Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość józiapuzia

czy naprawdę jedna zapomniana tabletka...

Polecane posty

Gość józiapuzia

... może spowodować ciążę? jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Jak kobieta bierze 2 lata tabletki i raz zdarzyło się jej nie wziąć, potem już brała wszystko jak należy, to tak od razu może zajść w ciążę?? Znacie może takie właśnie przypadki? ciąże od jednej zapomnianej tabletki???

Gość aaaaabbccccccc
to zależy w którym tygodniu jest zapomniana i od organizmu - u jednych po braniu tabsów i to przez dłuższy czas owulacja wraca dopiero po jakimś czasie i wtedy ciężko zajść w ciąże po całkowitym odstawieniu i nawet do pół roku organizm zbiera się do działania - ale u niektórych kobiet płodność wraca od reki i owulacja może być od razu - i taka zapomniana tabletka może spowodować toże dojdzie odrazu do owulacji a jak dojdzie do tego seks bez zabezpieczenia to bardzo łatwo o zapłodnienie i potem dalsze przyjmowanie tabletek niewiele zmieni bo one głównie hamują owulacje a jak już dojdzie do niej to niemają co blokować - niby zagęszczają śluz też żeby plemniki się niemogły dostać ale zawsze mogą jakoś przemknąc albo zapłodnić jeszcze przed działaniem tej przyjętej tabletki

Gość nie znam takiego przypadku
nie wiem, ale ja brałam tabletki 8 lat i nieraz zapomniałam jednej, ale tylko jednej, a potem brałam o stałej porze( ale nie o stałej godzinie) i w ciążę nie zaszłam, pytałam gina i powiedział, że po odstawieniu tabletek owulacja wraca średnio po 14 dniach i to się u mnie sprawdziło, zaszłam w ciążę, ale po odstawieniu tabletek

Gość samasobie
jedna zapomniana tabletka mojej przyjaciółki właśnie wybiera sobie gimnazjum :) to wakacyjna zamotanie....