Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malagola9999

solarium - kilka pytań

Polecane posty

Gość malagola9999

Hej dziewczyny mam kilka pytań dotyczących solarium. Otóż od niedawna zaczęłam chodzić i nie orientuje się zabardzo w tym "wszystkim" stąd moje pytania: 1. czy po opalaniu można brać prysznic (słyszałam że nie ale dlaczego:/?) 2. co dają te wszystkie preparaty które można kupić - dają lepszy efekt czy ochraniają, jeśli jakieś wyprobowałyscie i uważacie, że są godne polecenia to napiszcie:) 3. Czy można opalać się bez stanika 4. Czy można opalać się z soczewkami 5. czy solarium w jakiś sposob wplywa negatywnie na włosy (jestem na ich punkcie przewrażliwona) 6. czy od takiego opalania mogą powstac/zwiększyc sie rozstępy/cellulit 7. no i moze jeszcze czy jest jakis sposob/kosmetyk który sprawi że po powiedzmy dwoch 10minutowych sesjach uzyska sie pożadany efekt mocnej opalenizny Wiem że pytania są naiwne, ale proszę o porady:) pozdrawiam:)

Gość gwiazdeczka 555
A wiec na poczatek Tobie powiem, ze solarium to nic dobrego, sama chodze na nie ponad 10 lat, oczywiscie z przerwami, ale nie umiem z niego zrezygnowac... Ale przejde moze do odpowiedzi 1. po opalaniu mozna oczywiscie brac prysznic, ale wtedy opalenizna nie zdazy sie jeszcze utrwalic, a Ty juz ja zmywasz. Takze lepiej odczekac z 7 godzin od opalania. 2.preparaty do kupienia w solarium tzw. bronzery, powoduja ze szybciej sie opalisz i mocniej, ale tez strasznie wysuszaja skore, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi ich uzyc 3.mozna sie opalac bez stanika 4.z soczewkami nie mozna sie opalac, poniewaz sa jakies przeciwskazania 5.solarium wysusza włosy, tak jak słońce, dlatego najlepiej uzywac odzywki po opalaniu lub przed 6.nie wiem czy ma to wplyw na cellulit, ale na zylaki tak 7.kup w solarium przyspieszacz do opalania, dziala i opalenizna jest mocniejsza, ale sa 4 etapy thaningng sun czy jakos tak, najlepiej wziac 3, bo 4 jest dla tych lasek, ktore juz opalaja sie na braz i jest silny. Jezeli masz jasna karnacje, to mozesz sie poparzyc, jak ja kiedys.

Gość malagola9999
dzięki za odpowiedzi:) widze że popełniam kilka błedów bo opalam sie z soczewkami, chociaż nie zauważam jak narazie żadnych dolegliwości z tego powodu, no i nie używałąm żadnych specjalnych odżywek do włosów. A co do tych bronzerów to musze wyprobować, zależy mi aby szybko się opalić:) a co do tegoo cellulitu to słyszalam że ciepło go zwiększa, ale nie wiem... wolałabym żeby nie...;

Gość malagola9999
nasuneło mi sie jeszcze jedno pytanko, czy te broznery stosuje sie zarowno na ciało i twarz czy do twarzy są jakieś inne specjalne? i czy nie zaszkodzi zanadto jak opalam się z tapetą?? słyszalam ze wtedy sie nie opale?? wiem że solarium to samo zlo ale z moim wstretem do leżenia godzinami na slońcu wole polezeć 10 minut i mam podobny efekt. Za 20 lat będe pewnie płakać z powodu chorob jakie mi sie przez to rozwiną, ale co tam, raz sie żyje...

a ja mam pytanie. jak opalizna moze spłynać? przeciez opalanie powoduje producje pigmentu z komorkach skory.

Gość gwiazdeczka 555
na twarz tez mozna je uzyc, ale za mocno dzialaja, poniewaz skora na twarzy jest bardzo delikatna. Kup sobie krem z ziaji- masło kakaowe kosztuje niewiele bo 4 zł. za 50 ml. i jest polecane przed opalaniem w solarium, na opakowaniu jest napisane, no i skora na twarzy tez mocno sie opali, a nie bedzie napieta, bo krem jest połtlusty.

Gość gwiazdeczka 555
do krytycznego oka............nie czepiaj sie szczegolow.

Gość malagola9999
dzięki Gwiazdeczko, sluszałam coś o tym kremie ale jakoś nie mogłam sie przekonać. chyba rzeczywiście go kupie i zaczne stosowac przed opalaniem:) noooo kurcze przypomniało mi sie co do opalania bez stanika. Sutki zrobiły mi sie takie brązowawe i schdzila z nich 'skóra' cos takiego, a potem mnie bolały strasznie, ale to było z rok temu jak byłam na solce ze 2 razy, teraz juz tak nie ejst ale czy to ma jakis wiekszy wpłuw??

Gość *szeherezada*
1. czy po opalaniu można brać prysznic (słyszałam że nie ale dlaczego:/?) nie,bo opalenizna nie zdazy sie jeszcze utrawlic,ja czytalam ze trzeba odczekac min.30 min. 2. co dają te wszystkie preparaty które można kupić - dają lepszy efekt czy ochraniają, jeśli jakieś wyprobowałyscie i uważacie, że są godne polecenia to napiszcie szybciej opalaja, ja uzywam Swedish beatuy do ciala ,i jakis amerykanski (california cos tam ) do twarzy- nie wiem jaka jest roznica, ale poleam je goraca- uzywam ich rok temu i jeszcze nigdy w zyiuc nie mialam takie opelnizny ,az ludzie z ulicy komentowali ze bardzo ladnie jetem opalona. 3. Czy można opalać się bez stanika jak najbardzie 4. Czy można opalać się z soczewkami nie ma pojecia 5. czy solarium w jakiś sposob wplywa negatywnie na włosy (jestem na ich punkcie przewrażliwona) mozliwe ze tak,mozesz jes srpyskac spereje z filtrami UV 6. czy od takiego opalania mogą powstac/zwiększyc sie rozstępy/cellulit nie wiem 7. no i moze jeszcze czy jest jakis sposob/kosmetyk który sprawi że po powiedzmy dwoch 10minutowych sesjach uzyska sie pożadany efekt mocnej opalenizny osobiscie ordradzam 10 minutowe sesje na solarium ja chodze 6 razy po 5 minut i opalenizna jest bardzo fajna, raz na tydzine lub co 10 dni. do tego warto brac beta-karoten 3 miechy prze rozpoczeciem chodzenia i tez w czasie.