Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maxiking

Ciąża...jak dbacie o siebie bo ja chyba nie bardzo dbam...?

Polecane posty

Gość Maxiking

Nie piję,nie palę.Normalnie pracuję,ale czasem pozwolę sobie na jakiś fast-food colę albo chipsy...Nie za często,ale zdarza się.Słodycze też uwielbiam:(Na co zwracać uwagę?Jakich kosmetyków używacie i od którego tygodnia(do pielęgnacji brzucha)?

Gość nienina22
spokojnie. Rób wszystko, ale nic w nadmiarze (oczywiście oprócz palenia, alkoholu i narkotyków). Najważniejsze w dbaniu o siebie to to, żebyś była maksymalnie jak to możliwe wypoczęta, zrelaksowana i szczęśliwa :)

Gość cccccbb
kwas foliowy kolezanko

Gość kra kra
a ja jestem na poczatku 5miesiaca i na poczatku jedyne co mi smakowalo to fast foody:D teraz tez jak mam ochote to je jem, jak chcee napic sie pepsi to pije, przed ciaza duzo palilam teraz od poczatku spalilam 5 papierosow i jestem z siebie dumna choc pewnie zaraz ktos na mnie naskoczy ze w ogole zapaliłam:P

Gość hmmmmmmmmmm1
dla mnie ciąża nie była niczym specjalnym,więc specjalnie nie dbałam o siebie tzn nie nie cackałam sie z sobą.Jedyne co mogłam jeśc to makaron,od owoców i warzyw mnie odrzucało,po kwasie foliowym myslałam ze odkorkuje ;) myłam okna,sprzatałam,paliłam 2 dziennie,chodziłam na dyski i robiłam wszystko normalnie.Po ostatniej wizycie u połoznej ta zdziwiona powiedziała ze takich wyników badan to ona w calej swojej karierze nie widziała i zapytala mnie jaka jest moja dieta bo musze sie bardzo zdrowo odzywiać he he.No i jadlam wszelkie zakazane przysmaki jak owoce morza,sery plesniowe itp.Moje dziecko jest okazem zdrowia,nigdy nie bylo chore,nawet katarku a ma juz 15 miesięcy ;)pozdrawiam

ja jadla wszytsko i pilam oczywiscie bez alkoholu korego nie pije do dzis:D fakt faktem przytulam w iazy 25 kilo ale od 5 miesiaca lezalam plackiem bo mala sie prosila na swiat:) teraz ma roczek i jest zdrowiutka, nie wiem jak u was ale np moj lekarz odrazdzil mi jest owocow pestkowych ponoc szkodza raz zjadlam z 3 brzoskwinie i wylodowalam w szpitalu i tam tez mi tak powiedzieli... ale kazdy ma swoja wiedze:)

Gość Maxiking
Super kobietki tez uważam,że ciąża to nie choroba będę dbała o siebie na ile będę mogła,ale bez przesady :P to co czytam w poradnikach "Będę Mamą" itp. to mnie przeraża!!!Każdy przypadek jest inny:) Super,że tak do tego podchodzicie.We wrześniu jeszcze na wczasy się wybieramy:) Pozdrawiam odważne mamusie:)

Gość 12 pesymistyczna
a nie sadz\icie, ze papierosami to przesada? :( nic sie nie stalo, ale moglo - zwlaszcza przy codziennym paleniu

Gość saleminka8
fast-food też czasami zjem sobie i dzidzia rozwija się wspaniale ;) wkoncu jakiś ogórek,surówka czy sałata na nim jest :P pizzy sobie nie odmówie jak mam ochotę. jem to co wcześniej,nie pije wogóle piwa,wina...nic z tych rzeczy-jakoś tak od samości i z przekonań... nie paliłam i nie pale ;) nie ćpam coca cole raz wypiłam 1 puszke ,bo miałam smak,ale przecież cofeiny nie ma w niej aż tyle:) Na mdłości jem na co mam ochotę,bo tylko to ładnie "wchodzie wchodzi we mnie" ;) łykaj kwas foliowy lub bierz witaminy dla kobiet w ciąży,elevit... chociaż ja nie biorę. Do słodyczy jakoś mnie nie ciągnie,kiedyś jadłam ich więcej,teraz czasami to chipsy ,baton czy czekolade zjem i tyle. Za to opycham się owocami ;)

Gość saleminka8
papierosy w wielu przypadkach nie szkodzą,ale są i dzieci chore niestety... :( problemy z płucami...

Gość saleminka8
zanim bym coś zrobiła to bym pomyślała co na to dzidzia :)

Gość Maxiking
Uważam,że papierosy to przesada...ja mam wyrzuty po fast-foodach i coli,palące mamy też chyba mają wyrzuty...

Gość aga1888
moim zdaniem to ważne jest aby żyć zgodnie z tym czego domaga się organizm ja nie stosowałam żadnych diet, jadłam wszystko jak dotychczas no może trochę więcej nabiału, bo przed ciążą to miałam odrazę :O colę też wypiłam jak się chciało no i gazowane często, bo mi smakuje od ok. 7 miesiąca pijam kawę z mlekiem, jedną dziennie jestem w 37 tc i mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

Gość aga1888
palić, nie palę piwo czasem wypijam, ale to Lech free (bezalkoholowe) mąż pija to ja też mam smaki warzywa owoce również, lecz to wszystko jest tak napakowane chemią, że chyba lepiej nie jeść :O SWięc drogie panie, moim zdaniem wszystko byle w granicach zdrowego rozsądku :)

po tylu miesiącach myślę, ze dopiero teraz zaczęłam dbać o siebie :( mam nadzieję, że dziecku nic nie będzie - oczywiście nie piłam, nie paliłam