Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kujawiaksanatorium

Sanatorium Kujawiak w Inowrocławiu - opinie

Polecane posty

Gość Kujawiaksanatorium

Witam!!!!! Dostałam skierowanie do sanatorium Kujawiak w Inowrocławiu. Chciałabym poznać opinie na temat tej placówki. Skierowanie jest z ZUSu. Czy jest taka możliwość by zarezerwować sobie jednoosobowy pokój??

Gość barmi
Byłam tam w grudniu 2007 też z zus-u. Nie chce cie straszyc ale tam jest tragedia...i to pod każdym względem, zabiegi nawet ok wypadły na tle całokształtu ,ale jesli chodzi o jedzenie, standard i rygor jaki tam panuje to jest gorzej niz zle...a o pokoju jednoosobowym zapomnij...chyba że dostaniesz 2 os. i jedna osoba nie dojedzie..

Byłam Kuracjuszem w tym roku, tj. lato 2015. Nie polecam tego Sanatorium nikomu! personel kuchni traktuje Cię jak intruza, który żebra o jadło z Pańskiego stołu (brakuje nawet ciepłej wody do herbaty). Zupa to sama woda, zabielona mlekiem.Pomimo lata nie uświadczysz żadnych warzyw, a jak pojawiła się od wielkiego dzwonu sałata to była zgniła!!Niczego jednakże nie można zarzucić personelowi medycznemu, to fantastyczni ludzie, którzy dodali mi wiary w siebie i energii.

Gość newer again
Jeśli jest czas (a można się odwołać) zdecydowanie nie korzystać standard fatalny planowanie zabiegów takie ze kuracjuszy jest traktowany jak zesłaniec poza tym samo miasto to dziura ze stadami pijanej młodzieży

Gość gość
Do wszystkich ludzi dobrej woli!! Bardzo prosimy o pomoc! Zainteresujcie się naszą historią i przyłączcie się do nas w naszej grupie i naszym funpagu. Nasz synek jest chory i próbujemy dotrzeć do jak największej liczby osób, aby zebrać pieniążki na jego leczenie i rehabilitację. Wpłać proszę chociaż złotówkę na jego leczenie, liczy się dla nas każdy grosz. Wszystkie informacje na naszym funpagu: facebook.com/malywojownik/ Każdy może wpłacić symboliczną złotówkę również na koncie na zrzutka.pl/leczenie-mikolaja-dawidczyka

Gość gość
Byłam w Kujawiaku w czerwcu i lipcu 2017 warunki na parterze : dawny PRL wyżywienie co powiedzieć : Biedronka ludzi ratuje ,zabiegi cały dzień np.basen przez cały turnus o godz.19.40 lub 20.15 a pan Paweł prowadzący ćwiczenia to porażka . Baza zabiegowa ok.Drugi raz tam się nie wybiorę i nie polecam nikomu tego miejsca.

Gość gość
proszę trzymać się od sanatorium Kujawiak w Inowrocławiu jak najdalej DAWNE to za mało powiedziane dołączam się do negatywnych opinni o sanatorium Kujawiak w Inowrocławiu jedzenie obrzydliwe dobrze że Biedronka blisko to się ludzie dożywiają! Talerze kubki sztućce brudne niedomyte w leczo znalazla się ryba ze śniadania, kelnerki z sali posiłkowej niegrzeczne w brudnych fartuchach, pielęgniarki zachowują się jakby tu pracowały za karę pani na korytarzu na wózku mowiła że boi się pielęgniarki a chce do toalety, koszmar, zabiegi jako takie pomijam fakt że w rękawie do zabiegu wystawal ostry drut którym zaciełam się i krew się lała a panie pielęgniarki nawet nie miały czym zdezynfekować bo miały oktanisept ale jedna poszła robić zastrzyk, z daleka od tego sanatorium, poza tężniami i ogrodami porażka, wystawiam calkowicie negatywną opinę

Gość Krystyna Łobata gość
Ja jestem przeciwnego zdania .Opieka lekarska na wysokim poziomie,Wykwalifikowana kadra rehabilitantów.Czysto.Pokoje 2 osobowe.Jedzenie dobre,jak komuś mało może poprosić o dokładkę.Chyba byliśmy w innym sanatorium Cóż potrzeba choremu.Tylko i wyłącznie dobre zabiegi rehabilitacyjne.Okolice pełne zieleni,tężnie . DZIĘKUJE ZA WSZYSTKO.

