Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biogradd

Czy ciąża przy temperaturze 36,3 możliwa??

Polecane posty

Gość biogradd

Dziewczyny kochałam się z chłopakiem w moje chyba płodne dni, śluz był, ale nie było bólu jajników który zawsze występował. Używaliśmy prezerwatywy,ale na początku wszedł we mnie bez,ale tak dosłownie na 5 sekund (nie w przenoosni) Teraz wczoraj powinnam dostać okres, temperatura moja od tygodnia to 36,3 więc taka jaka była na początku cyklu mniej więcej. Nie było skoku poowulacyjnego. Czy przy temperaturze 36,3 ewentualna ciąża może się utrzymać?? Dodam, że moja szyjka macicy jest wyżej i jest owtarta i rozpulchniona. JAK TO JEST Z CYKLAMI BEZOWULACYJNYMI?? SA DLUŻSZE CZY KRÓTSZE NIŻ NORMALNY CYKL?? BO WLASNIE TAKI CYKL U SIEBIE CHYBA PODEJRZEWAM

Gość a dla mnieee....
nie napewno nie,,,

Gość to oczywiście zależy
od różnicy temperatur w pierwszej i drugiej połowie cyklu. Są kobiety u których 36,3 to temperatura po skoku. Jeśli skoku nie było i jesli temperatura jest taka jak na początku cyklu myślę, że nie masz się co martwić ciążą. Natomiast cyklu był najprawdopodobniej bezowulacyjny. Odpowiadając na twoje pytanie - taki cykle są zazwyczaj dłuższe, ale nie koniecznie.

Gość biogradd
mozliwe wlasnie ze bezowulacyjny,bo skonczylam 4 miesiace temu brac tabletki antykoncepcyjne

Jeśli nie było owulacji, nie zaszłaś w ciążę, bo do ciąży potrzebna jest właśnie owu, ja miałam cykle bezowulacyjne i musiałam brać clo, które wspomagało owulację, by zajść.

Gość biogradd
tylko,że ja nie za bardzo chcę zajść A jeżeli była owulacja i jeżeli kocchaliśmy się przez dosłownie pięć sekund bez niczego, później załozył prezerwatywę i doszedł po dłuższym czasie to możliwa jest ciąża? Z prezerwatywą było wszystko w porządku.

Gość biogradd
wiem,wiem, że do ciąży jest potrzebna owulacja, ale co jeśli ta owulacja była. Mogła zajść w ciążę?? jest duża możliwość?? Proszę odpowiedźcie, bo ja już trochę zaczynam wariować

Gość biogradd
?? proszę jeżeli możecie to napiszcie mi coś na ten temat jeszcze

1) sprawa zakonczona w gumce wiec spokojnie raczej nie jestes 2) piszesz ze nie mialas skoku wiec raczej nie mialas owulki i rozumiem ze tampka caly czas jednostajna - cykl bezowulacyjny NIE JESTES W CIAZY :) I SIE NIE ZADRECZAJ NE POTRZEBNIE :)

Nie rozumiem, po co się tak \"beznadziejnie\" pieprzyć, żeby potem tak się stresować? Nie dojrzałaś do rodzicielstwa, to nie kopuluj ;]

Gość biogradd
Dlaczego beznadziejnie?? Nie chcę tutaj w żaden sposób siebie usprawiedliwiać, ale to było włożenie bez niczego na pięć sekund, mój partner nawet nie zdążył się trochę poruszać,bo mu kazałam już uciekać. Owszem przyznaję nie powinno być takiej sytuacji w ogóle, ale nie każdy jest taki idealny. Ogólnie stosunek był w gumce i mój partner doszedł dopiero po dłuższym czasie i nie wyobrażam sobie żebym się zapomniała do końca. Tak w sumie to cały czas jest ta sama temperatura i mierzę ją już od 3 lat, więc jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym w drugiej fazie cyklu miała 36,3. w drugiej fazie cyklu rano zawsze miałam od 36,6 do 36,8 a 36,3 to były raczej temperatury pierwszej fazy.

No i miałaś z tego seksu coś poza stresem? ;] No, ale nie moja sprawa; każdy postępuje tak, jak uważa. Natomiast co do temp., to rzeczywiście jest dziwnie niska. W ciąży raczej jest podwyższona. Może ona wskazywać na cykl bezowulacyjny, ale dla wszelkiej pewności wykonaj test.

Gość biogradd
z seksu poza stresem miałam,bo wtedy się jeszcze nie stresowałam, zaczęłam dopiero teraz, yhhh Ja już mam 23 lata, to kiedy ja dorosnę do tego, żeby się tak nie przejmować każdym jakimś dziwnym czy nie dziwnym podejrzeniem

Dopiero wtedy, gdy weźmiesz ślub, czyli będziesz miała pewność, że facet zostanie z Tobą i ciąża będzie radością, a nie stresem :)

Gość biogradd
czyli jak dziewczyny, jak uwazacie,bardzo mozliwa jest ta ciaza??

No trudno wyczuć, nikt Ci tu nie wywróży... Albo jesteś w ciąży, albo nie jesteś ;] Musisz jeszcze poczekać kilka dni i wszystko się wyjaśni.

Gość biogradd
ja wiem, ale czy możecie mi powiedzieć czy na moim miejscu byście się denerwowały, proszę odpiszcie coś, bo ja już dzisiaj o niczym innym nie myślę Kochaliśmy się 12 dc, niby 14 zauwazyłam płodny śluz,ale nie było go tak dużo jak w tamtym miesiacu i nie bolały mnie jajniki jak zwykle. Mój chłopak nie skończył we mnie tylko po długim czasie jak kochaliśmy się w gumce. Na poczatku włożył na 5 sekund,ale to naprawdę było bardzo mało i u niego nie zauważałam nigdy tego płynu przedejakulacyjnego,bo On występuje chyba parę sekund przed wytryskiem, nie?

Gość biogradd
Może Was męczę,ale ja naprawdę chciałabym, żebycie mi coś odpisały, wiecie jak to jest czasami jak ktoś się martwi

Gość tu nic nie da się odpisać
do zapłodnienia potrzebne są plemniki, więc na pewno w ciąży nie jesteś, czego jeszcze chcesz ???