Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość msomfdh

poczatki anoreksji

Polecane posty

Gość msomfdh

hej chcialabym sie spytac jak mozna samemu sie wyleczyc z poczatkow anoreksji juz poprostu w nawyk miw weszlo glodzenie sie chowanie jedzenia wogole jak widze ejdzenie to czasami odrazu mi sie wymiotowac chce a czasami dopiero jak zjem troszke co robic ?????

Gość sama się nie wyleczysz
i to co opisujesz, to nie są już początki...niestety wiem z własnego doświadczenia

Gość xxxxxnelia
musisz koniecznie udac sie do lekarza! moja kolezanka zaglodzila sie praktycznie na smierc :( miala anoreksje od 3 lat :(

Gość przezylam to wiem...
sprobuj sobie w jeden dzien powiedziec - jem jak moja rodzina- jesli nie dasz rady, znaczy ze masz problem...to tak jak z "pale bo lubie" a jak jeden dzien masz nie zapalic to szlag Cie trafia, i zaczynasz rozumiec co to nalog:/ jesli nie dasz rady to...specjalista, i metoda malych kroczkow...np dzis zjem normalne sniadanie i nie zwymiotuje...za miesiac sniadania i cos slodkiego i/lub obiad potem itepe...jedno jest pewne, musisz przestac sie wazyc i obsesyjnie myslec o wadze bo inaczej bedzie jedna wielka klapa...jak zrywalam z moim "nalogiem" nie zwazylam sie przez rok- pyt. co jest dla Ciebie wazne? czy mega chudosc, czy zdrowie i radosc, ja wybralam wariant nr 2...

Gość Muller
no ja tez przezyłam. I przytyłam 30 kg.

Gość msomfdh
kiedys tak potrafilam a teraz nawet jak zjem cos np dzisiaj zjadlam to chociasz nie chcialam pozniej wzielam i tak tab. przeczyszczajaca bo nie moglam wytrzymac ze co zjadlam ja juz poprotu nie wiem co robic

Gość musisz isc do psychologa
sama nie dasz rady,

Gość no i wychodzi na to ze mam
anoreksje.waze sie z 20 razy dziennie przed i po kazdym posilku,przed siusiu i po siusiu,z samego rana i przed snem,przed cwiczeniami i po.jem ale z poczuciem winy,co jakis czas sie przeczyszczam tlumaczac ze nie moge sie zalatwic i caly czas jestem z siebei nei zadowolona,mysle ze jestem do niczego.jedyne co to wage mam jeszcze w normie,rzecz w tym ze daze do wagi ktora u mnie bedzie neidowaga i nie mam celu tylko takei male pojedyncze a skoncze jak bede z siebie calkowicie zadowolona.cwicze tez sporo jak nie pocwicze to mam wyrzuty sumienia i zaraz mysle ze pewnei juz jestem grubsza i znowu wchodze na wage.wydaje mi sie ze moje odchudzanie zabrnelo za daleko chociaz moze nie,nie wydaje mi sie,bo ja widze swoje mankamenty ale slysze 20 razy dziennie przestan sie odchudzac bo sie rozchorujesz,ty masz obsesje,jestes szczupla kosci ci stercza itp ale moje wytlumaczenie jest taki ze kosci mam grube i dlatego je widac tak wczesnie a ja jestem gruba bo widze w lustrze.co o tym myslicie?

