Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiasi19

Nadzerka pomocy!!!

Polecane posty

witam podejrzewam u siebie nadzerke:(isc ide do lekarza boje sie ze nadzerka bedzie miała wpływ na moja ciaze i na moje malenstwo

Nadżerka nie ma wpływu na ciążę. Podejrzewasz, to znaczy co? Nadżerki w większości nie dają żadnych objawów. Idź do ginekologa, bo on musi prowadzić ciążę, jeżeli nie pójdziesz, tylko sobie zaszkodzisz.

mam dziwne zgrubienia z pochwie i martwie sie własnie dzis ide do lekarza..:(

Zgrubienia w pochwie to nie nadżerka. Mogą je powodować między innymi zmiany hormonalne, ale i tak idź do lekarza.

Gość niedługomama
Te zgrubienia to ŻYLAKI! Pojawiają się w ciąży w wyniku obciążęnia a potem znikają. :)

ja top mam od jakiegos czasu martwie ze to bedzie miało wpyw na moja ciaze aw ciazy jestem od 3 tygodni:)

Gość nadzerka nie jest
wyczuwalna pod palcami. To jest zwykla rana a nie zgrubienie wiec nie sadze zebys ja miala. Zreszta nawet jesli to nic juz teraz nie zrobisz. Ja zanim zaszlam w ciaze to zamrozilam nadzerke bo wiedzialam ze moze byc zrodlem zakarzen.

Gość milucha87
Hej!!! Kochana ja miałam i nadżerkę i grzybicę podczas ciąży!!! Nadżerki pozbyłam się po ciązy-miałam zabieg, a grzybicy w czasie ciązy dostałam czopki dopochwowe i krem!!! U mnie nadżerka objawiała się ogromną ilością śluzu!!!! A grzybica takimi małymi blado-żółtymi grudkami w śluzie! Nadżerka absolutnie nie zaszkodzi ciązy, praktycznie większośc kobiet ma nadżerkę, więc to nic strasznego, a co do grzybicy, to do tej pory nie wiem skąd ją miałam,lekarz mi powiedział, że mogłam dotknąć papieru toaletowego którego wcześniej miałą w ręku inna kobieta z grzybicą (nawet dłoni) i się nim podetrzeć... Także od tamtej pory przed siusianiem, po siusianiu myje ręce, w torebce nosze swój papier toaletowy, i nigdy u nikogo nie usiądę na kibelek, zawsze na "małysza"... Także się juz kobietko nie stresuj tylk sio do lekarza i na pewno on rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości, na pewno będzie dobrze!!! Serdecznie pozdrawiam i życze powodzenia!!