Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nastolatka xD

Jaka szamponetka ?

Polecane posty

Gość Nastolatka xD

Hej xD Mam kaprys zmienic na wakacje kolor swoich włosów. Nie chce trwałej farby, gdyż chcę ten kolor tylko na wakacje, więc zdecydowałam sie na szamponetke. Naczytałam sie o tym wiele i zauważyłam, że najlepsze opinie mają szamponetki firm Marion i Delia. Nie wiem na którą się zdecydowac. Macie jakies doświadczenia z tymi firmami ? Jeszcze dodam, że najpierw planowałam zrobic sobie granatową czerń ale ponoc nie schodzi do końca i zostaje niebieski posmak. Więc zdecydowałam się na brąz. To są najczęściej używane brązowe odcienie : aksamitny brąz, czekoladowy brąz i orzechowy brąz. Aktualnie mam włosy Taki ciemny bląd. Ten kolor jest taki nijaki niby brąz ale taki dziwny. Ani nie są ciemne ani jasne. I niewiem jaki kolor na nie nałożyc. Podałam pare odcieni. Poradźcie mi który odcień jest waszym zdaniem najlepszy. Z góry dziękuje za rady.

Gość a bardziej
ci na tym kolorze, czy POSMAKU zalezy?

niebieski posmak :D:D:D Ja używałam kiedyś jakiejś niefirmowej (nie pamiętam teraz jakiej ) szamponetki- czekoladowy brąz i zawsze mi wychodził super kolor (nat. mam ciemny blond). A kiedyś coś mnie podkusiło i kupiłam z palette- też czekoladowy brąz i wyszedł mi... rudy :O:O O matko, ile ja się namyłam tych włosów, żeby zszedł mi w końcu :O Trochę się zmyl ale słabo :D Taki eksperyment zafundowałam sobie właśnie na 2 dni przed wyjazdem na wakacje :D

Gość Nastolatka xD
Chciałam Granatową czerń i chciałam, żeby były te włosy czarne z lekką nutką granatu. Ale czytałam, że jak sie myje włosy to taki kolor nie zmywa się do końca tylko zostaje niebieski posmak ( którego nie chcę uzyskac ) dlatego właśnie zmieniłam zdanie na brąz.

Gość kotka222
najlesistsza wg mnie jest szamponetka Joanny

poczytaj na wizazu o szamponetkach, ale joanny sa dosc dobre

Gość Nastolatka xD
Ja też skłaniam sie ku brązie. tylko nie wiem jaką wybrac firmę i jaki odcień brązu. W temacie podałam najczęstsze odcienie i niewiem na który sie zdecydowac.

Gość Srenity
Marion są super, mają jakiś roślinny ekstrakt (chyba z aloesu) tak, że nie niszczą włosów, tylko je odżywiają, zawsze mam po nich lśniące włosy ^^ Mam brązowe włosy i robiłam sobie rubin, burgund (takie czerwonawe) i zawsze wychodziły super. Jeżeli masz włosy półdługie (za ramiona, tak jak ja) to radzę już użycie dwóch saszetek, pomimo tego, że farby wydaje się być dużo. Jednak lepiej nałożyć więcej dla lepszego pokrycia włosów :) Jeżeli chodzi o odcień, to musisz wybrać ten, który Tobie najbardziej odpowiada. Powodzenia :)