Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brownxsugar

gdzie kończyć???

Polecane posty

Gość rybcia 27
wiecie co...jak bysmy sluchaly tych wszystkich konowalow i wierzyly we wszystko,to bysmy nie mogly jesc,pic,palic ani sexu uprawiac bo to przeciez tez nie zdrowe...rzygac sie chce... autorko!!bierz tabletki.jezeli nie masz pewnosci z dzialaniem,poczekaj ok miesiaca,wtedy bedziesz bezpieczna na pewno.tylko pamietaj ze tabletki daja 98 % skutecznosci...tak samo jak prezerwatywa.

Gość brownxsugar
moja ginekolog powiedziała, ze tabletki są 100% pewnością i cytuję tu jej słowa, a każda wpadka to wina kobiety, a więc te dziewczyny co brały regularnie co do minuty i wpadły to gdzie ich błąd??

Gość abcabcabc
a czytalas ulotke? tam masz napisane ze w trakcie branie tabletek dochodzi do zatrzymania owulacji i nie wystepuja wtedy dni plodne! a okresu wtedy tez nie ma to jest krwawienie wynikajace z przerwy

Gość abcabcabc
a kto ci sie przyzna ze bral nie rugularnie i to z jego winy ? nikt kazda mowi ze brala regularnie

Gość rybcia 27
dokladnie.jak sie bierze tabletki to nie jest typowy okres,tylko krwawienie z odstawienia,bo wtedy nie ma owulacji.tabletki ja zatrzymuja.(to znaczy ze nie wychodzi ci jajeczko ktore jak plemniczek sie dostanie to zaplodni.) jezeli bedziesz be=rac regularnie to nic sie nie stanie.

mam byc szczera?? idz do lekarza i sie dowiedz , ja nie ufam a konczy we mnie i nie zaszlam w ciaze ale tab biore jak w zegarku sadni ze i dodatkowo sie zabezpieczam, np jak planowalismy dzidziusia to 5 miesiecy sie staralismy i nie bralam tab od roku roznie to jest znajda sie takie ktore i po teb i prezerwatywie sa w ciazy.....

dokladnie dziewczyny najwazniejsze jest "BRAC REGULARNIE" :)

Gość abcabcabc
ja mam fiołka na punkcie tabletejk i przyjmuje co do minutki i caizy brak ;)

Gość brownxsugar
czy mam pewność, że biorąc co do minuty nie zajdę w ciążę??

Gość abcabcabc
mysle ze tak, tylko musisz uwazac npo na biegunki, wymioty czy przyjmowanie innych lekow, bo sa takie co obnizaja dzialanie

Gość abcabcabc
mi lekarz nawet powiedzial ze 99, 98%;)

Gość brownxsugar
czy np zwykły ibuprom może osłabić działanie tabletek?

Gość abcabcabc
Przeczytaj sobie, gdzies na forum wypowioadal sie lekarz ginekolog W przypadku doustnej tabletki antykoncepcyjnej (DTA) aż 47 % kobiet nie stosuje jej zgodnie z zaleceniami lekarza zapominając o przyjęciu 1 dawki a 22 % pacjentek pomija jedną lub więcej tabletek z miesięcznego opakowania. Ponad 30 % kobiet rezygnuje z DTA w ciągu pierwszych 6 miesięcy jej stosowania. Brak dyscypliny w przyjmowaniu DTA jest przyczyną 8 - 20 % odsetka niepowodzeń związanych z tą metodą antykoncepcji w ciągu pierwszego roku jej stosowania.Te statystyki jednoznacznie wskazują na konieczność poszukiwania i wdrażania nowych metod antykoncepcji, które charakteryzowałyby się jeszcze wyższą skutecznością w zapobieganiu nieplanowanej ciąży a ich efektywność kliniczna byłaby tylko w minimalnym stopniu zależna od błędu związanego z „czynnikiem ludzkim”. Niezwykle istotne jest także podjęcie działań edukacyjnych mających na celu uświadomienie kobietom, jak wielkie znaczenie ma rygorystyczne przestrzeganie zaleceń lekarskich w przypadku stosowania metod regulacji poczęć. Taka metoda jest pierscien dopochwowy NuvaRing.

ibuprom raczej nie ale antybiotyk ketanol, przeczytaj w ulotce bo kazdy lek ma inne oddzialywania

a mam pytanko do autorki - chciala byś zeby po stosunku sączył się ten " płyn " z Ciebie ??? nei sądzę, zeby to bylo bardzo przyjemne :O, okropności

Gość abcabcabc
szansa przy regularnym i zdyscyplinowanym stosowaniu tabletek jest znikoma i wynosi od 0.3 do 1 dziecka na 30 lat codziennego współżycia.

ja znalazlam nawt wypowiedz dziewczyny w google ktora napisala ze tzbletki daja 80% pewnosci:D i ze w chinach haha wogole nie uzywaja bo tylko prezerwatywa daje 100% pewnosci ale nie pomyslala ze moze peknac:) Czerwien slonca_niektorym to nie przeszkadza:)

Gość brownxsugar
nie wiem czy okropność, jeśli para sie kocha i chce być ze sobą to moim zdaniem to zbliża

Gość abcabcabc
80% nie przesadzajmy! tak moze jest jak ktos nie stosuje iich regularnie albo zapomina o ich przyjeciu a tak szanse sa naprawde male. jak narazie tabletki daja najwieksza skutecznosc, ale trzeba byc zdyscyplinowanym

Gość abcabcabc
autorko jak masz jakies watpliwosci to wejdz sobie na strone http://www.zdrowieintymne.pl/forum/list.php?9 tam sie wypowiada lekarz, tak mniej wiecej raz na tydzien, jak masz jakies watpliwosci to napisz tam ;)

Gość brownxsugar
jeśli tabletki byłyby mniej skuteczne od prezerwatyw to chyba nikt by sie nimi nie faszerował:P

Gość brownxsugar
yasminelle :) ale nie potrafie powiedzieć czy skutecznie chronią prze ciąża

no wiem , ze są takie babeczki, ale pomimo miłosci jaką obdarzałam pewnego osobnika nigdy bym się na to nie zdecydowała...przynajmniej do tego momentu, by mieć dzidziusia

Gość abcabcabc
dokladnie, zreszta na innych forach jak dziewczyny slysza ze bierzesz tabsy i stosujesz przerywany albo prezerwatywe to reaguja "okropnie" bo maja racje, faszerujesz sie hormonami aby nie stosowac nic innego i sobie szalec ;)

Gość abcabcabc
JA STOSUJE YASMINELLE JUZ JAKIES 9 MIESIECY BO WCZESNIEJ BRALAM INNE I FATALNIE SIE PO NICH CZULAM,

yasminelle sa bardzo dobrymi tabletkami duzo kobiet ich uzywa moim zdaniem nie powinnas sie stresowac i czasami puscic wodzy fantazji;) zawze jak bedziesz sie bac sa tabletki 72 po:) ale watpie zebys zaszla w ciaze tylko bierz regularnie a nie powinnas sie bac, brak okresu nie zawsze oznacza ciaze:)