Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sinia

ciąża-pierwsza wizyta u lekarza

Polecane posty

Witam Dziś byłam u lekarza i dowiedziałam się że jestem w 5tygodniu ciąży jak i mam tyłozgięcie macicy co to w ogóle znaczy? Lekarz nie skierował mnie na żadne badania tylko kazał zażywać kwas foliowy i zgłosić się za 3 tyg. Nie powinien mi zlecić jakieś badan np. morfologie itp.?

Gość moze moze
hmmm...dziwne ja na pierwszej wizycie dostałam zestaw badań do zrobienia i tak chyba wszystkie cięzarne mają a pozniej co m-c tylko morfologie miałam robic

jedyne co mi zrobił to usg i nie wiem czy iść do innego czy czekać

Gość populka
Tyłozgięciem się nie przejmuj, nie ma większego znaczenia.

jedyne co mi zrobił to usg i nie wiem czy iść do innego czy czekać

Gość moze moze
nie wiem ale ja bym poszła wyniki to podstawa przeciez,ja juz nie pamiętam jakie badania miałam zrobic ale duzo tego było bo zapłaciła m wtedy troszke kasy...ale dziwi mnie postawa tego lekarza a może nie każdy lekarz zleca badania nie weim moze niech wypowie sie ktos inny...

Gość populka
Popytaj znajomych kogo polecają w Twojej miejscowości i do takiego idź. Ja zaczęłam chodzić do ordynatora oddziału gin-poł, ale bardzo mnie wkurzył, bo do karty ciąży wpisał sobie sam jakieś wymyślone przez siebie moje ciśnienie. W ogóle mi nie zmierzył i wpisał sobie z głowy. I poszłam gdzie indziej

Gość populka
Wiesz, ja już nie pamiętam, czy tak od razu miałam zlecone badania. Niektórzy chyba nie zlecają na początku, bo tak wczesne ciąże często ulegają poronieniom. Podejrzewam więc, ze jak pójdziesz do niego za 3tyg, to wtedy zleci Ci badania.

mnie nie mierzył nawet ciśnienia :( tylko mówił że to wczesna ciąża

Gość nie_martw_się
Tyłozgięcie macicy to taka jej uroda, a nie wada. Pod wpływem ciąży macica się rozrasta i ustawia w normalnym położeniu, po porodzie wraca do poprzedniego stanu. Nie musisz się o nic martwić :)

Dziękuje bo już się zamartwiałam tym tyłozgięciem

Jesli chodzi o badania to faktycznie dziwne bo ja na pierwszej wizycie dostalam skierowanie na morfologie mocz , krew kreatynina, Wr, Hbs i Hiv (bo akurat moj lekarz jest zwolennikiem tego badania pomimo ze jeszcze nie jest obowiazkowe) i jeszcze cos ale nie pamietam... a potem to juz morfologia i mocz co drugi miesiac z racji tego ze wyniki mam bardzo dobre Cisnienie mialam mierzone od 3 wizyty czyli w moim przypadku od 14 tygodnia...a ogolnie pomiedzy odstepem czasowym sama sobie w domku tez merzylam... Ale faktycznie dziwne powinien skierowanie jednak dac na badania

Niektórzy mówią że to za wcześnie to poczekam