Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczony_jeż

Trądzik. Pomocy!!!

Polecane posty

Gość zrozpaczony_jeż

Witajcie. Mam ogromny problem z moją cerą - od ponad 6 lat zmagam się z trądzikiem. Stosowałam przeróżne kremy, żele, maści, leki doustne, lecz trądzik nie zniknął. Byłam u trzech dermatologów - wszyscy przepisali mi masakrycznie drogie leki, lecz żadne nie pomogły. Ginekolog przepisała mi SKINOREN. Przez około 3 miesiące była zauważalna, bardzo duża poprawa, dziś jednak trądzik powrócił... Nie wiem, co mam robić. Nie mam też siły, żeby walczyć dalej z tym paskudztwem... Poradźcie coś...

Gość picuś laluś
BRUDNE PODPASKI ZAWIJAJ W PAPIER PRZED WYRZUCENIEM DO KOSZA A TRĄDZIK ZNIKNIE

Gość kliojkio
sprawdż czy nie masz gronkowca

Gość Electricblue
Udaj sie do dermatologa.. Zobaczy jakie masz stadium tego tradzika i przepisze Ci odpowiedni specyfik.

Gość Electricblue
Dlugo z nim juz walczysz. DZiwie sie,dlaczego Roaccutane Ci nie przepisali. Nie ma lepszego leku na ta przypadlosc.

Gość barcelonaa__
Zacznij stosować duac - trądzik mi po nim minął po 2 miesiącach na dobre!

Gość to wlasnie jaaa
Brevoxyl jest dobry. Pamietaj tylko, żeby uzywac takze kremu nawilzajace zeby zabardzo nie przesuszyc skory. Do mycia polecam zel Avene cleanance, dla mnie genialny ale troszke drogi ok.45-50zl. Pamietaj takze aby raz, dwa w tyg zrobic peeling i nalozyc maseczke oczyszczajaca. Jezeli masz stany zapalne to peeling enzymatyczny. Jezeli chodzi o maseczke to najlepiej na bazie glinki zielonej, albo z drozdzy. Na mnie dziajaja dobrze:D Poza tym ruch, zdrowe jedzonko. Ogranicz slodycze, tluste smazone potrawy, ostre przyprawy. Pij duzo wody mineralnej i zielonej herbatki:D Zrezygnuj ze slodkich gazowanych napojow. Aha, i nie wyciskac niespodzianek:D

Gość zrozpaczony_jeż
Dziękuję za odpowiedzi. Dziś idę do lekarza, więc od razu zanotuję sobie wszystkie polecane przez Was leki i rozmówię się z nim na ten temat. Ach, jeszcze jedno. Czy nakładałyście makijaż na cerę trądzikową? Jak to robiłyście i jakimi kosmetykami?

Gość Jesli zechcesz bez umiaru
Zrób sbie kuracje drożdżową- picie drożdży polecam! Poszukaj na necie,

Gość ulaszka
a mnie skinoren wyleczył... już parę dobrych miechów nie mam trądziku