Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamiiiiikaaa

czy głodzenie się przed badaniem ma wpływ na krzywą cukrową?

Polecane posty

Gość Mamiiikaaa
ok,jeszcze raz dziękuję:)

Gość takie menu moze byc ale..
dlaczego nie ma w nim zadnych owocow ( tylko nie winogron bo maja duzo cukru - najlepiej jalbka ) no i nabialu bardzo malo jeden jogrucik w ciagu dnia to za malo dla ciezarnej . moze jeden posilek w ciagu dnia niech bedzie - owoce z jogurtem . ja jak mialam ta cukrzyce ciazowa to wlasnie robilam sobie np. truskawki lub jagody z jogurtem - tylko tego juz nie słodz + ciasteczka zbozowe lu-go i jak mierzylam sobie cukier po 2 godz - bylo ok . a zamiast parowek powinnas jesc lepsze mieso np. kup sobie kawalek schaba chudego i go upiecz .parowki sa tłuste i tak naprawde nie wiadomo co w nich jest .ja parowke nie jadlam jak bylam w ciazy w ogole. na sniadanie zwykle jadlam kromke ciemnego chleba z plastekiem szynki lub platerkim odtłuszczonego sera zoltego + szklanka mleka + male jablko

Gość takie menu moze byc ale..
a mleko pilam te 1,5 % lub jogurt naturalny ( nie kupuj owocowych bo maja duzo cukru )

Gość Mamiiikaaa
mało nabaiału, bo źle sie po nim czuję, normalnie też jadłam go mało, to był mój jadłospis akurat z wczoraj, wiec tak wyszło, ze akurat w domu nie miałam żadnego owoca:) co do parówki, to kupiłam sobie dość drogą cielęcą, nie taką zwykłą drobiówkę, wygląda i smakuje na chudziutką, zresztą kosztowała trochę, wiec nie sądze, ze robiona z podżednego miesa:)