Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comijesttttt

czeste pobolewania stawow i kosci

Polecane posty

Gość comijesttttt

czym moze byc spowodowane? czy moze byc to objaw np kandydozy. apetyt mam dobry , oprocz tego mam ciagly apetyt na slodycze. moglabym je jesc i jesc

Gość comijesttttt
dodam ,ze malo sie ruszam :-( moze to osteoporoza mnie juz dosiega ?

bole stawow i miesni moga byc objawem naprawde przeroznych chorob( infekcji wirusowej, zmian reumatycznych,boleriozy,fibromyalgii.....i podejrzewam ze wielu innych), sama mam z tym problem i do tej pory nie zostalam zdiagnozowana

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jeseli osoba w dziecinstwie czesto chorowala na anginy przeziebienia i zapalenia pluc jest na razona na bole stawowe reumatyzm itd...

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mialo byc narazona nie na razona...=/

Gość comijesttttt
w dziecinstwie za duzo nie chrowalam ale juz jako male dziecko mialam rozne bole np w kolanach czy kostkach

ja w dziecinstwie duzo chorowalam na zapalenie oskrzeli i ze trzy razy na zapalenie pluc,non stop infekcje,ale dlaczego akurat to mialo miec wplyw??????

Gość jedzenie-ma-znaczenie
Istnieje związek pomiędzy jedzeniem mięsa a rakiem okrężnicy, odbytu, piersi i macicy. Mięso ulega procesom gnilnym w przewodzie pokarmowym. Powstające toksyny mogą niekorzystnie wpłynąć na funkcjonowanie nerek, wywołać skazę moczanową i reumatyzm, a także przewlekłe schorzenia reumatyczne.

Gość jedzenie-ma-znaczenie
Hipokrates, ojciec współczesnej medycyny: “Niechaj pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”. “Przysięga Hipokratesa” jest do dziś składana przez współczesnych lekarzy. Ale od czasów Hipokratesa nasze podejście do leczenia chorób się zmieniło… Współcześni lekarze są bardzo słabo, o ile w ogóle, szkoleni z dietetyki. Nowoczesna medycyna obraca się wokół “pigułki na wszystko”. I taki stan rzeczy przemysł farmaceutyczny chce utrzymać, bo dobre zdrowie jest może sensowne, ale nie jest dochodowe. Choroby serca i rak to dwa główne powody przedwczesnej śmierci mieszkańców krajów zachodnich. Na trzecim miejscu są zgony z powodu błędów lekarskich i niepożądanych reakcji na leki. Skoro więc sama medycyna jest groźniejsza niż większość schorzeń, może warto przypomnieć maksymę, którą znają wszystkie kultury świata: “Jesteś tym, co jesz” i uświadomić sobie, że to, co wkładamy do ust ma znaczenie: jest albo doskonałym, “paliwem” dla ciała, albo gwoździem do naszej trumny… - obejrzyj film: http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/