Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaaaatakaaa

orgazm w ciazy....

Polecane posty

Gość monikaaaatakaaa

dziewczyny czy czeste orgazmy w ciazy nie szkodza dziecku???? lubimy seks z mezem baaardzo i czesto kochamy sie nawet po 2-3 razy dziennie..nie zawsze jest to stosunek czasem tylko pieszczoty az do orgazmu...dodam ze zaczynam teraz 8 miesiac....

Gość monikaaaatakaaa
up

Gość monikaaaatakaaa
nikt nie wie???

Jesteś już w 8 miesiącu, czyli jak sama po sobie widzisz, to nie szkodzi. Warunek jest jeden: ciąża musi być nie zagrożona, bo przy bólach brzucha orgazm może rozkręcić akcję skurczową a szyjka może zacząć sie rozwierać. W zdrowej ciąży orgazm napompowuje do macicy świeżą natlenowaną krew, Ty się rozluźniasz, dziecko czuje przyjemne pulsacyjne bujanie i delikatne skurcze. Tylko pohamujcie się na 2 tygodnie przed terminem porodu, tak zaleca się wszystkim ciężarnym.

Gość idealne rozwiązanie dla autork
żyrafa hmmm a mi lekarz włąśnie zalecił sex krótko przed terminem jako przyśpieszacz.. A czemu nie zaleca się ??

Gość takie tam gadanie
wlasnie, mi tez lekarz zalecil- jestem 2dni po terminie :) wuec jak to jest?

Prawda, że po terminie zaleca się seks, żeby przyspieszyć poród. W spermie zawarte są prostoglandyny, które przygotowują szyjkę do porodu. Z tego samego powodu lepiej odstawić seks na 2 tygodnie przed terminem - szyjka robi się wtedy wrażliwsza, i seks może spowodować że poród nastąpi za wcześnie. Tak się zaleca wszędzie, a jak same zrobicie - wasza wola.