Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadr

bardzo pilne, blagam

Polecane posty

Gość sadr

Prosze to bardzo pilne. Umialby ktos zrobic takie zadanie z funkcji? Dana jest funkcja wzorem: f(x)= pierwiastek x + 5 wyznacz dziedzine funkcji jaka funkcje przyjmuje wartosc dla wrgumentu 3 ? wyznacz miejsce zerowe funkcji.

Gość sadr
up

Gość no prosze cie to gimznajzum
przeicez to podstawa czegokolwiek... dziedzina chyba jasna nie? x nie moze byc mniejsze od zera dlaje pierw z trzech plus piec dlaje robisz mijesce zerowe podstawiasz zero pod igrek

matma i algebra to męczarnia... I jeszcze teraz te obowiązkowe matury z niej... nic tylko sie załamać:( Ja ci nie pomogę...

rany herbatniczq:O co ty? masz 18 lat i jestes w szkole srednej i nie potrafilabys tego rozwiazac??

Gość sadr
tak fajnie tylko nie kazdy jest orlem z majcy, a nie moglbys chociaz zrobic tych zadan?

podstawy funkcji kwadratowej ludzie... naprawde... nie dziwie sie juz kiedy mowia ze jestesmy banda idiotow...

Gość sadr
a nie mozesz po prostu zrobic tych zadan tylko sie wymadrzac. Moze mnie nie bylo na tych lekcjach? Z wykresem umiem ale naprawde juz dzisiaj nie mam czasu sie meczyc i z tym.

a czy ich nei zrobilam????? dziedzina x nie jest mniejsze od zera y= pierwiastek z trzech + 5 0= pierwiastek z x + 5 .... tyle sobie chociaz rozwiaz.. mama andzieje ze umiesz?:O

ja z matmy przyznając się bez bicia jestem kompletnym tumanem. W tamtym roku ledwie na 2 wyciągnęłam na semestr, a z innych przedmiotów 4 i 5... A już algebra, skaranie Boskie

Gość sadr
Ale chodzi mi o to jak to rozpisac

Gość hahahahahaha hahahaha ha aha h
a na necie to masz czas siedziec? racja, swieta racja ze rosnie pokolenie ignorantow i idiotow. trzeba bylo jej nei robic tych zadan. OTWORZYLABY ksiazke to moze by .... ech

Gość sadr
kretynie na necie siedze bo chcialam zeby mi ktos pomogl

Gość hahahahahaha hahahaha ha aha h
jak rozpisac... popros starych o ikorki juz teraz... dziedzina : x>0 jesli x=3 to y=pierwiastek z 3 + 5 y=0 0= pierwiastek z x + 5 pierwiastek z x = -5 czyli bark miejsc zerowych!!! ile ty masz lat wlasciwei?

poprosiłam męza i zrobił Dziedzina X>5>/0

Gość wyzywajac ludzie nikt ci nie p
omoze.. ewentualnie tak jak ci na gorze:) ze napisali ci złe rozwiazania:D:D:D powodzienia haha

ktos mnie uprzedzil nie potrafie wpisac znaczka >i kreseczka pod tym powinna byc ale dalsza część zadania x>/ - 5 dziedzina to przedział od -5 do nieskończoności x+5=9 x=-5

Gość hogatka agatka
coo za brednie:D Dawno się tak nie ubawiłam:D milion rozwiązan i zadne nie jest dobre:D

Gość bywale4 c tego foreume
poelcam naprawde zajrzec do ksiazki cy zadzwonic do kolezanki... tu nic dobrego nie znajdziesz

dlaczego hogatka wprowadzasz w bład sa to dobre rozwiązania to podaj twoje jesli uważasz ze te są złe

Gość sdrgdfbbdhtxhbt
w przypadku tego zadania nie możesz się dziecinko tłumaczyć tym że ktoś nie jest orłem z matematyki! to są takie podstawy podstaw że gdybyś chociaż spróbowała pojąc co znaczą słowa z polecenia to powinnaś to zrobić od ręki! jęczycie że matematykę zdawać musicie na maturze? a za mnie pisał ktoś wypracowanie na maturze z j.polskiego? albo robił test na angielskim?? nie! i jakoś zdałam, więc przestańcie biedolić i weźcie się do pracy! p.s. jestem studentką matematyki-wiem co mówie!

Gość hogatka agatka
no prosze cie skad wzielas taka dziedzine? co ma 5 do dziedziny?? ludzie

sory jeszcze raz pisze bo rzeczywisice cos sknociłam dziedzina x=5>/0 więc x>/ - 5 dziedzina to przedział od -5 do nieskończoności x+5=9 x=4 miesce zerowe x+5=0 x=-5

Gość hogatka agatka
mam nadzieje ze juz poszlas dzwonic do kolezanek.

x+5>/0 tak miało byc na poczatku

Gość ale onkeel
tam jest PIERWIASTEK Z X

Gość ale onkeel
PIERWIQASTEK A NIA SAM XXXXXX