Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xXKasiula_Xx

Ciąża i wycinanie migdałków.

Polecane posty

Gość xXKasiula_Xx

Witam ;) Mam taki problem, od ponad roku, raz w miesiacu (conajmniej) choruje na anginę. Zwykła ale zdaza sie tez angina ropna. Po kuracji tygodniowej antybiotykiem mialam jeden dzien spokoju bez lekow i bez bolu, a w czoraj znow zaczelo mnie bolec. Ide zaraz do lekarza rodzinnego, zeby zobaczyl o co wogole chodzi. Z a tydzien mam mature ustna z poslkiego i musze wyleczyc, bo przeciez 15minut ciglego mowienia by mnie wykonczylo. Problem jest w tym, ze podejrzewam ze jestem w ciazy, i boje sie ze dostane skierowanie na wycinanie migdalow. Czy to nie jest zagrozenie dla mojego dziecka, jesli oczywiscie jestem w ciazy? Strasznie sie boje, bo mimo mlodego wieku dzidzis jest zaplanowany, i nie chcialabym go stracic. Dziewczyny pomozcie, moze mialyscie taka sytuacje, piszcie prosze;)

Gość kakakakap
jeśli nawet to po pierwsze nie musisz teraz iśc,po drugie wiesz jakie są kolejki do wycięcia??parę miesięcy

Gość kakakakap
pewnie,że nikt w ciaży ci migdałów niw wytnie,przecież to wiąże sie z narkozą.Nie sądze żeby któryś lekarz chciał jeśli nie jest to zagrozeniem dla życia.

Gość kakakakap
na pewno nie doleczyłaś anginy do końca i stad nawrót.Byłas na kontroli?Powiedz teraz lekarzowi o ciaży ,bo niewiele antybiotyków można bezpiecznie w ciaży brać szczególnie w pierwszym trymestrze.

Gość xXKasiula_Xx
No właśnie u Nas jest tak, ze dostaje sie skierowanie i gora 2 tyg i juz po zabiegu, wiem bo chlopaka siostra miala jakies pol roku temu. Angina byla doleczona, nic juz nie bolalo, gardlo nie bylo czerwone, po 3 dniach brania antybiotyku po prostu juz nie czulam bolu. Na kontrole mialam przyjsc jak skoncze antybiotyk, wiec ide, znow chora. Mam juz tego serdecznie dosyc :(

Gość xXKasiula_Xx
Dostałam lek bioparox. Antybiotyk dzialajacy miejscowo. Jestem juz po 2 dawkach i cuje ulge. Robilam tez test ciazowy, byl negatywny. Chyba jest za szybko na test, bo to bylby 3 tydzien 1dzien od pierwszego dnia miesiaczki. Wiec sie nie zalamuje, zrobie test za 2 tygodnie i mam nadzieje ze bedzie pozytywny.