Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brownxsugar

gdzie kończyć???

Polecane posty

Gość brownxsugar

Witam mam dość nietypowe pytanie jednak bardzo proszę o odpowiedzi. Jeśli któraś z was drogie panie przyjmuje tabletki antykoncepcyjne ( i stosuje je jako jedyną metodę antykoncepcyjną, bez prezerwatyw) to czy partner w was kończy?? Bardzo proszę o wasze odpowiedzi. Jestem młodą kobietą, niedawno rozpoczęłam życie seksualne i trochę boję się zaufać tabletkom.

Gość ellleela
mój kończył we mnie. nie zaszłamw ciążę przez rok stosowania

Gość brownxsugar
to dlaczego ja się tak obawiam:((

Gość chlebek
nie zawsze tabletka cie chroni wystarczy male przeziebienie a tebletka traci swoja wiarygodnosc ale nie koniecznie za kazdym razem wazne by brac regularnie, a i tabletki zawsze dzialaja dopiero po miesiacu musi sie organizm przystosowac:)

Gość kiri111
a jak to jest z tabletkami i alkoholem??

Gość chlebek
raczej tez w jakis sposob oslabia dzialanie tabletki tak samo jak papierosy zreszta pisze na ulotce ale nie koniecznie tak musi byc ja to wogole sie zastanawia po co my sie trujemu skoro nie ma 100% pewnsci:(;/

Gość kiri111
własnie...po co??to co mamy nie pic,nie palic?moze jeszvcze nie jesc??????????????

chlebek, co Ty w ogole opowiadasz?! tabletki zaczynaja dzialac dopiero po miesiacu?! no nie rosmieszaj mnie i nie wprowadzaj innych w blad. a do autorki: tabletki maja naprawde ogromna skutecznosc i nie musisz sie niczego obawiac, a jak jest cos Ci pisane, to i tak sie stanie. jest mnostwo historii, ze ktos nawet sie podwojnie zabezpieczal, a i tak zachodzil w ciaze. ale nie ma co panikowac. ja biore tabletki od paru lat. nie zabezpieczam sie podwojnie nawet jak jestem chora, biore antybiotyki, czy zapominam o tabletce i wszystko jest okej. nie ma co sie tak ürzejmowac :)

Gość chlebek
hehe szam sie zastanawiam:) niby lekarze mowia ze sie nie zajdzie a ile juz bylo takich przypadkow bo kobieta byla przeziebiona lub pila alkohol.... ja np pale i boje sie na same tabletki dlatego zawsze sie dodatkowo zabezpieczamy, tylko nikt o tym nie pomysli ze to kosztuje... same tabletki teraz kosztuja okolo 50 zl bo tanich nie chca chetnie przepisywac ale zauwazylam ze sa skuteczniejsze niz te wynalazki aja np YEZ slyszeliscie o tym?? mi lekarz je przepisal zatrzylam sie okres i wielu innym kobieta a niby takie skuteczne i dobre... jasne chba dla ich kieszeni:) a wlasnie mam takie pytanie czy wasi lekarze gin badaja was tzn robia wam badanie krwi czy tlko z wywiadu wypisuja tab??

Gość chlebek
fuunysheep a moze jestes bezplodna? kazdy lekarz Ci to powie ze tab dzialaja po miesiacu od 1 dnia ich brana;/ ale ja sie nie kluce skoro masz taka wiedze:D

Gość rybcia 27
tabletki dzialaja po 24h jezeli sie wezmie 1 dnia cyklu(okresu) jezeli wezmie sie 2 dnia cyklu pewne dzialanie jest po 7 dniach. jezeli w innym dniu cyklu dzialanie jest pewne po pierwszym calym opakowaniu.

Gość anka159
chlebek czytalas ulotke??? co Ty za glupoty wypisujesz! matko!

Gość chlebek
tak jest:)

Gość anka159
ze niby po miesiacu jak sie przyjmie w 1 dniu? moze w przypadku twoich tabletek bo w moich napewno od 1 dnia!!

Gość tabletki dzialaja
od pierwszej tabletki, nie inaczej. tabletki + papierosy moga powodowac zakrzepy, nie ciaze. same nieuki :|

Gość rybcia 27
mnie tam kazdy lekarz mowił jak napisalam wczesniej. jak komus kazdy lekarz mowil co innego no to nie wiem...wiadomo ze lepiej zaczekac troszke zeby sie tam wszystko ustabilizowało, no troszke ryzykowne po 24 h wspolzyc,ale bez przesady.moze po roku dzialaja???;)

Gość anka159
zreszta wiadomo ze jak przyjmiesz w 1 dniu okresu to juz na 2 nie uprawiasz seksu bo okres jeszcze jest, ale po miesiacu? pierwsze sllysze!

Gość sheep23
ale po co te wykszykniki?? moze dziewczynie tak powiedzil lekarz a wy zaraz krzyczycie nie o to tu chodzi, kazdy lekarz mowi inaczej bo sama mialam taki przypadek ale zacznijcie dziewczyny czytac ulotki i pytac sie swych lekarzy po to do nich chodzicie oni nie gryza:)

Gość rybcia 27
anka159 tak samo powiedziala mi pani ginekolog... pytam sie:pani doktor,a od kiedy takie tabletki dzialaja?od kiedy jestem bezpieczna? a ona na to z jakas pretensją...nie wiem...:no pani XYZ!!!po 24 godzinach!no ale w okresie przeciez nie bedzie sie pani kochac!!! ja pierdole!!zdenerwowalo mnie to!!a czemu niby mialabym sie nie kochac w okresie??skoro ani mnie ani mojem to nie przeszkadza???

Gość sheep23
dlatego ja nie chodze do kobiety:) one zawsze sa nie mile i na kazde pytanie odpwoeiadaja z pretensja:) a po za tym tyle sie slyszy ze "bralam tabletki i zaszlam" szczerze ja juz glupieje bo nigdy nic nie wiadomo komu i czemu ufac;/ tabletki sa zle... spirala jest zla... gumka jest zla.... to co worek??:D

po jakim miesiącu ??? no, no ciekawa jestem gdzie to tacy lekarze nieudacznicy głupoty wygadują, albo żes sobie wymyśliła :O !!! zaczynają działać juz od pierwszej tabsy !!

Gość brownxsugar
to w końcu można ufać tym tabletkom czy nie?? w trakcie brania tabletek mam jakieś dni płodnie, niepłodne?

Gość abcabcabc
jak bierzesz tabsy regularnie to nie masz dni plodnych! one zatrzymuja owulacje

mozna ale nie do konca hahaha nie wiem kochana ja nie ufam , sa co ufaja:)

Gość abcabcabc
mozna im ufac ale musisz sie stosowac do ulotki!!! bo przyjecie tabletki z 12 h opoznieniem moze odblokowac owulacje(oczywiscie zalezy to tez od tygodnia)

Gość brownxsugar
to już sama nie wiem:(( na pewno na to żeby kończył we mnie się nei skusze:(

Gość abcabcabc
jaki okres? jak bierzesz tabletki tgo nie masz okresu tylko krwawienie z odstawienia a to nie jest okres!

Gość brownxsugar
czy jest tu ktoś kto może mi dokładnie powiedzieć jak to jest z tymi tabletkami:((