Gość znudzona zmijkaaaaaaaaaaaaaaaa
dziewczyny wiem ze to jest temet na inny temat a nawet sprzeczny z tym o co zapytam ale czy znacie jakies tabletki przeczyszczające które działają odrazu (tak do godziny zeby był efekt)?? przepraszam za pytanie jesli kogos urazi :-)

Ja nie mam tyle silnej woli żeby tak obrzydzac sobie zarcie waze sie kika razy dziennie ale kurwa nie cwicze duzo

Gość msomfdh
tez tak mialam ze nie moglam zyc bez jedzenia a teraz zjem pol bulki i juz jestem tak najedzona ze szok dzisiaj zjadlam jak narazie 2 bulki i nie ejstem wogole glodna chyba zaczne jesc jablka bo i tak nawet jak bym nic nie zjadla to bym byla najedzona .... rodizce ogolnie to zauwazyli i pewnie jak to dalej potrwa to wezma mnie do lekarza ;(

mialam podobnie..ale jak mi matka wpie***** i szpitalem przygroziła przytylam 30 kg.Takie mowienie sobie,że jutro zjem nic nie daje,bo przychodzi kolejny dzien i ponownie powtarzasz to postanowienie.Ja kiedys,gdy mnie matka zmusila do zjedzenia kawałka mięsa wzielam tabletki mojej babci.Niefortunnie je zmieszalam (na obnizenie cisnienia i lepsze krazenie).Zakończyło się tylko kolorami na policzkach,mama cieszyla sie ze jestem zarozowiona po tej wolowinie..mi wcale do smiechu nie bylo.Teraz mimo iz nie mam anoreksji,uwazam ze schudnąć mozna nic nie jedząc...chyba zeby się pozbyc tych glupich mysli i raz na zawsze zapomniec o anoreksji jest udanie się do profesjonalisty.

ja nic prawie nie jadlam,bulek się brzydzilam..wagi w domu nie posiadam ale mialam centymetr i kazdy obwod sprawdzalam(mama w koncu go wyrzucila,ale i tak zakupilam nowy).Skoro jesz nawet te dwie bulki to tragedii nie ma..gorąco jest i w koncu ile mozna jesc.A co do chowania jedzenia to zalezy od osoby..ja mam tęgą kolezzanke,ktora jedzenie chowa a czemu..nie wiem(zdarzają sie rozne przypadki).Wydaje mi się,że powinnas porozmawiac ze specjalistą i dowiedziec się czy to anoreksja czy jakies inne zaburzenie - czasami sami nie umiemy sobie z czyms poradzic i wmawiamy sobie calkiem cos innego.Gdyby to byla typowa anoreksja uwierz mi,że nigdy bys sie nie przyznala do tego.

nestee....wiesz co,ja gybym nie mieszkala wtedy dalej z mamą to bym pewnie nie jadla,nie odczuwalam glodu mimo mojego strasznego wyglądu.U mnie bylo tak,że mieszkalam sama z mamą i tylko ja bylam jej oczkiem w głowie..nie kazdy rodzic tak szybko reaguje.Kiedys w rozmowach w toku byla babka z corką,ktora anoreksje miala kilka lat ...

Ja nawet biore meizitang zeby nie odczuwać glodu ale rzeczywyscie wszystko jest w glowie musze zaczac obrzydzac jedzenie mieszkam z chlopakiem wiec gotuje mu czasami

obrzydzac nie..moja mama powtarza zawsze : żeby scchudnąć trzeba zmienic nawyki zywieniowe,a nie obrzydzac sobie jedzenie.Rób chłopakowi glownie potrawy gotowane,jakies mięsko,surówka:mojemu zawsze tak gotuje i powiem Ci,że bardzo polubił takie jedzenie mimo iż na początku nie był zachwycony.Aha,dodam,że on też pracuje....ale jedzenie gotowane jest mimo wszystko syte,tyle tylko,że lekkostrawne :P

Gość msomfdh
ja jem z przymusu bo rodzice mnie pilnuja w weekendy a juz w tygodniu to nic nie jem bo jak wroca to ja wtedy im nasciemniam ze juz jadlam lub cos .... juz mi nawet nic nie robi ze ktos je kolomnie jedzenie stalo sie dla mnie obojetne i okropne cala rodzina mowi ze mam anoreksje i ze jestem zachuda a ja nadal uwazam ze ejstem gruba

