Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adieren

Watpliowosci-ciaza po wytrysku w 10 dniu cyklu?

Polecane posty

Gość adieren

Witam..:) To co napisze,byc moze rozsmieszy niektore z czytajacych... Sama sobie zdaje sprawe, ze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w moim przypadku nie jest wysokie raczej, ale naczytalam sie tylu wypowiedzi na roznych forach, ze juz sama nie wiem. Otoz- lezelismy po prostu do siebie przytuleni razem(nago) i w pewnym momencie on dostal wytrysku. Niestety, nie mozemy dokladnie stwierdzic, czy cos dostalo sie do srodka, choc w zasadzie szanse nie sa wielkie- wiekoszc poszlo gdzies na uda, ale wyzsze ich czesci. Seksu jako takiego nie uprawialismy, jestem dziewica, wiem,ze blona nie chroni przed ciaza, ale chyba nieco moze utrudnic plemnikom dotarcie do srodka? Calosc zdarzyla sie w 10 dniu cyklu, cykle nie sa idealnie regularne, w ciagu ostatniego roku wahaly sie od 26 do 35 dni.W czasie spodziewanej owulacji czulam niewielkie uklucie w okolicach podbrzusza, jednak zazwyczaj bolu w trakcie uwalniania komorki jajowej u mnie nie ma.Wczoraj nieco zaczely mnie bolec piersi,spodziewany okres powinien pojawic sie za kilka dni. Jednak2 dni temu po poludnniu dostalam strasznych nudnosci( 3 tygodni po wytrysku)i bolu glowy(na szczescie sie nie powtorzyly, moj mnie uspokaja,ze to bylo przemeczenie-spalam nocy 3godizny , a tak to robilam projekty przy komputerze, dodatkowo cisnienie bylo bardzo niskie, a w ciagu dnia jadlam tylko drozdzowke). Na dodatek kilka dni po wytrysku mialam leciutkie plamienie.. Naczytalam sie na roznych forach, ze nudnosci moga wystepowac juz 2-3 tygodnie po zapolodnieniu( zwlaszcza u kobiet mlodych i wrazliwych na zapachy-mam 20 lat i niestety mam bardzo czuly nos), ze do zapolodnienia dojsc moze nawet bez wprowadzenia nasienia do wnetrza drog rodnych, ze piersi pobolewaja przed "okresem", ale juz jako oznaka ciazy, ze podczas ciazy takze wystepuje okres, a lekkie plamienia klika dni "po" oznaczac moga zagniezdzenie. Kazdy kalendarzyki mowi co innego.. Być moze panikuje, ale nie chcilabym miec TERAZ dziecka.. Uprzedze od razu komenatrze typu "jak chcesz sie sexic, czegos sie naucz wczesniej"- lezenie razem przytulajsko to chyba nieco co innego(choc cholera, niekiedy ryzykowne). A jak Wy sadzicie? pozdrawiam serdecznie :)

Gość plemniki się nie teleportują
i o ile nie byłaś mokra tam bezposrednio to marne szanse na cokolwiek. Wszystkie wymieniane objawy moga się zdarzyc każdej kobiecie w kazdej chwili i nie muszą byc wcale z ciążą związane choć różnie to bywa. Do tego jesteś dziewicą - a to w jakiś sposób tez cię może zabezpieczać, co jak co ale to jednak mechaniczna przeszkoda jak nieszczelna. Poczekaj do dnia okresu i zrób test. Okres podczas ciązy nie występuje! Macica nie ma prawa się złuszczać gdy jest w niej dziecko bo by dziecko zostało usunięte. Mogą byc jedynie krwawienia które kobiety nieobserwujace siebie biora za okres

Gość adierene
odnosnie okresu tez tak sadzilam, tak nawet w szkole uczyli na biologii :D ale szukajac informacji w internecie napotkalam rozne wypowiedzi, powolujace sie nawet na opinie lekarzy :) ze szanse marne teoretycznie racja, ale i tak mnie to gryzie. wiem ze moze sie zdarzyc kazdej, jak napisalas, dzikuje Ci za odpowiedz, ale i tak chyba nie przestane sie niepokoic az dostane okres. aczkooolwiek, sadzac po informacjach, ze moze on takze byc na poczatku ciazy- momentami sie stresuje strasznie ;/ wizje mam czarne, ze sie poskladaly wszytskie mozliwe okolicznosci pechowe i bedzie bobo.. nie,zebym nie chciala,ale moze jednak za jakis czas. juz pomijam fakt,ze poczecie sie cholera nawet w inny sposob powinno dokonac ;] mimo wszytsko,mam nadzieje, ze az takiego pecha nie mialam.. wiem,ze nmowe zycie to szczescie, ale czasem to szczescie pojawia sie w zlym momencie... aj

Gość zabolka
hmm...

Gość agik
a jak dlugi byl ostatni cykl?