Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka mgr za niedlugo

Myślicie ze nazwa szkoły wyższej ma wpływ przy staraniu sie do pracy?

Polecane posty

Gość Studentka mgr za niedlugo

Wybieram sie na studia uzupelniajace w szkole prywatnej. Myslicie ze pracodawca lepiej popatrzy na osobe która robila kierunek dajmy na to logistyka na uczelni ktora konkretnie logistyka sie zajmuje i w nazwie szkoly ma Wyzsza Szkola Logistyczna.. niz na taka osobe która skonczyla logistyke w szkole która ma w nazwie Wyzsza Szkola Zarzadzania i Przedsiebiorczosci?? Czy nazwa szkoly ma znaczenie czy nie? Bardzo prosze wypowiedzcie sie.

Gość naprawdę nie umiecie znaleść
Wiadomo, że w szkołach prywatnych jest niski poziom. Nie jest to dla nikogo tajemnica. Tym bardziej dla pracodawcy.

Gość orejro
na to chyba patrza pracodawcy ktorzy mieli do czynienia z absolwentami danej szkoły:o innym raczej to wiele nie powie i najwyżej popatrza na to czy szkola prywatna czy panstwowa

Gość tomiasty
Nazwa ma największe znaczenie w sensie Uniwersytet, Politechnika, SGH czy inne prywatne. Każdy kojarzy te renomowane Państwowe a tycz pozostałych prawie nikt nie zna..

Powiem tyle ze sama konczylam prywatna uczelnie i u mnie w firmie (a pracuje w duzej korporacji), pracodawca nie patrzy z jakies szkoly jestes- nie ma znaczenia czy uniwersytet czy prywatna- wazne co masz w cv w doświadczeniu napisane- jak brak doswiadczenia to nie ma o czym gadac.Zawsze pracodawca robi jakies testy u nas i prace ma ten kto lepiej je rozwiaze. Bo mozna byc po uniwersytecie i nieudacznikiem, a mozna byc po prywatnej i bardzo rozgarnietym i bystrym. To juz nie te czasy kiedy uniwersytet mial ogromne znaczenie ( no chyba ze moze w mniejszych miastach, miasteczkach- w Warszawie nie ma to znaczenia czy prywatna skonczyles czy panstwowa). Pozdrawiam:) Do Autorki: Wybierz szkolę tę która oferuje ciekawsze przedmioty i jest tansza- takie jest moje zdanie.

Gość Nestromende
Ja jakbym byla pracodawca to pewnie zwrovilabym uwage bo na przyklad ktos studiuje psychologie w szkole o nazwie Wyzsza Szkola Psychologii spolecznej a ktos studiuje w szkole o nazwie Wyzsza Szkola Zarzadzania- to chyba jest roznica.

Gość Nlico
Dla mnie nie ma. ogole nie ma dla mnie znaczenia jaka szkole skonczyla osoba ubiegajaca sie o pozycje w mojej firmie- liczy sie osobowosc i doswiadczenie

Gość Drumabader
Mysle ze nie ma ale kto tam to wie.

Gość camember
ma to ogromne znaczenia, poziom na uczelniach prywatnych jest niski, jeśli wogóle to nazwać poziomem:O jeśli masz możliwość to idź na uczelnię państwową, nie pożałujesz....

Gość Serogenatywna
Ale glupoty opowiadasz. Chyba nie studiowalas nigdy w szkole prywatnej. Idz sobie chociazby na WSF we Wroclawiu i porozmawiamy.

Gość camember
pracodawca zerka na nazwę ukończonej uczelni, nikt mi nie wmówi że jest inaczej, studiuję na państwowej uczelni, gdzie było się naprawdę ciężko dostać.... a na uczelnie prywatne idą ci którzy na państwowe się po prostu nie nadają.. przyjdź na uczelnię państwową i spróbuj jeden semestr studiować Serogenatywna.....😠

Gość geyreyreyreuyre
ha ha ha placisz za oceny i smiesz twierdzic ze panstwowa uczelnia rowna sie z prywatna spojrz na rankingi

Gość Serogenatywna
Tak sie sklada ze studiowalam na uwr a potem na mgr poszlam do prywatnej z racji tego ze na uwr nie bylo tego kierunku w trybie zaocznym. I nie wmawiaj mi ze na panstwowej jest latwiej bo mam porownanie i absolutnie nie zgodze sie z toba ze prywatna to barachlo

Gość geyreyreyreuyre
smieszny mnie to no smieszy nie dostajecie sie na p[anstwowa a potem probojecie calemu swiatu wmowic ze jestescie rowni z nami GOWNO PRAWDA

Gość zalezy jaka praca bo jesli
ambitna, to pracodawca zawsze spojrzy na to jaka uczelnie konczylas

Gość ABSOLWENTKA AE WROCLAW
NIekoniecznie. Sama skonczylam ae we Wroclawiu, ale mam znajomych po prywatnej uczelni WSB ( wyzsza szkola bankowa we wroclawiu) i niektore osoby dostaly bardzo porzadne stanowiska pracy rywalizujac z osobami z ae o posade. Takze nie mozna generalizowac.

Gość camember
no tak, innych uczelni państwowych nie było już z tym twoim kierunkiem????:O:O pod prywatnymi uczelniami kręcą się blachary tipsairy i dresy, rzeczywiści e elita z najwyższą średnią:O sorry, ale uważam że uczelnie prywatne są o dupę wytłuc😡

Gość camember
no tak.... po znajomości to i hołota po prywatnej uczelni ma potem dobrą pracę😠 😭

Gość mięso mielone
też mam porównanie, bo licencjat zrobiłam w prywatnej, a magisterkę na Uniwersytecie i jak dla mnie poziom jest taki sam! (przynajmniej jeśli chodzi o tą konkretną prywatną szkołę)

Gość Lusesitka
Pracodawca zawsze lepiej potraktuje osobe z panstwowej. Ale czytajcie pytania- autorka nie pyta czy lepsza panstwowa czy prywatna tylko czy liczy sie nazwa szkoly. Ja mysle ze liczy bo zawsze lepiej konczyc jakas psychologie w typowo specjalistycznej placowce typu Szkola Wyzsza Psychologii SPolecznej niz gdzies w jakiej szkole Zarzadzania. Tak mi sie przynajmniej wydaje- lepiej brzmi i ladniej wyglada.