Gość msomfdh
boze przytylam chyba dzisiaj jak zobaczylam swoj brzuch to sie przerazilam ;( ratunku musze schudnac

skoro masz anoreksje dlaczego nam o tym mowisz..przeciez chora/uzalezniona osoba nigdy nie przyzna się,że ma problem,podobnie alkoholik - pije,ale on przeciez ma nad tym kontrole.Ja uwazam,że ten topic to prowokacja,wiele anorektyczek przez lata udaje,że nimi nie jest a tu pojawiasz się Ty,wyznając \"mam anoreksje\"

Gość msomfdh
ja tez uwazam z enie mam ale moja rodzina uwaza ze ma dlatego sie pytam czy to wszystko moze byc objawami anoreksji

Gość pytankaaaaa
ile wazysz i mierzysz? schudłaś duzo ostatnio?

Gość msomfdh
waga:49 (przed tyg bo teraz sie nie waze ) wzrost:160 w ostatnim tygodniu mialam glodowke schudlam moze z jakies 3 kg wiec moge wazyc teraz 46kg ale nadal jestem gruba i dlatego zaczynam dalej diete

gdybys miala tą anoreksje to bys nie siedziala na kafe tylko cwiczyla i to ostro....czesto mlode kobiety mają rozne figzoly w erze wieszaków,tak więc uwazam,że powinnas isc do specjalisty i z nim porozmawiac,on na pewno okaze się bardziej kompetentny i odpowie na nurtujące Cie pytanie...

amaleta....Ty tez rusz i przeczytaj co to anoreksja....katowanie sie cwiczenniami i nie jedzenie,a przy tym oklamywanie rodziny i otoczenia,że problemu nie ma.Dziewczyna moze i ma,ale swiadomą,bo ja nie znam anorektyczki,ktora otwarcie mowi,że nie je,chowa,wyrzuca jedzenie.Jak ktoś chce zwrocic na siebie uwage to wszystko moze napisać..i jak widac efekty to to przynioslo

ja znam przypadki,dziewczyny opychaly sie przed kompem i jaja sobie robily piszac ,że nic nie jedzą.Forum to malo wiarygodne zrodlo,w kazdej chwili ktoos wchodzi i zaklada toicki,ktore na zdrowy rozum wogole zadnego sensu nie mają...

wiesz..ja tez nie jadlam dlugo i wazylam 40 kg przy 170,tez byly poczatki tyle tylko,że ja pol dnia jezdzilam na rowerze stacjonarnym...i powiem Ci,że co do martwienia sie o swoj stan zdrowia,ja uwazalam,że jest ok i nigdy nikomu nie powiedzialabym ,że wyrzucam jedzenie.Zawsze klamalam w tej kwestii i udawalam,że wszystko jem Więc dziwi mnie postawa,że ktos przyznaje się do anoreksji,bo nawet w jej poczatkach jest to bardzo trudne.

Msofh czy ty sie wspomagasaz jakimis tabletkami podczas glodowki??ja musze z 20kg schudnac jestem sloniem a ty motylkiem

Gość msomfdh
z rodzina wogole nie rozmawiam bo tylko gadaja ze jestem chora itp i nie maja innych tematow dlatego ciagle siedze w pokoju albo ide sobie pojezdzic lub cos bo poprostu nie wytrzymuje. moze macie racje i nie mam anoreksji dlatego dalej mozna sie odchudzac :)) dziekuje jeszcze kiedys napisze a teraz ide szykowac diete buziaki

Gość MarcelinaMalinowska
Też miałam kiedyś początki anoreksji...chowanie jedzenia,ciągła kontrola wagi ciała,wymioty,doszło do tego że przestałam wychodzić z domu bo czułam się gruba (przy wzroście 167 ważyłam 45kg)!!Gdyby nie mój chłopak i pomoc pani pscyholog Jolanty Szczepaniak to nie wiem co by teraz ze mną było...