Gość Maria

czy naprawdę jest tak źle jak piszą wyżej? Czy daleko jest do miasta?

Gość sławomir

prawdziwe zadupie 5km od sklepu to jest w Osieczku gdzie bylem z zusu na rechabilitacji

po prostu osrodek na pustkowiu 0 atrakcji

Gość sławomir
Dnia 10.02.2019 o 18:54, Gość Maria napisał:

czy naprawdę jest tak źle jak piszą wyżej? Czy daleko jest do miasta?

wejdz na mapy google i wpisz kujawiak inowroclaw małe miasteczko ale jest . blisko sklepy.

byłem w Osieczku 5 km do sklepu, 15 km do biedronki, to dopiero zadupie zero atrakcji .

parking 200 zł za tv w pokoju 100 zł

Gość sanatorium KUJAWIAK

Witam, mam skierowanie do Kujawiaka w Inowrocławiu, ale czytając powyższe opinie jestem w szoku. Czy to prawda, że w XXI wieku jeszcze można trafić na brudne pokoje, stołówki, opryskliwą obsługę i obrzydliwe posiłki???? Czy nikt nie kontroluje tych placówek? Czy nikt nie ustala podstawowych standardów w sanatoriach? Nikt z kuracjuszy na pewno nie wymaga warunków jak w hotelu 5 gwiazdkowym, ale zasady zachowania higieny to podstawa w każdym sanatorium, zarówno przyjmujących kuracjuszy komercyjnych jak i z NFZ. Czy personelu kuchni i intendenta nie można wymienić na takich co chcą pracować i za te same pieniądze potrafią ugotować skromne ale smaczne potrawy zachowując przy tym podstawowe zasady higieny? Czy nie można wziąć przykładu z innych sanatoriów gdzie jest czysto, smacznie i cała obsługa sympatyczna? Poprzednio byłam w sanatorium SUSMED w Dąbkach ze skierowaniem z NFZ i bardzo mile wspominam ten pobyt. Zabiegi do godziny 15, pokoje czyste, zmiana ręczników na życzenie nieodpłatnie, tetewizor mały z płaskim ekranem też nieodpłatnie. Jedzenie bardzo smaczne, domowe z dodatkami warzyw, owoców, jogurtów, bardzo urozmaicone. Cały personel w SUSMEDZIE przesympatyczny. Polecam brać przykład z innych placówek. Wystarczy pamiętać, że KURACJUSZ TO NIE SKAZANIEC. Jadę w lipcu więc obiektywną opinię postaram się napisać w sierpniu. :classic_smile: BETA

Gość Były kuracjusz

Wróciłam z Kujawiaka całkiem niedawno i jest gorzej niż się spodziewałam. To było moje trzecie sanatorium i z przykrością muszę napisać, że w takiej nędzy jeszcze nie byłam. Miasto bardzo ładne ale ośrodek to jakaś PRL-owska zapaść. Pokoje obskurne, grzyb w łazienkach , sprzątane powierzchownie co kilka dni, zabiegi nienajgorsze, ale dużo gorsza sprawa jeśli chodzi o ich planowanie. Po piętrach trzeba się poruszać biegiem, żeby na nie zdążyć, ewentualnie zrezygnować z obiadu. To sanatorium nie jest dla ludzi chorych , czasami miałam wrażenie że na ćwiczeniach pani w blond włosach przygotowuje kuracjuszy do jakiś zawodów, a tam przyjeżdżają ludzie starsi i po operacjach. Jedzenie bardzo skromne, niemal "standardy szpitalne" w złym tego słowa znaczeniu. Uciążliwe remonty na korytarzach, że przejść nie było można . Przy basenie mokre podłogi, kable na podłogach, ekipa remontowa która równa gipsem ściany i kuracjusze o kulach między drabinami (jakiś pacjent ponoć się poślizgnął). Zabiegi do 20-stej. Wróciłam zmęczona i wiem jedno, że moja przygoda z Kujawiakiem zakończona. Nigdy więcej... recepcja  nieprzyjemna, niestety nie dobierają ludzi peselami (myślę,że celowo i złośliwie).  Koleżanka gdzieś na korytarzu usłyszała jak ktoś z personelu  powiedział że właśnie  przyjechała hołota z ZUS-u.  Powiem szczerze, że kuracjusze  których  w tym czasie    poznałam  w Kujawiaku to naprawdę ludzie na poziomi i  taka smutna refleksja się nasuwa,   czy ZUS ma świadomość do kąt  wysyła ludzi  na rehabilitację i z kim podpisuje umowy ???

