Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagmaraaa

Ciąża ? czy nie ? Pomóżcie.

Polecane posty

Gość dagmaraaa

Witam, zrobiłam ostatnio dwa testy, i na każdym wyszła druga kreska ale bardzo blada ( ale była napewno ) , byłam u lekarza i powiedział że nie jest w stanie jesczze tego stwierdzić czy to ciąża, zrobił mi USG dopochwowe i powiedział że widzi jakiś pęcherzyk ale ze to może być ciałko żółte i jak to jest to ciałko żółte to że jestem w ciąży , i ze jej nie wyklucza, ale te dwie kreseczki mnie zastanawiają. A bolą mnie piersi, jestem ospała i rozdrażniona...

A ile dni okres ci się spóźnia? Bo ja byłam około tydzień po terminie i ciązy nie mógł jeszcze potwierdzić a zrobiłam 4 testy w odstępie kilku dni i kreska ciążowa jest coraz ciemniejsza. Kazał mi przyjśc za dwa tygodnie, już się zarejestrowałam na 26 maja i czekam.

Gość hallo haloo
no to wyglada ze jestes :) tylko wczesnie jeszcze i dlatego nie mozna lekarz zdiagnozowac poczekaj 2 tygodnie i ponownie na badanie usg

Gość dagmaraaa
No właśnie jescze mi się nie spóźnia, mam dostać dopiero 23, 24. ale dziwią mnie te kreski blade...

Ja pierwszy test robiłam 3 dni przed terminem i była też blada kreseczka taka ledwo widoczna, poczekałam kilka dni, powtórzyłam test, kreska już lepiej widoczna, nie dowierzałam i 3 test-ciemniejsza kreska no i jestem taki niedowiarek, że wczoraj zrobiłam 4 test i jest już piękna ciemna krecha ciążowa.

Gość dagmaraaa
A ja jestem 8 dni przed miesiączką i juz mi na 2 testach wyszły bardzo blade kreski, ale wyszły :) no i właśnie mnie to ciekawi, mój facet mówi że jak wychodzą takie blade to wcale nie ma ciąży... i sie zastanawiam.. a strasznie mnie bolą piersi po bokach, i mi żyłki pod skórą na piersiach sie uwidoczniły...

Gość dagmaraaa
I do tego mam jeszcze temp. 37,3 :)

Tyle dni przed miesiączką to na objawy za wcześnie a temp zawsze po owulacji jest podwyzszona i spada dopiero w dniu miesiączki, więc poczekaj jak się spóźni, powtórz test w dniu spodziewanej miesiączki bo niektóre testy tak mają, że pokazują taką siną kreseczkę bladziutką a poza tym, lekarz mi tłumaczył, że przed @ nie warto robić testu gdyż może dojść do samoistnego poronienia a potem dziewczyny mówią, że testy się mylą, bo robia za wdcześnie i wychodzą dwie kreski a potem przychodzi okres i dochodzi do samoistnego poronienia i ciąży nie ma. Dlatego ja z niecierpliwością czekam na 26 maja, choć nie mam krwawień i to już 5 tc wiem, że jeszcze mogę poronić, nie warto się spieszyć. Poczekaj do terminu @ i wtedy powtórz test.