Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umpapa

potrzebny lek na migrene szybkodzialajacy

Polecane posty

Gość umpapa

sluchajcie - w srode zaczynam urlop, bardzo wazny dla mnie, na ktory czekalam juz od dluzszego czasu. sek w tym, ze cierpie na straszliwe migreny, wielokrotnie sie zdarzalo tak, ze na wyjezdzie niespecjalnie moglam sie bawic, bo atak migrenowy nie dawal mi wyjsc spod mokrego recznika :( apapy na mnie nie dzialaja, blagam, tylko mi nie polecajcie ich i innych bez recepty, to pomaga na bol glowy, nie na migrene :/:/:/ teraz sie wybieram do egiptu, bede pierwszy raz jechac! co innego atak migrenowy na jakiejs dzialce czy mazurach, co innego jesli pierwszy raz jedziesz na super ekstra wyczekana wycieczke... plz poradzcie, co bierzecie na mega migreniska?

Gość izulka111
ja na migrene biore dicloratio uno,bardziej pomaga mi nimesil a przy gigantycznym bolu biore migea

Gość izulka111
niestety te leki sa na recepte

Gość umpapa
Migea została wycofana, zreszta na mnie i tak niespecjalnie dopsz działała... jasne, ja poszukuje własnie na receptę, te bez rtecepty jak juz zaznaczyłam, są na ból glowy, a nie na migrene, to dwie różne sprawy. Heeeelp! Plz tylko nie polecajcie imigranu, nie mam tyle kasy, a wycieczka kosztowała swoje. Lekarz mi wystawił na to receptę, ale koszt w aptece - prawie 90 złotych za dwie kapsułki. I recepta do śmieci :/ Cos tańszego...

Gość ja pierdykam
to, co ja biore nie jest jakims niesamowitym lekiem, ale mi pomaga DEXAK - ale trzeba uwazac, z reszta jak z kazdym mocniejszym lekiem kosztuje chyba okolo 35 zl/10 tabletek, ale nie wiem dokladnie, bo juz dawno nie kupowalam poza tym nie ma skutku bez przyczyny! zrob badania: EEG glowy, tomografie... wykryj przyczyne tego bolu i lecz! duzo zdrowia i milych wakacji! :-)

Gość lizzzzzzzzz
Dexak to to samo co ketonal, działa na lekkie i umiarkowane bóle, czyli - wciąż bóle glowy, nie migreny. Umpapa, nie marnuj recepty, idź do apteki i poproś o zamiennik - Triptagram. Kosztuje dwadzieścia parę złotych za opakowanie 100 mg (nie bierz 50 mg, opłaca sie kupic setki, wtedy masz gwarancję, że ból z glowy i nie przepłacasz). Ten sam skład co Imigran i tańszy, nie daj się zrobić. Każdy farmaceuta da ci zamiennik, zwłaszcza jesli powiesz, że zawsze możesz iścx do innej apteki ;)

Gość Truskawa987
Nie rozstaję się z Zolmilesem, noszę tabletki w torebce. Jak tylko pojawiaja się symptomy migreny natychmiast biorę tabletki, są wygodne w użyciu, bo nie wymagają zadnego popijania, rozpuszczająsię same i działają natychmiast. W podróży, czy w biurze wszędzie mnie ratują.

Gość Marcjelinka
Mi lekarz przepisał Zolmiles i jak na razie wzięłam tylko jedna tabletkę, ale zadziałała bardzo szybko.

Gość gość
następna spamerka wypier papier!

Gość gość789
ja również próbowałam Zolmiles, poleciła mi go farmaceutka, to nowy lek, według mnie działa - szybko rozpuszcza się w ustach, ma przyjemny smak pomarańczy.

Gość gość
i kolejna... to coś musi w ogóle nie działać, skoro lekarze nie przepisują i trzeba tak na chama to ludziom wciskać

Gość markonoria
szczerze mogę polecić Ci Pyralginę. Na moje migreny działa doskonale i szybko przynosi ulgę. Jak masz możliwość to weź Pyralginę Sprint, którą rozpuszcza się w wodzie, ale Pyralgina w tabletkach też pomaga i szybko przynosi ulgę.

Gość szamirkaTino
Dla mnie najlepszy jest Sumamigren, ale trzeba go zażywać kiedy tylko poczujemy pierwsze sygnały zbliżającej się migreny. Dodatkowo kontrole u neurologa i eliminowanie czynników, które mogą wywołać atak.

Ja mam okrpne migreny ze wszystkimi etapami. Na poczatku zaczyna mnie bolec okropnie glowa, pozniej przestaje widziec, potem dretwieje mi przelyk i obie rece , a jak to wszystko przestaje juz to wtedy zaczyna mi sie cos w rodzaju wyczerpania, ze nie moge sie podniesc z lozka, cos okropnego i w zasadzie nic mi nie pomaga ;/

Gość gość
garbage, czemu doprowadzasz do mroczków w czasie migreny? Ja miewam migreny ( rodzinna skaza) i potrafie wyczuć, czy to zwykły ból głowy czy migrena. Migrena przede wszystkim się ' zapowiada" - wtedy biorę tabletke. Jak się ból migrenowy rozhusta, wtedy kanał, ...najlepiej do tego nie dopuszczać. Jak np nie moge wziąc tabletki i doprowadzam do silnego swiatłowstrętu i bólu oczu od wewnątrz - stosuję kombinację leków z powszechnie dostępnych NLPZ- byle nie przekraczać dobowej dawki dla każdego czynnika aktywnego- i pomaga. Dobry na mocniejsze bóle jest dla mnie solpadeine również, voltaren i dexak - ale nigdy nie stosuje żadnego z nich raz po razie. ostatnio reklamowane tabletki takie jak opokan- śmiechu warte:D:D kompletnie nie działaja( mam silne zwyrodnienie kręgosłupa, voltaren daje rade , opokan wcale; no- spa, metafen?? i etopiryna - niestety, dla mnie kompletnie do bani, natomiast PYRALGINA, owszem, działa nawet na kręgosłup druga rzecz- nie masz tak,że migrenę cos wywołuje?(np stres, napięcie, jedzenie np zółtych serów czy czekolady, zmiany pogodowe, halny i zmiany cisnienia? )

Gość kulfon69
wejdź sobie na stronę abcmigrena.pl . tam na pewno się coś znajdzie i coś godnego polecenia co pomoże na migrenę.

Gość gość
Mnie przez wiele lat męczyły migreny, ale zwalałam to na stres, brałam tabletki przeciwbólowe regularnie. Chodziłam po lekarzach, nawet po neurologach, ale na dłuższą metę nic nie pomagało. Dopiero naturalne metody – biorezonans między innymi zaczął pomagać. Zgłosiłam się z polecenia koleżanki do Vitanea na Podłęskiej w Krk ( www.vitanea.eu ). Warto do nich się przejść jeśli standardowe metody leczenia zawodzą. Pomagają przy różnych schorzeniach. Kupiłam ich urządzenie Smart do biorezonansu – mobilne, wygodne w obsłudze, mogę sobie włączyć po drodze do pracy nawet.

Gość atram

Mam Zomig 2,5 (atram.77@vp.pl)