Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Santa1234

boję się współżyć!!!!

Polecane posty

Cześć kochane, poradzcie mi coś, panicznie boję się uprawiać sex ze strachu przed ciążą, nie wiem czy to normalne. Mam 23 lata spotykam się z kimś ale wiem że nie mogłabym na niego liczyć w razie wpadki. Stosujemy prezerwatywy nigdy nie pękła więc nie wiem skąd ta moja panika. Ma tak któraś??? piszcie kobitki please!!!!

Gość panika panika
to normalne, jeżeli kobieta nie jest jeszcze dojrzała do uprawiania seksu i nie czuje się bezpiecznie w związku, seks to nie tylko przyjemność moja rada: zmień partnera albo idź do ginekologa i zacznij brać tabletki antykoncepcyjne, dodatkowo możesz używać prezerwatyw, jeżeli to ci pomoże zmniejszyć lęk i po pierwsze się zastanów czy faktycznie chcesz współżyć z tym facetem, czy też chcesz to zrobić tylko dlatego, że on nalega i boisz się zostać sama ? ja sama przez pierwszy rok znajomości używałam i tabletek i gumek i cały czas się zastanawiałam " czy to na pewno ten?" mimo , że wiedziałam, że w razie wpadki będę mogła na niego liczyć, wielokrotnie o tym rozmawialiśmy i razem chodziliśmy do ginekologa. jednak dojrzały i odpowiedzialny facet to skarb, dlatego jesteśmy razem już 8 lat i już dawno odstawiliśmy prezerwatywy :)

Gość oj niekoniecznie chodzi o brak
zaufania. Ja np jestem mężatka, ale oboje studiujemy, mieszkamy w akademiku, odkładamy pieniądze. Nie wyobrażam sobie mieć teraz dziecka w tym wszystkim, napierw chcemy skończyc studia, przeprowadzić sie no i mieć pracę. Obecnie stosujemy prezerwatywy i hormony bo jednak boimy się oboje ewentualnej ciązy. Za ponad rok kiedy skonczymy studia planujemy stosować same prezerwatywy, nie chce się truc dłużej niz to konieczne, a wtedy ewentualna wpadka nie będzie tragedia bo będą warunki dla dziecka. A z kolei teraz seks tylko z jednym zabezpieczeniem mnie przeraża, nie umiałabym się z niego cieszyc i czerpac przyjemnośc

Gość paniak panika
ale to co innego, gdy kobieta normalnie współżyje i się zabezpiecza, bo nie chce ciąży, ale ma przyjemność z seksu a zupełnie inny jest przypadek autorki, kiedy paniczny strach przed ciążą uniemożliwia współżycie i satysfakcję z bycia w związku. Widocznie z partnerem jest coś nie tak. I brak zaufania ma tu bardzo dużo.

Gość oj niekoniecznie chodzi o brak
z tym że gdybym ja sie w ten sposób nie zabezpieczała tez bym pewnie unikała współzycia i nie dawałoby mi ono przyjemności. Swoją drogą że może tutaj też byc brak zaufania ale niekoniecznie

Gość z tego wniosek że
autorka powinna stosować bardzo skuteczne zabezpieczenie, najlepiej i tabletki i prezerwatywy, ale też powinna porozmawiać z chłopakiem, może on jest nastawiony tylko na seksualny aspekt związku, a ona chciałaby coś więcej

Dziękuje kochane, tak jak napisałam ze nie mogłabym liczyć na partnera w razie wpadki. Bardzo go kocham, i mam ogromną przyjemność z seksu. Wiem że gdybym zaszła w ciążę to na pewno bym urodziła bo bardzo chciałabym być matką zawsze mogę liczyć na rodziców. Tylko ten strach bo co innego zaplanować dzidziusia a co innego wpaść. Macie chyba rację że dopóki nie czuję się bezpieczna w związku to ten strach zawsze mi będzie towarzyszył.

Dziękuje kochane, tak jak napisałam ze nie mogłabym liczyć na partnera w razie wpadki. Bardzo go kocham, i mam ogromną przyjemność z seksu. Wiem że gdybym zaszła w ciążę to na pewno bym urodziła bo bardzo chciałabym być matką zawsze mogę liczyć na rodziców. Tylko ten strach bo co innego zaplanować dzidziusia a co innego wpaść. Macie chyba rację że dopóki nie czuję się bezpieczna w związku to ten strach zawsze mi będzie towarzyszył.

Gość DEDYKOWANY PRZEZ RADĘ EUROPY.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Interesuje Cię, jak wysokie masz IQ ? Zmierz swoje IQ w wysokojakościowym teście. Rozpocząć Test IQ: http://www.iq-test.pl/?d=888 LEPIEJ WIEDZIEC JUŻ DZIŚ JAKIE MASZ IQ, NIŻ DOWIEDZIE Ć SIĘ OD KOGOŚ INNEGO JUTRO !!! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Gość do autorkiiii
a myślałaś o tabletkach anty. czy innej metodzie hormonalnej ?