Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samo zdrowie

Odchudzanie w ciąży - do tych grubszych

Polecane posty

Gość samo zdrowie

Do dziewczyn, które już przed zajściem w ciążę mialy nadwagę i to sporawą. Chcę zacząć się odchudzać i myślę, że fakt, że jestem w ciązy w niczym nie przeszkadza. Nie chodzi mi o drastyczne diety, ograniczanie sobie jedzenia do minimum (to zostawiam na czas PO ciąży) ;) Mam na myśli po prostu zaczęcie zdrowego odżywiania. Bez tego, co spowodowalo, że mam nadwagę. U mnie są to tluste rzeczy, fastfoody, pizze, dużo chleba i innych węglowodanów. Za mało warzyw i owoców, za malo zdrowej żywności. Stąd spora nadwaga. Może jest na tym forum ktoś jeszcze, kto dla dobra swojego i swojego dziecka przejdzie na zdrowe odzywianie. Żeby schudnąć, żeby pod koniec ciązy nie ważyć 100 kilo :) i żeby przywyknąć do zdrowego trybu życia. Hm?? :)

czy ja wiem, czy to jakaś specjalna dieta? Poprostu jestem w ciąży i dbam o to, by dziecko rozwijało się jak najlepiej, a więc rezygnuje z niezdrowej żywności. Pilnuje by codziennie jeść owoce, jogurty, posiłki przygotowuje pod kątem zdrowia malucha i swojego. Pije tylko 100% soki, wodę, zieloną herbatę...To chyba naturalne w ciąży.

Gość samo zdrowie
Chcialam może spotkac na tym topiku te dziewczyny, ktore chcą zacząć sie odchudzac. I bynajmniej nie chodzi mi o takie co ważą 70 kilo, tylko duuuużo więcej ;) I to na początku ciąży a nie na koncu. Może razem będzie łatwiej. :)

Gość otyłaaaaaaaaaaaa
czesć ja zachodząc w ciążę warzyłam 105 kg, teraz jestem w 7 m-cu i ważę 107, wyniki mam dobre, wszystko jak na razie ok, nie odchudzam sie, ale staram sie jeść regularnie, częściej i zwiększyłam dawki warzyw i owoców, nie jem praktycznie słodyczy, no i fast foodów się wystrzegam i napojów słodzonych, to wszystko;) specjalnej jakiejś diety nie układam, jem dużo mięsa, bo lubię, jak widac nie szkodzi mi to wcale, włosy, paznokcie i zęby tez mam mocne, mam dość mały brzucho i czuję sie lekko, jak na moją wagę:) także nie daj się zwariowac, bo grubas też moze chodzić w ciąży i wcale nie musi się źle czuć, co nie oznacza, ze potem dalej nalezy w tym trwać, ja po porodzie ostro się za siebie biorę, trzeba schudnąć dla zdrowia i dla przyszłych dzieci:)

Gość samo zdrowie
Teraz juz muszę kończyć, ale chcialabym potem wrocic do tego topiku. No i pogadac z Tobą otyłaaaaaaa ;) wiec jak mozesz -daj jakiegos maila :) No i moze jest nas wiecej?

Gość otyłaaaaaaaaaaaa
polit@o2.pl to czekam:)

Gość samo zdrowie
wyslalam maila, otyłaaaaaa

Gość zapraszam na forum
wklep sobie w wyszukiwarkę na kafeterii: "otyłe w ciaży - jak sobie radzicie" tam się zgłoś i dziewczyny skierują ci na prywatne forum z jakiego korzystają by się powymieniać dświadczeniem i po prostu pogadać, niestety kafeteria nie jest miejscem, gdzie ktoś mający BMI odbiegające od normy może sobie pogadać, bo zaraz są pomarńczowe bluzgi itp...to do zobaczyska na forum dla grubasek w ciąży i grubasek staraczek:)

Gość samo zdrowie
fajnie, tylko nie mogę się na to forum dostać, bo nie znam adresu :/

Gość Majka258
Polecam gorąco zioła Tybetańskie- na prawdę rewelacja!!!