Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mietekszczesniakw

jaki duzy dom?

Polecane posty

Gość mietekszczesniakw

jaka wielkosc domu wazacie za optymalna i jaki duzy dom chcielibyscie miec ,ja bym chcial 150m juz z garazem to malo czy duzo?

Gość aurora_1988
ja bym chciała mały parterowy dom...żeby nie trzeba dużo sprzątać :P

fajnie mieć dużo i nie sztuka zbudować ale ciężko w zime ogrzać, ogrzanie pochłonie duże koszty a jak będzie niedogrzane to wyjdzie wilgoć, grzyb i będzie śmierdzieć stęchlizną wszędzie musi być minimum 21 stopni

Gość mietekszczesniakw
no wiec wlasnie jaki dzuy dom chcielibyscie miec?

Gość Pani Yelonkowa
Ja mam 119 m 2. Wystarczający :)

Gość powiem takkkk
ważna jest powierzchnia zabudowy, i to determinuje wielkość domu. Ja mam taką powierzchnie rzędu 124,5 m2. , bez podpiwniczenia. I na tej powierzchni mieści się , wcale nie tak duży salon połączony z częścią kuchenną, i holem (niezbyt dużym) w którym są schody na górę, do tego jest obok jeden niewielki pokój. Oraz przedsionek (mały) do drzwi wejściowych, mała łazienka i małe pomieszczenie (na pralkę, piec gazowy i przejącie do garażu na jeden samochód. W sumie powierzchnia użytkowa takiego domu nie jest wielka na parterze, naprawdę niewielka. Bo co to jest ...dwa pokoje z wnęką kuchenną i małą łazienką, a do tego garaż na jeden samochód. Ale też na górze jest mieszkalne poddasze, dach jest spadzisty i część ścian jest pochylona (jak dach)...niemniej na górze wyszły 4 piękne pokoje (jeden nad garażem). To co zbuduje się na mieszkalnym poddaszu , to jest własny wybór, można nawet zrezygnować i pozostac tylko z częścią parterową, co kto lubi. A więc jeśli się zastanawiasz nad budową niewielkiego domu....to tak naprawdę decyduje powierzchnia zabudowy, wybierasz dom z jednym pokojem na dole i garaż, albo dwa pokoje na dole i garaż.....większa ilość pokoi na dole ...to juz są domy duże. Mój domek łącznie ma 170m2 powierzchni użytkowej *(dół + góra+garaż)..............i jest raczej małym domkiem

Gość koniecznie 200 m2
jw

Gość marek44a
To zależy jakie mamy oczekiwania i na czym tak naprawdę nam zależy. Trzeba wziąć pod uwagę także koszty budowy oraz wszelkich opłat. Tutaj można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy na temat wielkości domu http://www.mgprojekt.com.pl/blog/wygodny-dom-jednorodzinny