Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukreecja

pierwsze okulary, prosze o poradę

Polecane posty

Gość lukreecja

zakupiłam pierwsze okulary, załozyłam i.... na poczatku ok, ale cały czas je widze, widze krawędź górna i dolną i boczne... jak długo trwa przyzwycajanie się do okularów? może moje są źle zrobione że tak je cały czas widzę?

Gość 2
to normalne ze je widzisz, musisz sie przyzwyczaić do tego, nie będziesz później zwracać na to uwagi

Gość lukreecja
nic nie nosiłam, to moje pierwsze okulary. Jesli chodzi o ostrość to widze w nich bardzo dobrze np. telewizję, ale czuje się jakbym patrzyła pzrez ramkę...jakas taka swiecaca ramke;/

Gość lukreecja
może szkłą powinny być większe? wtedy nie było by tej ramki?

Gość jhbjgjkgkuk
ramkę będziesz widziec zawsze chyba że sobie kupisz okulary z samymi szkłami ale krawędzie i tak będziesz widziec idzie się przyzwyczaić:)

Gość lukreecja
no widze tak jakby ramkę ale dół mam na żyłce, po prostu widze świecaca ramke przy oglaganiu tv ;/ nie wiem czy pzryzwyczaje sie do ciagłego noszenia okularów:( na razie ciężko widze przez okulary i widze poza nimi, widze oprawe i zauszniki :D dobrze ze jeszcze bez okularów troche widzę to może jakkos przezyje;) okulary mam -1 to chyba jeszcze nie jest duza wada, ale przy jeździe samochodem i oglądaniu tv już odczuwałam duży dyskomfort....

Gość lukreecja
przepraszam za literówki :/

Gość mają te
okulary źle zrobione albo na samym początku źle wybrałaś masz zawężone pole widzenia w nich muszi iść do optyka zglościć reklamację

Gość mi tez sie wydaje
ze zle dobrane ... chodze w okularach 15 lat i w zyciu nie mialem takich problemow. Wydaje mi sie ze optyk zle pomogl ci wybrac brylki ;/ Nie kazdy moze nosic wszystkie modele. Do kazdego rodzaju twarzy sa odpowiednie oprawki. http://goforshopping.pl/?p=1152

Gość lukreecja
czyli będę musiała zrobić sobie nowe ? ;/ czy moge pójśc do optyka i w ramach gwarancji poprosic o zmianę szkieł ? może krawędz dolna była niżej o 0,5 mm lub 1 mm? szkłą powinny byc dłuższe/szersze ;/ czy takie cos uwzględnia reklamacja?

Gość ipojiluoy
Na poczatku to normalne, przez kilka dni możesz widziec całą oprawkę. Też tak miałam, później się przyzwyczaisz. Nie trzeba kupowac nowych, ani wymieniać szkieł.

Gość gość
Hej cześć. Optyków to jest sporo bo też problemy ze wzrokiem to jest jakaś choroba cywilzacyjna. U mnie w robocie to z 50 procent ludzi ma okulary i na mnie też nadszedł ten czas...Kupowałem sobie szkła plus oprawki w Oko Design (tu masz podgląd na ofertę oko-design.com). Super mi się u nich oprawki spodobały, są różne, oryginalne dość, nawet bym powiedział że niszowe i to mi bardzo odpowiada, że nie jest to masówka którą każdy nosi w Krakowie...

Gość gość
Kompleksową obsługę masz w Oko Design, to jest u nich dużym plusem. Nawet specjalistyczne sportowe okulary dla mnie zrobili, idealnie leżą, w końcu mogę się czuć pewniej podczas treningów i bezpieczniej. Niezłe warunki cenowe, koszty są jasne, nie ukrywają niczego, wiadomo za co płacisz.

Gość gość
to jest żaden problem, przyzwyczaisz się :-)