Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredkaaa

która z Pań wybiera się na cesarkę na zyczenie?

Polecane posty

Gość kredkaaa

Gość trtr
Brrr... Ja bym się bała.

Gość aaaaaaaaaaaaaaa

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
a ja sie tak boje porodu naturalnego nie tego bolu co n.p tego ze dzidzi moze sie cos stac n.p niedotlenienie mozgu. a cesarskie hmm ta blizna czy ona w ogole zanika ?

Gość alii
cesarka to dla dziecka duzy stres.wyciaga sie je bez ostrzzenia, kiedy czesto nie jest jeszcze gotowe

aaaaaaa a czy blizny znikają? nie sądzę. jak wszystko będzie ok to zostanie kreseczka. jeśli zaszyją krzywo - to będą fałdki i zgrubienia a jak wda się zakażenie to brzegi rany mogą się rozchodzić i \"maślić\" - być może po zaleczeniu będzie trzeba poprawić \"grubszymi nićmi\".

Z mojego doświadczenia - po czterech miesiącach blizna wciąż daje o sobie znać, a szczególnie ta w brzuchu. Po wysiłku szczególnie boli. Ponadto ostrzegam przed bólem pleców po znieczuleniu, bólem głowy i innych niedogodnościach. Sporo czasu minęło zanim mogłam wygodnie ułożyć się do snu, samodzielnie wykąpać synka czy choćby zrobić zakupy.

Gość alllllllo
Po cesarce będziesz miała paskudną bułę pod blizną, jak sie boisz porodu to bierz znieczulenie zewnątrzoponowe do porodu

rozważałam taką opcje, ale po rozmowie z lekarzem i kobietami które mają za sobą cc i sn to jednak zdecyduje sie na sn chociaż bardzo boję się bólu.

no ja jeszcze dodam, że mam "fałdkę" to wygląda tak jakby z jednej strony zszyto mnie na zakładkę. Może tak się zszywa? nie wiem... Kilka godzin rodziłam sn, powiem ci głowa do góry! Ważne żeby wciąć się w garść i współpracować z personelem. Ja wciąż czekałam na jakiś mega ból a tu nic... oczywiście bardzo bolało ale nie aż tak jak myślałam że będzie. Jakbym miała do wyboru rodziłabym drugi raz sn.

Gość zdecydowanie cesarka
nie wyobrazam sobie zeby miała mi tamtędy główka przejść, miałam cc ze wzgl. zdrowotnych nie było lekko przyznam po operacji ból jak diabli nie można się ruszyć a do siebie doszłam jakies 2 mce po.do roku nie mozna robic podobno brzuszków trzeba brac jeszcze w domu zastrzyki przeciwzakrzepowe ok 10 sztuk ja tak miałam

nie miałam zastrzyków, a ćwiczenia zaczęłam wykonywać po konsultacji z lekarzem. Może miałaś słabe wyniki?

Gość fdfer
tylko i wylacznie cesarka, ja mam oczywiscie ze wzgedow z=drowotnych ze wzgeldu na odklejajaca sie siatkowke, ale gdybym miala wybor to bym sie bila o cesarke rekami i nogami, blizny wogole nie widac jak zblednie, jest malutka. nie bedzie mi sie nic prze tylek preciskac i rozrywac, nawet moje wlasne dziecko, za bardzo cenie sobie moja vagine i moje udane zycie seksualne.