Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NieGrzecznaAga

test owulacyjny, duphaston, owulacja.

Polecane posty

Gość NieGrzecznaAga

Witam... tamtego miesiaca zaczelam przyjmować duphaston i od 5 dnia cyklu clostilbegyt...10 dnia cyklu dostałam jakiegoś plamienia to był śluz połączony z krwią, 12 dnia cyklu mialam iśc na monitoring, a że 12 dzien cyklu wypadal 1 maja i bylo nieczynne poszlam 11 dc. Ginekolog stwierdzila ze w jajniku sa tylko 2 pecherzyki i jest male prawdopodoienstwo na zajscie w ciaze....jeden pecherzyk w 11 dc mial 12mm i powiedziala ze srednio na dobe rosnie 3mm wiec 16 dnia cyklu mialby ok 21 mm a to jest za malo na jego pekniecie. W każdym razie kazala mi wziac od 13 dnia cyklu duphaston a ponoć on może blokować owulacje. No i oczywiscie je wzielam. Przez to ze przez te 3 dni lekarze nie pracowali mialam robic testy i wyniki tych testow byly negatywne. Zamowilam przez internet test One-Step(owulacyjne) i zrobilam dzis czyli 17 dc i test pokazal 2 kreski z czego jedna jest bladoróżowa a druga ciemna. W instrukcji napisane jest że 2 kreski pokazuja owulacje, a brak owulacji 1 kreska...ale sama nie wiem co o tym myslec...byla ktoras z Was w podobnej sytuacji?

Gość skoro test
pokazal ci 2 kreski nawet jesli ta 2 byla slaba tzn ze za 36-48 godz bedziesz miala owulacje

Gość kolanko
Jak dokładnie pisze na instrukcji??? Na większości testów owulacyjnych pisze że kreska testowa musi mieć taki sam kolor lub ciemniejszy od kontrolnej wtedy to oznacza że w ciągu 24-36 godzin będzie owulacja. Jeśli jest jaśniejsza to oznacza wynik negatywny i należy kontynuować robienie testu. Jak zaczeła się pojawiać kreska testowa to oznacza że coraz bliżej jesteś owulacji ale to jeszcze nie teraz. U mnie dwie kreski były widoczne przez 5 dni ale dopiero po 5 wynik był pozytywny. Więc kontynułuj chyba że faktycznie w tej twojej ulotce pisze inaczej!!!:):):)

no wlasnie u mnie te 2 kreski mają być przy pozytywnym a przy negatywnym ma być tylko jedna:/...wiec już zgupialam...tak jest napisane w instrukcji:/

Zwykle kreski muszą byc takiego samego koloru. Niestety to że masz druga jaśniejszą nie zwiastuje owulacji. Ja na przykła miałam jaśniesza kreskę przez ponad 2 tygodnie bo jajniki kilka razy podchodziły do owulacji. Dopiero kilka dni temu miałam obie kreski takiego samego koloru i tak samo silne. To oznacza że owulacja powinna nastąpic w ciągu 24-36h. Wcale jednak nie musi... Pozytywny wynik pokazuje jedynie że jajo dojrzało i jest gotowe do opuszczenia jajnika. Nie pokazuje natomiast czy jajnik opuściło...