Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sabrina18

Do Kobiet -- Pomocy !!!

Polecane posty

Gość Sabrina18

Witam! Mój problem skierowany jest głownie do kobiet. Otóż mam tylko 18 lat a na moim czole jest pełno zmarszczek! Tzn. jest ok 6 są długie i bardzo widoczne. Bardzo mnie to "szpeci" ale nie wiem co mam z tym zrobić. Czy znacie drogie Panie jakieś dobre kosmetyki, może jakieś zabiegi u kosmetyczki ... Przecież nie mogę chodzićz e zmarszaczkami w wieku 18 lat! W dodatku mam zmarszczki mimiczne (chyba nie wiem czy to tak się nazywa) wokół oczu a dokładnie w zewnętrznych kącikach oraz pod oczami... w dodatku mam bardzo widoczne cienie pod oczami... Ehh... Znacie jakieś dobre sposoby aby się tego pozbyć ??? szczególnie tych zmarszczek... Pozdrawiam.

Gość Do kosmetyczki ona pomoże

Gość marulkaaaa
A może to nie są takie zwykłe zmarszczki, ale objaw jakiegoś niedomagania, choroby? Na TWoim miejscu wybrałabym się do internisty i endokrynologa. Wiele rzeczy może być związanych z tym, o czym piszesz, na przykład nadmierne wysuszenie skóry (możliwy powód - niedoczynność tarczycy) albo cienie pod oczami (coś z nerkami). A jak okaże się, że wszystko jest OK, to wtedy będziesz mogła sie spokojnie zabrać za jakieś zabiegi przeciwzmarszczkowe.