Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość francuska marta

nienawidze jej a musze się z nią widywać

Polecane posty

Gość moze i zazdrosc
przestan jej tak zazdroscic... jak beda tak postepowac z tym dzieckiem [najlepszy wozek, najdrozsze zabawki] to za pare lat bedzie gowniarz nie do zniesienia, ktory musi miec co chce... ponad to nie wspominasz o jej mezu...on pewnie zazdrosci wam chlopczyka-kazdy facet chce miec pierwszego chlopca... z reszta tamci na pewno wielu rzeczy zazdroszcza wam, tylko bardzo to ukrywaja :)

zawsze mozesz dowalic ze Twoje dziecko nie jest rozpieszczone:P... i bedzie znalo wartosc pieniadza:) zawsze moze mąz Cie chwalic o cokolwiek przy niej;)

Gość czarne kowboje

Gość czarne kowboje
Ja miałam w sumie kiedyś podobną sytuację. miałam koleżanke, która miała bogatych rodziców, zawsze uważałam, że z różnych względów jest lepsza ode mnie i jej zazdrościłam. po latach mi powiedziała, że zawsze na moim punkcie miała kompleksy, czuła się gorsza ode mnie..... a wcale nie było tego po niej widać ;)

Gość A ja cie bardzo dobrze rozumie
Bo tez mam taka kuzynke, od malenkosci rodzice w nia inwestowali, ona nie musiala robic nic innego tylko sie uczyc, zawsze miala wszystko pod dostatkiem, nie musiala dbac o to by isc do pracy i zarobic na wakacje, gdzie ja juz w wieku 17 lat rozdawalam ulotki by sobie zarobic na nowy plecak do szkoly, teraz osiaga tam jakies sukcesy naukowe tylko dlatego ze nadal nie musi sie o nic innego martwic, znalazla sobie chopa co jej wszystko sponsoruje, ja tak nie potrafie, dla mnie to takie falszywe! Dlatego bardzo dobrze cie rozumie, i tak jak jedni mowia ze to zazdrosc, nie dokonca, po prostu ty nie akceptujesz niczego za darmo od zycia, a nasze kuzynki tak i nie maja najwiekszych skrupolow by to brac

Gość znienawidzona kuzynka
a ja jestem taką znienawidzoną kuzynką. Moja młodsza kuzynka, którą zresztą bardzo kochałam , jak siostrę - wciąż mi czegoś zazdrości. Właściwie to sie wszystko zaczęło odkąd ja skońćzyłam studia, a Ona - nie. Ja uważam, że ja nie jestem w niczym "lepsza" - ale Ona widzi to inaczej. Ja mam wprawdzie studia, ale niestety nie udało mi się jak dotąd założyć rodziny. Za to Ona nie ma studiów, ale ma fajną rodzinę. Każda z nas cos tam ma, a czegoś nie ma. W tej chwili te Jej agresywno - zaczepny zazdrosno - krytyczny stosunek do mnie stał się tak dręczący, że nie chcę widywać z Nią i Jej rodziną. Nie doprowadzaj do takich sytuacji. To o czym piszesz - jest zależne od Ciebie. Albo się kogoś kocha i wspiera, albo się wciąż niezdrowo porónuje i współzawodniczy. A jak porówujesz, to zawsze wychodzi "lepiej" lub "gorzej". Tak na prawdę ludzie się uzupełniają, każdy coś ma a czegoś nie ma. Nie ma tu ani lepszych ani gorszych. A w naszych głowach wciąż zazdrość i kompleksy, porównywanie się i agresja....i tak bez koća W naszym wypadku - czara goryczy się przelała, ja już dobrowolnie do Niej nie przyjdę, nie zadzwonię, nie interesuje mnie to. Choćw głębi duszy uważam, że szkoda...