Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mnie cos nastraja dzis....

Kiedyś życie miało większy sens... nie sądzice tak?

Polecane posty

1. Średniowiecze - ludzie walczyli, umierali, no bo wojny, brak higieny i tak dalej... i wylaczyli o miłość, bo życie było krótkie. Wiedzieli, że teraz albo nigdy, a nie takie kluchy i "nie wiem nie wiem... nie jestem pewna czy to to..." Brali z życia to co najlepsze, choć wiadomo, że wtedy nie było to dużo. 2. Wszystkie wieki az do pocz. XX w kwesti kobiet. - Kobiety nie miały za dużo do powiedzenia, a już w ogóle w kwestii męża. Wybierała go jej rodzina Inp. jak w "Titanicu"). I co? Był CEL. Zbuntować się, uciec ze swoją prawdziwą miłością, zrobić wszystkim na przekór! 3. II wojna światowa - ludzie ginęli za kraj. Owszem, wielu z nich zginęło młodo, ale wiedzieli, że walczą o COŚ. O cel, wolną Polskę. 3. Czasy komunizmu w Polsce - nie, nie zylam wtedy jeszcze i pojęcie mam tylko z opowiadan i książek do histori, ale wtedy byl SYSTEM. I byl CEL - obalenie systemu. Ludzie wiedzieli, że jest o co walczyć - o wolną niezależną od nikogo Polskę. Nie wiem, na pewno zaraz zostanę zjechana, ale ja naprawdę czuję, że w obecnych czasach brak jakigoś takiego CELU. Wszystko jest nijakie...

Gość ech życie życie
teraz celem jest kasa.

ech zycie zycie - chyba podsumowales/as to najlepiej... :O Ja nie chce tak zyc, chce walczyc o cos, buntowac sie, miec CEL inny niz napelnianie portfela...

Gość gggggiunkia
mloda jestes, to buntowac sie chcesz...

Gość Ponyfriend
zauważ, że to wszystko były zewnętrzne cele, walka z jakimiś ograniczeniami. Teraz zmieniło się to, człowiek walczy przede wszystkim o siebie, o swoją realizację. Widać to szczególnie na zachodzie, gdzie w zasadzie wolno wszystko, w granicach prawa. Nawet jeśli ktoś nie chce pracować, państwo nie da mu umrzeć z głodu i zapewni dach nad głową. Jest wolność a wolność oznacza odpowiedzialność i wzięcie swojego życia w swoje ręce. To jest naprawdę wyzwanie, wiedzieć, czego się chce i do tego dążyć.

Gość moze jest teraz
taka mala przerwa....a potem nadejda kataklizmy i choroby na ktore ludzie nie maja lekow i znow ludzie beda walczyc o wartosci w zyciu najwazniejsze:)

1. Jedź na misję do Afryki 2. Zostań anarchistką i rób zadymy w trakcie szczytów G8 3. Zostań Linuxowcem i rzucaj jajkami w Billa Gates\'a 4. Zostań wolontariuszką w hospicjum. 5. Zostań wolontariuszką w schronisku opieki nad zwierzętami 6. Podpal się na Pl. Defilad na znak solidarności z wolnym Tybetem itd. A jak Ci już przejdzie, będziesz miała co wspominać :)

Gość gdjhdfujf
Teraz celem jest walka z NWO itp

Gość tak mnie cos nastraja dzis
Klon - ale to jest szukanie sobie problemów na sile!!! Kiedys tak nie bylo... :(

Gość ja je ja
(:)

Świadomość realnych problemów tonie w chłamie informacyjnym, ale to nie znaczy, że ich nie ma. Rozejrzyj się uważnie.