Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nefka89

Ciąża???

Polecane posty

Gość nefka89

Przez niecały miesiąc brałam tabletki antykoncepcyjne Microgynon 21, przestałam je brać na parę dni przed 7-dniową przerwą z tego względu,że odkąd zaczęłam je brać w ogóle nie przestawałam krwawić(okres trwał już prawie 3 tygodnie),miałam zmienne nastroje i w ogóle nie miałam ochoty na seks. Po odstawieniu w pierwszy i drugi dzień uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Minęło 9 dni. Teraz obawiam się, że jestem w ciąży...wymiotuję,mam zawroty głowy,złe samopoczucie i ogólne osłabienie. Czy możliwe jest żebym zaszła w ciążę?

Gość KarminowaPanna
Głupio zrobilas, ze je odstawilas sama, bez konsultacji z lekarzem. Tabletki to nie cukierki i nie mozna ich ot tak sobie ostawic... Takie zawirowania jak mowisz moga sie utrzymywac przez pierwsze 3 mce brania tabletek i jesli nie ustapia po tym czasie nalezy zmienic tabletki. Trzeba bylo wytrzymac ten tydzien do przerwy i moze krwawienie by sie ustabilizowalo (w moim wypadku tak sie stalo, po pierwszej przerwie bylo juz sucho). To co teraz sie dzieje z Twoim organizmem sama sobie zafundowalas i jest to wynik nagłego odstawienia hormonów. Radze skonsultowac sie z lekarzem, opowiedziec mu co zrobilas, tylko szczerze. Dla pewnosci zrob test. I na przyszłość- wiecej rozsądku i mniej samowolki..

Gość najlepiej zrób test
niestety ale mocno namieszałas w organizmie, nie wziałaś wszystkich tabletek, na dodatek było to pierwsze opakowanie i się kochałaś juz po wzięciu ostatnich tabletek. Niestety ale prawdopodobieństwo ciazy jest spore. Z tym, że mocno krwawiłaś, być może ewentualna ciąza nie miała warunków do zagnieżdżenia sie a objawy są związane z odstawieniem tabletek