Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gozdzik

Schudnięcie i poprawa kondycji

Polecane posty

Witajcie. Zawsze byłam osoba bardzo szczupłą, non stop słyszałam że powinnam przytyć bla bla bla. No i wyjechałam na studia uzupełniające, zmieniłam tryb życia - jedzenie w biegu, niezdrowo, o nieregularnych porach, do tego antykoncepcja hormonalna. I tym sposobem przytyłam za dużo bo az o około 10 kg, połowę tego powinnam zrzucić. Moje problemowe partie ciała to brzuch - wyglądam jakbym była w ciązy i niestety uda. Chce coś z tym zrobić, ale przyznam, że nie wiem od czego zacząć. Jakie zasady przyjąć na sam początek aby były one realne w wykonaniu i aby nie było to ponad moje siły, a jednocześnie aby były skuteczne? Jakie ćwiczenia wykonywać, kiedy, ile, po jakim czasie efekty? Nie ukrywajmy, postawienie zbyt wysokiej poprzeczki zniechęca - no i brakuje na to czasu, postawienie zbyt niskiej nie daje efektów i zniecheca równie mocno. Od czego więc zacząć? A może ktoś się przyłączy do zmian razem ze mną?

Gość iiiiiiiiiii

Gość uppppppppppppp
:(

Gość do autorkiiii
temat rzeka....nie chce mi się tyle pisać musisz zmienić sposób odzywiania, bo bez tego zadne ćwiczenia nie pomogą poczytaj o podstawowych zasadach zdrowego odzywiania, mnóstwo na ten temat znajdziesz w necie Ja ci podam ci kilka najważniejszych : 1. Regularne posiłki o stałych porach dnia, nie powinny być bardzo obfite, ale w granicach rozsądku. 2. Lepiej jest zjeść 5 mniejszych posiłków niż 1 duży. 3. Nie jeść na dwie godziny przed snem. 4. Odstęp czasu pomiędzy posiłkami nie powinien być wiekszy niż 3 godziny!!!! To jest bardzo ważne! Jeżeli jesz rzadziej to wszystko jedno czy zjesz kostkę czekolady czy całego pieczonego kurczka, organizm i tak odłoży wszystko w postaci tłuszczu na zapas, bo nie wie czy i kiedy dostanie następny posiłek. Uwaga: w tej zasadzie szklanka soku bez cukru, pół banana czy dwie mandarynki to też posiłek! 5. Uważaj na ukryty cukier w sokach, pamietaj że produkty "light" są tuczące, tłuszcz jest w nich zastąpiony cukrem. 6. Mniej więcej po 2 miesiącach od rozpoczęcia odchudzania spadek wagi się zatrzyma nawet na miesiąc. jeżeli przetrwasz ten etap i nie powrócisz do złych nawyków to potem będziesz dalej chudnąć, aż do osiągnięcia celu bez efektu jo jo. Ja stosując się do powyższych zasad w ciągu 6 miesięcy schudłam 8 kg , bez efektu jo jo. Moja dieta: Produkty zakazane: słodycze w każdej postaci, słodzone soki i napoje, banany, białe pieczywo, fast foody, ziemniaki, czerwone mięso, wedlina, kiełbasa. Podstawa diety: do picia woda z cytryną, herbata i kawa bez cukru, chleb razowy, warzywa, nabiał, ryby, drób, ryż, kasze różne. Śniadanie: pieczywo razowe z warzywami, nabiałem, twarożek albo niesłodzone musli czy owsianka z mlekiem II śniadanie: sałatka warzywna albo owoce np. jabłka, jogurt lub mała kanapka obiad: zawsze jedno danie np zupa albo ryż czy kasza gryczana, jęczmienna itp. z warzywami, mała porcja mięsa z grilla albo pieczone czy gotowane, ale nie smazone albo ryba, surówka, nie jem ziemniaków! Porcja ryżu czy kaszy to 1/2 woreczka, bez sosu. warzywa mogą być z mrozonki. podwieczorek: ogórek, pomidor czy marchewka albo 1 owoc, grejfrut, ananas ale nie z puszki kolacja: sałatka grecka albo twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką wędlin i kiełbasy tez nie jem!

Gość zmień tabletki
dobrze dobrane tabletki anty nie mają prawa powodować tycia, zapytaj ginekologa o zmianę tabletek na inne, jeżeli podejrzewasz , że to po nich przytyłaś, a nie w wyniku złego odżywiania ja biorę już 12 lat tabletki i nie przytyłam nawet kilograma, ważę tyle co w wieku 18 lat

Do do autorkiiii dziękuję za posta, akurat te zasady znam, ale są zdecydowanie zbyt rygorystyczne i moim zdaniem jednak nie do wprowadzenia na stałe. Ja raczej potrzebuje rad odnośnie żywienia i ćwiczen, które jednocześnie spowodują chudnięcie, a jednocześnie będą mogły pozostać na stałe moimi nawykami. Mimo wszystko bardzo dziękuję za rady. Do zmień tabletki, jak napisałam w swoim pierwszym poście antykoncepcja hormonalna to tylko dodatek, do niestety zmiany trybu zycia - niestety studia to spowodowały. Zresztą nie stosuje tabletek a plastry i czuje się po nich doskonale, a mienić na nic innego nie mogę - nie ma innych plastrów niż Evra, a tabletek nie mogę

Gość do autorkiiii
Do do autorkiiii dziękuję za posta, akurat te zasady znam, ale są zdecydowanie zbyt rygorystyczne . Skoro podstawowe zasady zdrowego odżywiania są dla ciebie zbyt rygorystyczne to życzę miłego tycia! Pozdrawiam ! :)