Gość ???

A ja mam pytanie. Czy ktoś z niezadowolonych kuracjuszy zgłaszał sprawe do ZUS-u?

Kiedys czytalam duzo zlego o Zus-owskim Osieczku, że alkohol, imprezy  itp, z baza zabiegowa szalu nie ma. Ostatnio byli tam znajomi i za alkohol jest wypad a ilość i jakosc zabiegów bardzo sie poprawila. Wiec widac można.

Choc po ZUS-ie cudów nie oczekujcie, przeciez to sa tzw sanatoria prewencyjnie, chca tanim kosztem pozbyć sie kłopotu czyli zmusić do pracy. 

Skladajcie wnioski na sanatorium z NFZ-et. Troche poczekacie i doplacicie ale  lepsze miejsca i mozna sie podleczyc.

Gość Były kuracjusz

Co do Osieczka to byłam trzy lata temu, owszem trochę   dziura ale ośrodek nowy i czysty, baza zabiegowa była na  bardzo przyzwoitym  poziomie  , pokoje  bardzo ładne( przynajmniej mój taki był, komody, szafy, ławy i fotele )  i codziennie były sprzątane. Tam nie było się na co skarżyć, a co do alkoholu to w każdym sanatorium ludzie piją i akurat mnie to w ogóle nie interesuje  bo nie po to jadę  na rehabilitację żeby się innymi interesować.

Chętnie bym opinię swoja zgłosiła do ZUS-u  na temat warunków w Kujawiaku ale po pierwsze nie wiem jak to zrobić a po drugie  nie wiem w jakiej zażyłości jest Kujawiak z ZUS-em i nie chciałabym się potem wyświetlać na czerwono jako awanturujący się kuracjusz. Dlatego chciałam się podzielić swoją opinią tu na forum żeby ludzie którzy się wybierają do Kujawiaka mieli świadomość co ich spotka bo niektórzy Kujawiak przedstawiają w takich superlatywach, że się zastanawiam czy te opinie są o tym samym Kujawiaku 

Gość Ania
Dnia 25.08.2019 o 12:53, Gość ??? napisał:

A ja mam pytanie. Czy ktoś z niezadowolonych kuracjuszy zgłaszał sprawe do ZUS-u?

Kiedys czytalam duzo zlego o Zus-owskim Osieczku, że alkohol, imprezy  itp, z baza zabiegowa szalu nie ma. Ostatnio byli tam znajomi i za alkohol jest wypad a ilość i jakosc zabiegów bardzo sie poprawila. Wiec widac można.

Choc po ZUS-ie cudów nie oczekujcie, przeciez to sa tzw sanatoria prewencyjnie, chca tanim kosztem pozbyć sie kłopotu czyli zmusić do pracy. 

Skladajcie wnioski na sanatorium z NFZ-et. Troche poczekacie i doplacicie ale  lepsze miejsca i mozna sie podleczyc.

Złożymy wnioski do NFZ o sanatorium i dostaniemy do Kujawiaka bo tam również NFZ wysyła ludzi 🤣🤣🤣

Gość Tomek

Jeżeli jedziecie do sanatorium w Inowrocławiu możecie zabrać psa lub kota ze sobą niedaleko jest fajny hotelik dla zwierząt. Dwie zalety macie pupila pod nosem możecie wybrać się na spacer jak nie ma zabiegów i jest dużo taniej.

Wpiszcie na fb Dworek na cztery łapy