Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzechowiec

wygrałem aukcje i nie dostane towaru

Polecane posty

Gość grzechowiec

wygrałem na allegro licytacje za 19 zł a facet piszę mi że nie sprzeda mi towaru bo to jest za tanio.. co mam robić ?

Gość grzechowiec
to nic nie daje :]

Gość jhjhgjhguyuy
skoro wygrał to znaczy, że nie było.

Gość grzechowiec
no właśnie nie było.. nie wiem co mam robić. gość zachowuje się dość wiarygodnie. twierdzi, że zapomniał.. i proponuje mi sprzedaż tego produktu za ponad sto zł.. nie wiem, co robić?

Gość jak ci zależy na zakupie
to zapytaj jaka cena go satysfakcjonuje.

Gość grzechowcu
Nic nie zrobisz. Ja tez wystawilam ciuchy na sprzedac bcm, poszly za 40 zl - facet wplacil kase, ale ja mu napisalam ze mi sie nie podoba cena, zwrocilam kase i tyle. Niezadowolony ale ma pecha. Najwyzej dostane negatywa, ale lata mi to bo mam juz 200 komentarzy, a on sie bedzie bal dostac - ma dopiero 10. Niestety tak to juz jest na allegro, nie pojedziesz do domu i mu wygranego przedmiotu nie zabierzesz. Mozesz dac mu negatywa, ale on zrobi prawdopodobnie to samo. Wiec najlepiej zamów to samo raz jeszcze gdzie indziej.

Gość zglos do allegro
kiedys byla afera bo facet tez zapomnial wprowadzic cene minimalna i ba smieszne pieniadze musial łodke oddac

Gość grzechowcu
A co to wogóle byl za przemdiot?

Gość grzechowcu
ale przeciez nie zabiora ci sila tego z domu! Allegro tez tylko da ostrzezenie - mi dali ostrzezenie, ja odpisalam do allegro ze NIE WYSLE WYLICYTOWANEGO przedmiotu i tyle. Nikt mi nic nie zrobil.

Gość grzechowiec
to był wibrator analny

Gość grzechowiec
musze go miec

Grzechowcu, podaj mi swój nick z allegro, żebym z taka bezczelna, tępą pindą, co to nie wie, co to jest cena minimalna, nie musiała się dochodzić. Jeszcze napisała mu, że nie wyśle. Co za suka!

Gość znafffffffffca
Przecież było i jest wiele takich spraw. Ludzie wystawiali na aukcję swoje samochody i połknęli parę zer i samochód zamiast za 20 000 zł szedł za bardzo śmieszne pieniądze. Sprzedawca się uparł że nie sprzeda, kupujący podaje do sądu i wygrywa sprawe i sprzedawca musi oddawać przez swój głupi błąd auto niemal za symboliczną kwotę. Było wiele takich spraw.

a czy przypadkiem nie istnieje coś takiego jak regulamin allegro, bo tu widzę , że każdy może sobie fikać jak mu się podoba, czyli każdy chuj na swój strój

Napisz do allegro że jest taka sprawa. Oni napiszą oficjalnie do sprzedającego że zgodnie z regulaminem przedmiot musi zostać sprzedany, postraszą go zawieszeniem konta i byc może wtedy zmięknie.

Gość grzechowiec
to był obraz. też czytałem o podobnej sprawie z samochodem.. no ale tu jest taka subtelna różnica cenowa między moją sprawą a sprawą z samochodem..

Gość znafffffffffca
wiem o tym, bo żeby pozywać to taki przedmiot musiałby mieć wartość chyba co najmniej 200 zł... ale to pomijam. W tym przypadku rzeczywiście trzeba do Allegro zgłosić. Ma obowiązek sprzedać i tyle a to jego błąd, że nie dał ceny minimalnej. Ustalenie ceny minimalnej kosztuje 2 zł... po coś ta opcja przecież jest. Zgłoś do Allegro i tyle.

Gość grzechowiec
właśnie zabieram się za zgłaszanie.

Gość grzechowiec
użytkowniku o niku ''grzechowcu" to ja jestem kupującym

Gość frrrfrrf
po pierwsze licytacja chyba nie trwała 5 minut?? bo mógł odwołać licytacje i licytujących, a myślał , że się nachapie, jego błąd

Gość grzechowiec
podobno nie było go w kraju. tak się zastanawiam czy jest sens o te pare groszy zamieszanie robic... ?

Sprzedający liczył na to, że tak pomyślisz. Pewni emu było żal 2 zł na minimalna i stwierdził, że nikt nie będzie go zgłaszał za grosze do allegro. Moim zdaniem zgłaszaj!!! Ja tak zrobiłam w momencie, gdy facet w ostatnich sekundach odwołał oferty wszystkich licytujących, wpisując jako powód, zagubienie jednego kosmetyku z zestawu. Kosmetyków było chyba koło 40, a w kilka godzin po, wystawił od nowa to samo, tyle, że zw yższą ceną licytacji i z minimalną! Napisałam do niego czy się znalazła ta rzecz, to mi podpisał, że to jest inny, droższy zestaw... Zdjęcia i cały opis były identyczne. Gość dostał ostrzeżenie i teraz sie dwa razy zastanowi, zanim tak pokombinuje...

Gość kilka razy mi sie tak zdarzylo
jedynie raz zglosilam, za pierwszym razem. I efektem byl negatyw. Juz wiecej zglaszac nie bede.

Nie pieprz głupot i mąć chłopakowi. Przecież allegro nie wysyła zawiadomienia, kto dał cynk o nieprawidłowościach w aukcji. A na negatywa można odpowiedzieć i napisać, że sprzedawca który go wystawił kombinuje tak i tak. Ja zawsze zgłaszam i nigdy jeszcze negatywa nie dostałam. A było kilka różnych uchybień, bo dużo na allegro kupuję.

zgłos allegro, ja zglosilam nie wiem co sprzedajacaemu nagadali, ale towar dostalam bez jego dyskusji

Gość grenadinne
ja w ogole nie wiem po co jest ta cala cena minimalna :O przeciez mozna sobie bezplatnie ustawic cene wywolawcza i kazdy kto wchodzi na strone przedmiotu ma jasnosc ile co kosztuje. a nie jakies krycie, sranie po scianie, ze "aukcja od zlotowki" i se licytuj do usranej smierci zanim wpadniesz na to jaka jest w koncu ta cena minimalna :O