Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 27

niemowlę łapie sie za tył głowy

Polecane posty

Gość mama 27

Witam wszystkie mamy. Od jakiegoś czasu zauważyłam że moja 3 miesięczna córeczka często dotyka się z tyłu głowy, głównie z lewej strony, ale czasem też z prawej. Zauważyłąm że czasem ma tam delikatne ślady drapnięcia. Dziś byłąmna wizycie kontrolnej u lekarza i mówiłam o tym, ale zbagatelizował, obejrzał uszy i powiedził że uszy ok.Może to dlatego że w tym miejscu wytarły jej się włoski i ją tam swędzi troszkę??? Czy którejś z was dzieci robią tak samo???

Gość Nie przejmuj sie........
bo dzieci tak robia:-)

Gość mama 27
dzięki:)

Gość gąska Balbinka spółka
dokładnie, dzieci tak robią :)

Moja ma 8 msc i też tak robi. Od jakoś 3 msc właśnie, niby drapie się z tyłu głowy, czasami szarpie za uszko i wkłada tak jakby palec do niego. Lekarz nie widzi żeby coś się działo, Jakby coś było z uszami to już by \"wyszło\" a puki co są zdrowe

Gość mama 27
catarinka 71- nasze dziewczynki nawet mają tak samo na imię:)

Gość zadajesz dziwne pytania
to oczywiste że dzieci rozwijają się ruchowo i poznają świat przez dotyk... równie dobrze mogłabyś pytać czemu maluch leżąc łapie się za stopy.....albo czemu każdy niemowlak wkłada wszystkie przedmioty do ust

przyłóż pieluszkę tetrowa lub flanelowa do policzka wiele dzieci śpi z pieluszka mój synek tez, usypia natychmiast o podaniu smoczka i pieluszki do której się tuli :-) spróbuj :-)