Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellleela

czy możliwe żeby 4 testy nie wykryły ciąży?POMOCYYY

Polecane posty

Gość ellleela
kurczę ginekologa mam dopiero za tydzień w czwartek ;( masakra tyle czekać jeszcze...

Gość ellleela
ciągle nic ;( napisze ktoś coś jeszcze??? plisssss

Gość basiabo
ja tak jak ty ale u gin już byłam .po badaniach. mam bardzo zawyżone poziomy hormonów .dostanę tabletki na uregulowanie tegoż poziomu i myślę że będzie dobrze .nie chcę żeby zrobił mi się torbiel czyli miejsce gdzie gromadzi się nadmiar progesteronu,mam nadzieję że te tabletki przywrócą mi miesiączkę a to już 65 dni .na pewno lekarz zleci ci badania w labolatorium na poziom hormonów i obecnośc ciąży.trzeba dać trochę krwi .

Gość ja miałam to samo
ellleela. ja po odstawieniu tabletek dostałam jeden okres sama z siebie a potem nic przed 4 miesiące aż poszłam do lekarza bo wszystkie testy miałam negatywne a uprawiałam seks bez zabezpieczenia. okazało się , że póki co nie byłam w stanie zajść w ciążę nawet po odstawieniu tabletek bo miałam za cienkie endometrium. nie martw się ciążą. przypadłość wtórnego zaniku miesiączku, często spowodowana braniem tabletek dotyczy 1 na 30 kobiet. więc dużo. moje 2 koleżanki mają to samo. teraz jem tabletki na odbudowanie endometrium. ponieważ było cienkie, nie złuszczało się i nie miesiączkowałam. więc do lekarza marsz. ale myślę że w ciąży raczej na bank nie jesteś, tym bardziej,że jak sama pisałaś nie było ku temu specjalnych poczynań :) pozdrawiam. teraz idę do pracy bo mam dyżur(pracuję w [przychodni) a po pracy jak będę miała czas to tu zaglądnę :)

Gość gtrewwq
moja koleżanka nie miała okresu trzy miesiące, okazało się że jest w ciąży. Myślała, że nie ma okresu bo prowadzi męczące zycie. Niestety, teraz ma córkę.

Gość ja miałam to samo
oczywiście zawsze trzeba podejrzewać ciążę. ale jeżeli 4 testy ją wykluczyły a poziom hormonu powinien być już wykrywalny przez testy to należy iść do lekarza. tak czy tak.po wodzenia w obu przypadkach.buziaki

Gość ellleela
ja miałam to samo dziękuję za pocieszenie ;D wiesz, też myśle że razcej powinno być dobrze bo przecież 4 testy i to innych producentów wykryłyby ciąze raczej, tym bardziej ze robiłam je juzpo terminie przypadającym na okres,który właśnie ciągle się nie pojawia ;/ no i jeszcze przecież zabezpieczałam się. Najgorsze że gin dopiero w czwartek;/ ale na pewno napiszę co mi powiedział.

Gość ja miałam to samo
powodzenia u lekarza. ja jednak myślę, że to nie ciąża. tetsy daaawno powinny to wykryć. dodam , że teraz tez czekam na okres już drugi tydzień bo nie dostałam sama z siebie i znowu jestem na tabletkach. ale endometrium rośnie i może jeszcze z jedno opakowanie i będzie ok. ale mniejsza z tym. koniecznie napisz co powiedział lekarz. pozdrawiam

Gość ellleela
Jutro idędo lekarza na 14 ;/ się zobaczy... ale mam stresaaaa ;( chyba nie bede mogla spac w nocy ;(

