Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liliannnnna

kiedy można zrobic glukozę 75 g? 50 g za mną...

Polecane posty

Gość Liliannnnna

czy jeśli obciążenie 50 g wyjdzie trochę ponad normę, to mogę dwa dni po ostatnim badaniu powtórzyć je z 75 g? czy trzeba więcej dni czekać na powtórkę?

Gość Liliannnnnnna
prosze pieknie o odpowiedź:(

A że tak spytam..W którym tygodniu robi sie takie badania??ja jestem w 20tyg i jeszcze skierowania na badania takie nie dostałam...

spytaj się lekarza kiedy masz badania powtórzyć.Albo najpewniej bedzie jak odczekasz tydzień

Gość Liliannnnnnna
pierwsze w tygodniach od 24-28:)

A to już za niedługo badanie mnie czeka..A miałaś może pobieraną krew z palca czy z żyły??Bo ja takie z żyły cieżko przechodzę:O

Gość MASAKRACZYNA
Z tego co wiem to takie badanie robi się po 25 tygodniu, choć to nie norma!! A co do powtórzenia badania to daj szansę wypowiedzieć się lekarzowi, bo może wg niego będzie wszystko ok. Po prostu nie panikuj kobietko:) Wszystko będzie ok, poczekaj na to co powie lekarz!!!:)

Gość MASAKRACZYNA
Badania z żyły, jedno na czczo, potem picie glukozy (strasznie słodki płyn), potem godzinka siedzenia na dupci i znów kłucie i pobieranie krwi:)

Gość a ja nie miałam w ogóle
i nie we wszystkich laboratoriach każą siedzieć na dupci, jak byłam z kumpelą to babka powiedziała żebyśmy sobie poszły do galerii obok połazić i wróciły za godzinę

Gość Liliannnnnnna
z tego co wiem, chodzić nie można, bo logiczne jest, ze wtedy spalasz glukozę i wynik jest zafalszowany ja dpiero jutro mam wynik ale strasznie się go boję, czuję się świetnie, ale jak wiadomo cukrzyca ciężarnych nie daje objawów, strasznie się bojęęęęęęęęęęęę!!!!!!!!!

Gość M jak mamuska
dlaczego zafałszowany? Przecież w domu jak sie najem to też zawsze coś robię, wychodzę itd. a nie siedze na tyłku... A przecież badanie ma odzwierciedlac codzienne tolerowanie cukru ...

ja się nie znam tak było w moim labo, i nie które dziewczyny na forum pisały że u nich też można. "co kraj to obyczaj" tak samo najwidoczniej w laboratoriach, różnie do tego podchodzą

oczywiście "niektóre" ;)

Gość MASAKRYCZNIE
Tak w domu jak jesteś to zawsze coś robisz ale tu chodzi o to jak Twój organizm sam spala i przyswaja cukier. A chodzenie i jakikolwiek ruch spala cukier no i takie badanie jest zafałszowane!!!! Liliannnnnnna ja też się bardzo bałam wyników tej glukozy, nigdy nie miałam cukrzycy, ale jakoś to badanie nie dawało mi spokoju, ale nie denerwuj się będzie dobrze:)

Gość Liliannnnnnna
no właśnie ja tez niby nie mam na razie co się niepokoić, w rodzinienie było przypadków cukrzycy, ale wszyscyjesteśmy przy sobie, taka natura, wiec to mnie jakby obciąża, choć nie powiedziane, ze gruby to zaraz musi byc chory, zwłaszcza, ze cisnienie mam w normie, nic mi nie puchnie, żadnych zylaków itp. ogólnie naprawdę przechodzę wszystko książkowo, ostatnie badanie cukru na czczo wyszło mi 81, więc ok, ale to badanie też mi spedza sen z powiek, zwłaszcza, ze na ostatnim usg moje maleństwo okazało się ważyć dość sporo, ale jak wiadomo na początku dzieci róznie rosną. co do ruchu po wypiciu glukozy, to naprawdę nie chodzi i o to by ją spalić, przecież wiadomo, ze cukrzycy często dużo cwiczą, żeby móc sobie na wiecej pozwolić, a tu chodzi o naturalne spalenie cukru, jeśli Twoja trzustka nie wyrabia z produkcją insuliny to po takim wyjściu do galerii, mozesz tego nie odkryć, bo poprzez wysiłek dopomogłaś w spaleniu glukozy...także jakikolwiek ruch przy badaniu powoduje, ze staje się ono po prostu bezsensowne