Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

herbatniczek18

wyłańczcie kompa w czasi burzy?

Polecane posty

Nie wiem, ale moja mama jak tylko usłyszała grzmot przyleciała z krzykiem i kazała mi go wyłączyć To jak wyłączyć? Czy jest jakaś realna szansa że może się spalić?

ja mam coś takiego, gdzie włącza się wszystko od komputera z przełącznikiem klawiszowym i zielonym światełkiem. Podobno jest tam jakiś bezpiecznik, ale elektrykiem nie jestem i nie wierze elektrykom, odkąd przezydentem został Wałęsa, i sam wyciągam wtyczkę z kontaktu

nigdy po to mam listwę antyprzepięciową, żeby likwidowała skoki napięcia, ew. wyłaczała obwód przy dużym prądzie

tak:) od czasy jak mi spaliło haba:D wyłanczam wszystko:D

skok napiecia wyladowania atm. jest zbyt duzy....listwa pomaga jak pracownicy grzebia przy najblizszej trafo stacji ....na sily natury jednak niejest pewna ochrona... herbatniczek ?!...czy to napewno byla burza ? ze juz jestes :)

Gość URSUS C330
Uwazaj bo listwa ci pomoze jak walnie piorun , tak jak zderzak w samochodzie przy czolowym zderzeniu pomaga ;)

Gość Ewa33.
czyli mam tę listwę wypierdzielić na śmietnik matole ?

Gość ty6d
ciekawi mnie co rozumiecie przez slowo "wyłączam" :D bo jesli tylko standardowo go wylaczacie, bez odlaczenia kabla z sieci, to i tak nic to nie da.

Gość blondynka18
ja tam zawsze wylanczam i telewizori komorke wszystko co mam w kontakatach wole nie ryzykowac heeh:)

nie, bo np. kiedy nagle zostaje odciety prad bo jest awaria, zaraz po tym nastepuje samoczynne uruchomienie tzn znow wlacza sie prad - i wlasnie wtedy lista chroni komputer

za podszywy serdecznie dziękuję, ale sama potrafię za siebie mówić, w razie, jak mam taką porzebę listwie wierzę, od kilkunastu lat pracuję na kompach róznych i listwach róznych i przy różnej pogodzie - w życiu mi sie komp nie spalił ani nic, co było ZA listwą :)

Gość WYŁĄCZCIE KOMPA