Gość ja miałam to samo
ellleela. czekam. czekałam na Twoją odpowiedź. napisz koniecznie co powiedział lekarz. jutro a właściwie dzisiaj bo juz jest po północy tu zaglądne. ja tez miałam różne myśli, np, że mam raka żejestem w ciąży a co najgorsze to myślałam, że jestemwciąży i dziecko będzie przeze mnie chore i ....sto innych mysliktóre potrafią nasunąć się kobiecie. także do zobaczenia i nic się nie bój. bądź dobrej myśli. pozdrawiam i jestem serduchem z Tobą

Gość ja miałam to samo
no więc kobieta może nakręcić się na milion chorób i w ogóle. nie martw się. my już z koleżanką z pracy wymyśliłyśmy pełno chorób przed moją wizytą u lekarza. a najgorsze to poczytać w necie o objawach i dolegliwościach,. nagle znajdujesz wszystkie u siebie,że aż Ci się gorąco robi z nerwów. ale po pewnym czasie przestaniesz się bać tych internetowych objawów. nie łam się. i czekam na wiadomość

Gość ellleela
więc tak.... dostałam luteinę i skierowanie na badanie poziomu prolaktyny, właśnie je odebrałam i mam wynik 24 (górny próg to 22) więc to może być przyczyna, lekarz powiedział ze jezeli robilam 4 testy i w dodatku kochalam ssie z zabezpieczeniem to nie mam mowy o ciąży, no i mam powiekszony prawy jajnik.w pon ide mu zaniesc te wyniki i dopiero bede mogla zaczac brac ta luteinę. No i jeszcze standardowo mam małe zapalnie ;/

Gość ja miałam to samo
ellleela ja tez miałam skierowanie na prolaktynę. nie miałam podwyższonej tylko w normie i lekarka dziwiła się że nie dostałam okresu. ale problemem okazało się cienkie endometrium.często jest jedno razem z drugim. ja natomiast dostałam orgametril na wywołanie okresu i gdy go już dostałam to cyclo progynova i właśnie jem już kolejne opakowanie,. po 3 miesiącach byłam na kontroli. endo urosło troszkę ale jeszcze nie jest w normie.niestety powiedziano mi że antykoncepcja mi już nie służy i teraz musze odwracać skutki brania tabletekl prze kilka lat

Gość ellleela
a nie wiesz czy plastry mają takie samo działanie??? wiesz mnie to zdziwiło że lekarz nawet nie dał skierowania na USG ,no ale chyba gdyby była ciąża to by ją rozpoznał nie?w poniedziałek ide mu zanieść te wyniki i dopiero zacznę brać luteinę.A ty po swoich tabletkach na wywołanie dostawałaś potem okres normalnie? Długo brałaś tabletki anty?

Gość ja miałam to samo
hej. ja miałąm zrobione usg od razu w gabinecie. endometrium widać tylko na nim. też z wynikami miałam wrócić i dopiero wtedy zacząć jeść orgametril. miałam jeść go 5 dni i po jego odstawieniu po 3 dniach dostałam okres. wtedy w 5 dniu od rozpoczęcia okresu miałam zacząć jeść cyclo progynova. 21 tabletek i 7 dni przerwy. w 7 dniowej przerwie występuje okres. ale w dalszym ciągu wywoływany tabletkami. tak jak w przypadku tabletek anty. z tym że nie są to tabletki anty ale tak samo się je. tabletki jadłam 6 lat. a z plastrami może być podobnie. w końcu to hormony. tylko nie doustnie a doskórnie. :))

Gość ellleela
ja właśnie mam pod językiem drugą tabletkę luteiny. cikae kiedy przyjdzie okres. ciągle czekam. mam brać ją przez 5 dni po 1 tabletce 2 razy dziennie. Pierwszy dzień już za mną.Przepraszam,że pytam ale masz już dzieci? Bo ja mam 19 lat i boję się że przez to że brałam te tabletki nie będę mogła kiedyś mieć ;(

Gość ellleela
słuchajcie dzisiaj dostałam okres ;D w trzy dni po skończeniu brania luteiny ;D ale najważniejsze ze jest!!!

Gość arkasja
Gratuluję! ;)