Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vivianna000

toksyczna matka

Polecane posty

Gość vivianna000

No musze sie wyrzalic, moze znajdzie sie ktos kto mi da jakas rade, Mam bardzo surowa mame, duzo w zyciu przezyla, w sumie sama miala nieudane zycie, byla niechciana przez swoich rodzicow, nieudane malzenstwo itd. Zal mi jej, szanuje ja z calych sil, to moja mama, ale nie umiem sobie ostatnio juz radzic z jej zachowaniami, ona mnie po prostu odrzuca tak jak jej matka to zrobila, nie toleruje mnie, jej zachowania i choleryczna osobowosc mnie rania, nie wiem jak z tym walczyc, najgorsze jest to ze czasem prowokuje mnie swoimi zachowaniami i wtedy nie panuje nad soba powiem takie slowa ktorych pozniej bardzo zaluje! I tak ona po wywolaniu klotni po paru minutach smieje sie jakby nic sie nigdy nie stalo a ja siedze i rozmyslam i obwiniam siebie, juz dluzej tak nie moge! Zastanawiam sie czy pojsc do psychologa ale co on mi moze pomoc?

Gość LZA
Twoja mama poprostu nie miala wzorca , nie umie okazywac swych uczuc.Naucz ja tego ,pomalu delikatnie .Wtedy gdy cie odrzuca przytul sie i powiedz ze ja kochasz .Z doswidczenia wiem ze ona cierpi nie umie sie przelamac .Daj jej szanse i czas .Ucz ja milosci

Gość vivianna000
Dziekuje za komentarz, ale ja nie raz tak probowalam, dziwne ze w stosunku do mojej mlodszej siostry umie sie przelamac, a mnie odrzuca

Gość LZA
Nie odrzuca uwierz ,poprostu ma w sobie jakas blokade , wiem ze jezeli odpuscisz wszystko przepadnie , walcz z tym , postaraj sie z nia porozmawiac tak spokojnie w ciszy bez nerwow .Powiedz jej czego pragniesz , cala prawde co czujesz . Nie z wyzutami ale troska w glosie , opowiedz jak bardzo jej potrzebujesz . Sprubuj to nic nie kosztuje a mozesz tylko zyskac :)

jej rodzice nie dali jej milosci odrzucili ja.miala zle zycie,wiec swojemu dziecku tez nie da ciepla.tak zostala wychowana i tego nie zmienisz.obys ty byla lepsza matka:)

Gość LZA
Zmieni , jestem pewna , oby tylko byla wytrwala . Ona tak jak ty potrzebuje uczucia , ma go w sobie cala moc! tylko nie umie go okazac .