAMROCZENIE że "w powieści telimena zastała ukazana.." itp. Kilka razy coś w tym stylu :O:O:O Słyszałam że ze błąd rzeczowy unieważnia się cały akapit. Boje się że już mam po maturze :o:o:o:o Taki głupi błąd... Jak mogłam tak napisać...

Gość dsffe
inteligencją nie grzeszysz :D

Gość hahahahahaha
pan tadeusz powiescia:D:D:D ale nie martw sie, nie mozna uniewaznic przez takie bledy, ludzie skad wy takie glupie informacje macie

Gość jhjghjhgjgh
To, że omyłkowo napisała, że jest powieścią nie ma nic wspólnego z jej inteligencją :P

Gość jutro niemiecki
a ja chyba napisała poemat :D

Gość jutro niemiecki
a zreszta ze stresu mozna sie pomyslic ;)

no pisałam najpierw że jest poematem i epopeją narodową ale w trakcie zaczęłam pisać że to powieść. Wyszłam z sali w świetnym nastroju. A teraz sobie przypomniałam tą bzdurę. Boje się że jakiś nadgorliwy egzaminator uzna to za ważny błąd i nie sprawdzi mi akapitów. I zamiast 70% będzie 0% :o. I z wymarzonych studiów na polibudzie nici.... och... Dobrze że nie napisałam jak ktoś że Tadeusz dostał "czarną cholewkę" :D

Gość antybiotyk brałam..123
Słuchaj, najważniejsze, że napisałaś na samym począrtku poprawnie. Osoba, która sprawdza już wie, że Ty wiesz o czym piszesz. Nie ma szans na unieważnienie akapitu to bzdura totalna. Co najwyzej machnie Ci tam jako byk, skreśli i odejmie jakiś punkt, ale gwarantuje, ze nie wiekszy niz za byk ortograficzny, po ptostu dostaniesz mniej punktow przy ogolnym podsumowaniu, ale niewiele mniej, bo wbrew pozorm na maturze podstawowej NIE JEST TO POWAZNY BLAD. Weim, brzmi irrascjonalnie, ale oni tam czytaja u niektorych takie bzdury (licea profilowane, czyli praktycznie zawodowki, rozpacz),ze taki cos to chleb powszedni. Jakys cos takiego walnela na rozszerzeniu to co innego, tam oceniaja bardziej rygorystycznie. Powiem na moim przykladnie - nbylam 1 rocznikiem nowej matury. Podstawa z polskiego poszla mi fatalnie, bo temat mi kompletnie nie podszedl, a na koniec wszystko mi sie pomieszalo od strasu, i poskreslalam to, co mialam dobrze, lalam wode jak potluczona, i robilam gordzsze byki niz Ty. Dosytalam 78%. Bylo to moja proazka, bo uważałam, że jestem dobra z polskiego, z rozszerzenia miałam 86%. Ale za totalne bzdury na podstawie mialam 78% hehehe

no ale zawsze są ptk z odwołanie się. mało ale zawsze. i ja się chciałam pochwalić znajomością lektury i zamiast się pochwalić się pogrążyłam :o

antybiotyk brałam..123 - dziękuje. pocieszyłaś mnie. nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się czegoś pomylić, ale aby nazwać pana Tadeusza powieścią to naprawdę pobiłam wielu ;)

Gość jutro niemiecki
Kurde a ja nie niezinterpretowalam 1 fragmentu myslicie ze duzo pkt na tym starce!!!!!!! Kurde nie zaanalizowałam tego o Telimenie Hrabim i Rejencie.:(

ja z interpretowalam wszystko, co zajeło mi 3 stony i pozniej na koncu porownałam oby dwie postacie.. lubie sie rozpisywac wiec beda mieli co czytac 4 strony:D a jeszcze chcialam pisac tylko ze juz nie bardzo mialam gdzie :) z pierwszej czesci mam ok 75-80% mysle ze bedzie dobrze :) za to angol poszedł mi fatalnie :( chyba nawet pułapu 40 % nie przekrocze.. jestem tym załamana

Gość antybiotyk brałam..123
Feel happy - ale jeśli ktoś się odniesie do fragmentu i jeszcze ma czas i miejsce, to przecież może odnieść się do całości:) Na pewno nie zaszkodzi a moze pomoże...jesli nie punktami, to przychylniejszym spojrzeniem sprawdzajacego, ktory juz widzi, ze ma do czynienia z osoba, ktora byla zorientowana w temacie i nie siedziala na lekcjach polskiego na ozdobe:) A Ty autorku się nic nie martw, jeszcze Cię zdziwi, jak dobry wynik będziesz miała. Ja myślałam, że padne jak to zobaczyłam, wiedząc jak mi poszło;) Oni podstawę sprawdzają, jakby sprawdzali maturę dla debili. Naprawde:)

Gość jutro niemiecki
ja napisałam na ponad 4 strony i nie miałam czasu juz zinterpretowac tego fragmentu !!! Bo musiałam podsumowaie pisac :) a jak obliczaliscie sobie ile bedziecie miec pkt z tego rozumienia czytanego tekstu??

sprawdzalam odpowiedzi a ze mam bardzo podobne do tego co tam było napisane to moge byc spokojna, pozatym tekst był banalny wiem ze na 100% mam jedno pytanie zle, przy 2ch nie jestem pewna bo to zalezy od tego zasranego klucza i tego czy moja teza bedzie poprawna według nich :)

nic nie powiem bo z Pana Tadeusza pamiętam tylko 13 księgę A. hr Fredry, z resztą najciekawsza

Gość niestety w okolicy
to wszystko zależy od recenzenta czy przymknie oko czy będzie się czepiał

Gość rewerwer
NIESTETY UNIEWAŻNIAJĄ, NIE WIEM CZY ZA JEDEN BŁĄD ALE WIEM,ZE ZA DWA NA 100 %

Gość jutro niemiecki
co cała mature??:D

Gość jutro niemiecki
a sa gdzies odp z polskiego z wypracowania jakis klucz??

oficjalnie jeszcze nie stworzyli ci z CKE klucza:o.... Mam nadzieje, że z błędami logicznymi jest jak z ortograficznymi. Że jeden ten sam powtarzany jest ciągle liczony jak jeden... Sama nie wiem co myśleć. I jak już to będzie jak kiedyś nauczycielka mówiła, zdanie unieważnią w którym pojawia się błąd logiczny. W sumie szkoda, bo troche tych cech miałam powypisywanych w zdaniach z tym nieszczęsnym sformowaniem... NP. jedyną cechę wspólną Telimeny i Zosi. No kurcze... Do końca życia zapamiętam ten błąd :P

mam nadzieje****

przeglądam fora i coraz bardziej jestem przerażona. gdzieś znalazłam, że gdy błąd rzeczowy jest powtórzony dwa razy to praca jest unieważniana... A ja chyba to powtórzyłam i przy akapicie w którym porównywałam Telimenę i Zosię. Przy ogólnej charakterystyce chyba tak nie pisałam... Próbuje sobie przypomnieć teraz... No kurcze.. Powtórzyłam to dwa razy czy nie... :o:o:o

Gość jutro niemiecki
ja napisałam chyba raz a tak naprawde to nie jestem przekonana czzy napisałam powiesc czy poemat ale mniejsza z tym!!!! Nie przejmuj sie jakos to bedzie;)

hmm w sumie pan Tadeusz ma dużo cech powieści... och mam nadzieje że będzie dobrze...

Gość uupupupp